Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Subsidie schuifpuiTot 1 juli 2015 was het zo dat je voor het uitvoeren van verschillende verbouwingen kon rekenen op een lager BTW-tarief. Dit BTW-tarief van 6 procent was van toepassing op de arbeidsuren die werden gepresteerd, maar niet voor het materiaal dat werd aangekocht. Desalniettemin zorgde dit er voor dat het uitvoeringen van diverse verbouwingen of veranderingen in een woning, zoals bijvoorbeeld het vervangen van een bestaand kozijn of schuifpui een stuk toegankelijker werd. Vandaag de dag bestaat deze BTW-verlaging slechts nog voor een aantal specifieke opfriswerken, maar het plaatsen van een schuifpui is daar niet bij. Is het dan nog wel mogelijk om een bepaalde subsidie of financiële tegemoetkoming te ontvangen? Wij zetten de resterende mogelijkheden even voor jou op een rijtje!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Subsidie voor isolatieglas

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, voor het laten plaatsen van een schuifpui kan je tegenwoordig eigenlijk niet meer rekenen op een tegemoetkoming vanuit de overheid of de gemeente waarin je woonachtig bent. Toch is er ook goed nieuws. Wanneer we de prijs van een schuifpui gaan ontleden kunnen we namelijk vaststellen dat vooral het glas dat er in is terug te vinden verantwoordelijk is voor een niet onaanzienlijke som. Voor isolatieglas bestaat vandaag de dag evenwel wel nog steeds een subsidie waardoor je een niet onbelangrijk deel van je aankoopbedrag kan terugvorderen. Daar komt bij dat kiezen voor optimaal isolatieglas niet één, maar wel twee keer winst oplevert. Je krijgt namelijk niet alleen door middel van een subsidie een bepaald bedrag terug, daarnaast zal je ook nog eens een zeer degelijke besparing kunnen realiseren op je jaarlijkse energiefactuur!

Prijzen vergelijken ter compensatie

Het feit dat je vandaag de dag nog steeds kan rekenen op een mooie subsidie voor een investering in isolatieglas zorgt er voor dat je altijd een stukje van je investering in een schuifpui terug kan krijgen. Los hiervan is het uiteraard wel zo dat je de resterende som uit eigen zak zal moeten betalen. Toch bestaat er nog een extra mogelijkheid om er voor te zorgen dat het prijskaartje binnen de perken wordt gehouden. Het is namelijk zo dat de prijzen die voor de aankoop en plaatsing van een schuifpui in rekening worden gebracht aanzienlijke verschillen kunnen vertonen. Omwille van deze reden is het altijd een aanrader om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de partijen die een schuifpui kunnen leveren en plaatsen. Alleen door middel van een dergelijke vergelijking ben je namelijk steeds verzekerd van de scherpst mogelijke prijs. Op deze manier kan je soms zoveel besparen dat een gebrek aan een verdere subsidie eigenlijk niet meer doorweegt.

Lees ook: de btw verlaging voor kosten schilders.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je