Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
schuifdeur woning

Voordelen houten schuifpuiAls je besloten hebt een schuifpui te laten plaatsen in je woning, dan zal je een moeiteloze overgang gaan creëren tussen je woon- en je buitengedeelte. De schuifpui zal je woongedeelte voorzien van zeeën van natuurlijk licht. Met een schuifpui kun je ook bij slecht weer genieten van buiten en er ontstaat een gevoel van openheid, ook al is alles afgesloten. Natuurlijk zal je woning ook meer waard worden als je er een schuifpui in plaatst en allicht makkelijker te verkopen. De keuze voor een schuifpui is dus vrij makkelijk gemaakt, maar daarna zal je een groot aantal keuzes moeten maken die bepalend zijn voor het uiterlijk en de prijs van de schuifpui. Eén hiervan is het materiaal. De meest gangbare opties die je hebt zijn hout, kunststof, aluminium en staal. Hier lees je over de voordelen waarvan je kunt profiteren als je voor hout kiest.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De voordelen van hout

Hout is een natuurlijk materiaal met karakter. De voordelen van dit materiaal hebben te maken met prijs, uiterlijk, isolatiewaarde en veelzijdigheid.

  • Prijs: uit alle materialen die je kunt kiezen is hout vaak het goedkoopste, alhoewel kunststof dicht in de buurt komt. Dit komt doordat het makkelijk is met hout te werken en het materiaal uit de natuur wordt gehaald. Ook reparaties zijn makkelijk en goedkoop te realiseren.
  • Uiterlijk: hout is een natuurlijk materiaal en niet vooraf in een fabriek gefabriceerd. Het heeft nerven en noesten en geen houten plank is hetzelfde. Je houten schuifpui zal qua uiterlijk dus uniek zijn en moeiteloos aansluiten bij de natuur buiten. Veel mensen geven de voorkeur aan hout, omdat het daardoor een warme en karakteristieke uitstraling heeft. Hout zal ook beter aansluiten bij de rest van het huis als je al houten kozijnen hebt en staat vaak mooi in metselwerk.
  • De isolatiewaarde: hout heeft een erg goede isolatiewaarde, beter dan bijvoorbeeld aluminium. De isolatiewaarde is niet onbelangrijk als je een grote raampartij creëert, omdat dit een plaats is waar potentieel veel warmte verloren kan gaan.
  • Veelzijdigheid: als laatste is hout erg veelzijdig. Om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten moet je het regelmatig oververven en dat geeft je de kans om eens in de zoveel tijd het uiterlijk van je woning te veranderen. Je kunt een houten schuifpui op maat laten maken en deze exact zo laten ontwerpen zoals je zelf wilt.

 

De kosten

Aangezien de prijs één van de grootste voordelen is bij het kiezen voor hout, kun je uit de volgende tabel een indicatie krijgen van wat die prijzen gemiddeld zijn. Vaak kun je nog aardig wat besparen door grondig marktonderzoek te doen en de koopjes en aanbiedingen af te wachten. Alle bedragen in de tabel zijn inclusief btw.

 

Soort schuifpui De pui zelf Installatiekosten Gemiddelde prijs
Twee panelen waarvan één vast- en één schuifpaneel, 3m x 2,26m €1500 – €2000 €1250 – €1750 €2750 – €3750
Drie panelen waarvan twee vast- en één schuifpaneel, 4,5m x 2,26m €2500 – €3000 €1750 – €2250 €4250 – €5250

 

De nadelen van hout

Zoals altijd is er natuurlijk ook een keerzijde aan de medaille en bij het kiezen voor het juiste materiaal voor jouw schuifpui is het belangrijk je ook bewust te zijn van de nadelen van hout. Het grootste nadeel dat altijd wordt genoemd is het onderhoud. Wil je zo lang mogelijk van je schuifpui genieten, dan zal je deze goed waterdicht moeten houden. Dit betekent minstens elke 5 jaar een tijdrovende schuur- en reparatiebeurt gevolgd door nieuwe laag verf of lak. Ter vergelijking hebben de andere materialen nauwelijks onderhoud nodig. De levensduur van hout is vaak korter en ook al onderhoud je het goed, dit ligt gemiddeld rond de 30-40 jaar. Ook is hout een materiaal dat ‘werkt’. Dat betekent dat temperatuurverschillen of schommelingen in de luchtvochtigheid vervormingen kunnen veroorzaken. Het is belangrijk dat je de juiste houtsoort kiest om dit te minimaliseren.

Interessante bespaartips

Je kunt de volgende tips gebruiken om de kosten voor je nieuwe houten schuifpui zo laag mogelijk te houden.

  • Een kale schuifpui: je kunt een kale houten schuifpui (ongeverfd, ongeplaatst en zonder hang- en sluitwerk), al kopen voor een bedrag dat begint bij €800. Je moet hier dan zelf nog wat werk in steken, maar zo bespaar je dus bijna de helft op materialen.
  • Help mee: je kunt natuurlijk proberen zelf de schuifpui te installeren, maar hier heb je vele jaren doe-het-zelf ervaring voor nodig. Je kunt wel enkele werkzaamheden overnemen, zoals het opmeten ervan, het afvoeren van eventueel bouwpuin en opruimen tijdens en na de klus.

 

Vergelijk offertes

Als laatste kun je aanzienlijk geld besparen op je nieuwe schuifpui door goed marktonderzoek te doen. Dit kan echter een tijdrovende klus zijn en wij kunnen je hierbij helpen. Vul je gegevens in in onze vergelijkingstool en je zal snel een aantal offertes ontvangen van betrouwbare leveranciers uit jouw omgeving. Deze service is gratis en verplicht je niet tot aankoop. Door de offertes te vergelijken op punten die jij belangrijk vindt, kun je makkelijk de beste deal uitkiezen voor jouw nieuwe houten schuifpui.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je