Schuifpui isolatie

Een schuifpui is een object in je huis wat een hoop toegevoegde waarde geeft. Zo zal een schuifpui zorgen voor meer licht in je huis, maar daarnaast zorgt deze ook voor een extra sfeerbeleving binnenshuis. De waarde die je toevoegt aan je huis komt door meer factoren dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Een schuifpui kan je namelijk ook kopen om je huis te isoleren.

Hoe een schuifpui jouw huis isoleert

Veel huizen hebben een gevel aan de achterkant die niet geïsoleerd is. Om die reden verdwijnt de warmte die je in de winter opwekt met jouw cv installatie weer net zo snel naar buiten toe. Jouw huis wordt niet goed warm. Warmte lekt weg uit jouw huis op de volgende manieren:

  • Een holle spouwmuur. Een spouwmuur die niet geïsoleerd is heeft een laag koude lucht erin zitten. Daarnaast zit er een hoop vocht in wat zorgt voor schimmelontwikkeling in jouw huis. Je kan er dan voor kiezen om de spouwmuur te laten isoleren, maar dat is niet echt een handeling die jouw huis verfraait.
  • Oude kozijnen. De meeste oude huizen hebben nog de oorspronkelijke houten kozijnen. Deze zullen op den duur gaan rotten waarna er tocht langs de zijkanten kan trekken. Dit zal tot gevolg hebben dat jouw huis de warmte kwijtraakt langs de kozijnen. Bovendien komt er kou van buitenaf samen met vocht jouw huis binnen. Oude kozijnen zijn dan ook vaak een oorzaak van slechte isolatie.
  • Enkel glas. Je zou het niet zeggen in een tijd waarin elk huis wel dubbel glas lijkt te hebben, maar veel woningen hebben nog altijd enkel glas zitten in de benedenverdieping. Dat heeft tot gevolg dat de warmte van binnenshuis langs het enkele glas in jouw kozijnen naar buiten vertrekt. Er gaat geen enkele isolerende werking uit van het kozijn zelf. Dubbel glas plaatsen is dan de oplossing bij uitstek.
  • Een deur die wijkt. Buitendeuren die ouder worden zullen door de loop der tijd gaan wijken. Daardoor ontstaan er tochtende kieren in jouw huis die voor een koude stroom zullen gaan zorgen. Verstandiger is het in dat geval om de deuren te vervangen. Je kan kiezen voor vervanging door een andere deur, maar kiezen voor een schuifpui is minstens zo handig.

Hoe een schuifpui jouw huis isoleert

Wie al deze zaken op een rij heeft gezet heeft al een idee van de isolerende werking van een schuifpui. We hebben deze zaken nog heel kort op een rij gezet.

  • Een isolerend profiel. De rand, oftewel het frame van een schuifpui heet ook wel een profiel. Koop jij een schuifpui met een nieuw profiel, dan zullen daar standaard extra isolerende maatregelen in zijn getroffen. Zo zitten er in het profiel van het kozijn zelf rubbers die zorgen voor een extra isolerende werking. Ook langs de randen en hoeken is een extra isolatie aangebracht.
  • Isolerende randen langs de deuren. De schuifdelen zelf hebben langs het glas eveneens isolerende randen zitten. Je kan ervoor kiezen om naast de standaard isolatie die er langs de ramen zit nog een extra isolerende strip te laten aanbrengen. Dit alles heeft tot doel om iedere vorm van kou van buitenaf te weren, en elke vorm van opgewekte warmte binnenshuis te houden.
  • Koop je een schuifpui, dan is deze standaard voorzien van het nieuwste isolatieglas. Denk dan aan het glas met een HR++ kwaliteit. Natuurlijk kan jij ervoor kiezen om glas van een goedkopere kwaliteit te laten plaatsen maar het advies is om dit niet te doen. Isolatieglas met een HR++ kwaliteit heeft een gas laag tussen de twee glaspanelen in zitten. Die gas laag zal de warmte binnen houden doordat deze niet langs het gas kan trekken, De kou van buiten blijft als vanzelfsprekend buitenshuis.
  • De keuze van ander glas. Naast de HR++ kwaliteit glas is er ook nog de HR+++ kwaliteit glas. Dit is glas wat bestaat uit drie lagen die aan elkaar verbonden zijn. Ze zijn als het ware met een onzichtbare lasnaad aan elkaar verbonden. Dit glas is een stuk dikker dan het normale dubbelglas van HR++ kwaliteit. Daarnaast is het glas een stuk beter isolerend. Het is dan ook een nog betere vorm van isolatie voor jouw huis.
  • Extra isolatie vanuit de grond. Een schuifpui moet voordat deze geplaatst wordt extra worden gefundeerd. Deze extra fundering zorgt voor een bescherming tegen optrekkende kou vanuit de grond.
  • Een alternatieve verwarming. Als laatste zal bij veel huiseigenaren de vloer op de schop gaan wanneer er een schuifpui wordt geplaatst. Men kiest voor een vloerverwarming in plaats van een verwarming via radiatoren. Een vloerverwarming werkt via indirecte verwarming wat voor lagere stookkosten zorgt. En daarnaast is het dus in combinatie met een geïsoleerde vloer de ultieme vorm van isolatie naast een schuifpui. Denk ook aan: vloerisolatie kosten en kruipruimte isolatie.

Ga voor de beste deal voor een schuifpui

Een schuifpui met extra isolatie kan een behoorlijke investering zijn. Het is dan ook verstandig om eerst offertes op te vragen voordat je een schuifpui laat plaatsen. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk meerdere offertes in jouw mailbox om te vergelijken. Op die manier heb je een investering tegen een scherpe prijs.

 

 

Vergelijk specialisten uit jouw regio!

Een schuifpui wordt vaak op maat gemaakt. Vergelijk daarom specialisten in jouw regio. Zo kun je tot wel 30% op de totale prijs besparen! Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.