Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Soorten schuifpuienBen jij eveneens overtuigd door de vele unieke voordelen die verbonden zijn aan een schuifpui? Zou je er omwille van die reden graag ook voor willen kiezen om een schuifpui in je huis te laten monteren? Dat kan! Vooraleer een bepaalde schuifpui aan te kopen is het evenwel belangrijk om je bewust te zijn van de verschillende mogelijkheden en soorten die er vandaag de dag op de markt zijn terug te vinden. Wij hebben in ieder geval de verschillende soorten schuifpuien inclusief hun unieke kenmerken even voor jou op een rijtje gezet!

 

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Verschil tussen enkele en dubbele schuifpui

De eerste keuze die je zal moeten maken heeft betrekking tot de opbouw van een schuifpui. Kies je er met name voor om gebruik te maken van een enkele of juist van een dubbele schuifpui? Een dubbele schuifpui heeft als voordeel dat ze uiteraard veel groter is, maar daarnaast beschik je ook over twee deuren die elk een eigen richting uit kunnen draaien. Dit neemt niet weg dat een enkele schuifpui aankopen niet interessant kan zijn, in tegendeel. Een enkele schuifpui in huis halen zorgt er namelijk voor dat je zonder probleem een schuifpui kan plaatsen in een ruimte met beperkingen afmetingen.

Verschillende materialen mogelijk

Op vlak van materiaal kan je bij een schuifpui eveneens een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak aluminium van kunststof en hout. Elk materiaal beschikt over haar eigen, unieke kenmerken. Zo beschikt hout over een natuurlijke en warme look terwijl een aluminium schuifpui vooral tot haar recht komt in een strak en eigentijds interieur. Ben je toch eerder te vinden voor kunststof? In dat geval beschik je over een zeer veelzijdig materiaal dat niet alleen duurzaam, maar ook onderhoudsarm is.

Kiepschuifpui en hefschuifpui

De hefschuifpui is in principe een standaard schuifpui waarbij je over de mogelijkheid beschikt om de deur(en) in een bepaalde richting open te schuiven. Deze oplossing is in het bijzonder interessant voor mensen die geen ruimteverlies willen hebben in en buiten hun woning. Door het feit dat de deuren gewoon openschuiven is er immers geen extra ruimte vereist. Een kiepschuifpui pakt het dan weer wat anders aan. Bij deze schuifpui kunnen de deuren niet alleen open worden geschoven, ze kunnen ook in een kiepstand worden geplaatst. Op deze manier beschik je over een veilige en toegankelijke mogelijkheid om je huis te ventileren terwijl je toch kan profiteren van een uitstekende lichtinval.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren