Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui 3 meterGebruikmaken van een schuifpui in huis zorgt er voor dat je kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Het is bijvoorbeeld zo dat een schuifpui er voor kan zorgen dat er heel wat meer lichtinval wordt gerealiseerd en dat zonder dat er rekening moet worden gehouden met grote verbouwingen. Denk jij er ook aan om een schuifpui te plaatsen, bijvoorbeeld met een breedte van 3 meter, maar zou je graag in eerste instantie te weten komen welke kosten hiervoor in rekening worden gebracht? Wij hebben alle noodzakelijke informatie met betrekking tot het aanschaffen van een schuifpui van 3 meter voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een schuifpui 3 meter?

Het spreekt voor zich dat de kostprijs van een schuifpui voor een niet onbelangrijk deel wordt bepaald door de afmetingen waar deze over beschikt. Dit zorgt er voor dat je voor een schuifpui 3 meter nog kan rekenen op een vrij toegankelijk prijskaartje. Bovendien is het zo dat een schuifpui 3 meter slechts uit 2 delen bestaat en ook dat is gunstig voor de prijs. Wanneer je er aan denkt om een schuifpui 3 meter te kopen kan je alvast rekening houden met het gemiddelde prijskaartje zoals aangegeven in de onderstaande prijstabel.

Type schuifpui Gemiddelde kostprijs
Schuifpui 3 meter Tussen 1.900 & 3.000 euro

De bovenstaande kostprijs geldt niet uitsluitend voor het kopen van de schuifpui op zich. Daarnaast is eveneens het glas reeds in de kostprijs inbegrepen. Het gaat hierbij om HR++ glas. Ook de BTW maakt reeds deel uit van het aangehaalde kostenplaatje waardoor je ook op dit vlak geen meerprijs meer dient te vrezen.

De prijsopbouw van een schuifpui 3 meter

De prijsopbouw van een schuifpui wijst eigenlijk zichzelf uit. Wanneer je er voor wenst te kiezen om een schuifpui te kopen dien je er namelijk altijd rekening mee te houden dat het overgrote merendeel van de kosten, namelijk voor zomaar even 80 procent naar het kopen van het materiaal gaan. De resterende 20 procent is voorbehouden voor het daadwerkelijk plaatsen van de schuifpui. Ondanks het feit dat de arbeidskosten slechts voor een beperkte hoeveelheid deel uitmaken van de totale kostprijs is het wel zo dat het zelf plaatsen van de schuifpui een aantrekkelijke besparing met zich mee kan brengen.

Keuzes die de kostprijs van een schuifpui 3 meter beïnvloeden

Je dient er steeds rekening mee te houden dat de kostprijs van een schuifpui 3 meter aanzienlijk kan worden beïnvloed door tal van verschillende factoren. Uiteraard is het namelijk niet zo dat alleen maar de afmetingen bepalend zijn voor de prijs. Wat bijvoorbeeld ook te denken van het materiaal waaruit ze bestaat evenals het model? Wij hebben al deze belangrijke keuzes nog even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal van de schuifpui

Het ene materiaal is uiteraard duurder dan het andere. Dit zorgt er voor dat er onderling tussen de verschillende schuifpuien 3 meter een niet onbelangrijk prijsverschil kan gelden. Wil je er zeker van zijn dat je schuifpui tegen een zo voordelig mogelijke prijs kan worden aangekocht? Kies dan voor hout. Wel moet je er rekening mee houden dat dit een materiaal is die in vergelijking met bijvoorbeeld kunststof en aluminium een flink stuk meer onderhoud vereist. Het tweede voordeligste materiaal is kunststof en de duurste kostprijs moet worden betaald voor een aluminium schuifpui.

Keuze 2: Het model van de schuifpui

In het overgrote merendeel van de gevallen wordt er door mensen voor gekozen om gebruik te maken van een hefschuifpui of een schuifpui die is voorzien van een draai-/kiepsysteem. Op vlak van aankoop is de hefschuifpui het duurst. Daar staat echter wel tegenover dat hij niet alleen inbraakwerend, maar ook gelijkvloers is waardoor ze voor veel mensen mooier overkomt. De gemiddelde meerprijs waar een hefschuifpui over beschikt is gelegen tussen de 190 en wel 400 euro in vergelijking met een schuifpui met draai-/kiepsysteem.

Keuze 3: Extra opties

Indien je een schuifpui 3 meter aankoopt zijn er altijd ook nog een aantal opties waar je mogelijks rekening mee zal willen houden. Deze opties zijn natuurlijk geen verplichting, maar ze kunnen in bepaalde situaties wel erg interessant blijken. Wij hebben deze verschillende opties in ieder geval ook even voor jou in een tabel geplaatst.

Type optie Gemiddelde kostprijs
Schilderen van de schuifpui Tussen 36 & 41 euro per uur excl. verf
Plaatsen van zonwering Tussen 160 & 1.100 euro
HR+++ isolatieglas Gemiddeld 60 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

Ben je van plan om een schuifpui 3 meter te kopen, maar zou je graag een beetje willen besparen op het prijskaartje dat er voor in rekening wordt gebracht? Dat kan. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips is het mogelijk om de aankoopprijs gevoelig te verlagen. Zo wordt een schuifpui 3 meter voor iedereen pas echt betaalbaar.

  • Kies voor een houten schuifpui

Wil je er echt zeker van zijn dat je kan rekenen op de laagst mogelijke prijs voor het kopen van jouw schuifpui 3 meter? In dat geval is het altijd interessant om te kijken in de richting van een houten uitvoering. Door te kiezen voor een schuifpui van hout zal je namelijk kunnen vaststellen dat de gemiddelde kostprijs een stuk lager komt te liggen in vergelijking met kunststof en aluminium.

  • Kwantumkorting tot wel 10 procent

De kans bestaat altijd dat er ook iemand uit jouw omgeving geïnteresseerd is in het kopen van een schuifpui 3 meter. Is dat het geval? Dan loont het altijd de moeite om er samen in te investeren. Op deze manier kan er een aantrekkelijke kwantumkorting worden verkregen die kan oplopen tot een mooie 10 procent.

  • Zelf de schuifpui plaatsen

Zoals reeds aangegeven bedragen de arbeidskosten zo’n 20 procent van het totale prijskaartje. Dit is misschien niet spectaculair veel, maar toch kan het zelf plaatsen van de schuifpui er voor zorgen dat het totale kostenplaatje kan worden verlaagd. Let wel, het zelf plaatsen van een schuifpui is niet echt eenvoudig. Je moet bovendien ook precies weten wat je doet wil je niet nadien voor vervelende verrassingen komen te staan.

Bespaar tot wel 30% op jouw schuifpui 3 meter!

Heb je rekening gehouden met de bovenstaande bespaartips, maar ben je van mening dat de schuifpui 3 meter voor jou nog net iets te duur is? In dat geval is er altijd nog een mogelijkheid om een extra besparing van 30 procent te kunnen realiseren. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen de kostprijs bij verschillende partijen. Vooraleer een schuifpui 3 meter te kopen is het dan ook altijd een must om meerdere offertes op te vragen bij enkele bedrijven. Alleen op deze manier ben je immers verzekerd van de scherpst mogelijke prijs voor jouw schuifpui 3 meter.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren