Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui 9 meterEen schuifpui 9 meter plaatsen zal niet zomaar in eender welke woning mogelijk zijn. Dit spreekt voor zich. Toch kiezen steeds meer gezinnen er tegenwoordig voor om een investering te doen in een dergelijke schuifpui. Dit heeft alles te maken met de zeer interessante voordelen die er aan verbonden zijn. Een schuifpui 9 meter is uiteraard lekker groot waardoor er een maximale lichtinval in huis kan worden gerealiseerd. Dat is echter niet alles. De grote ramen zorgen er namelijk eveneens voor dat er een fantastisch uitzicht op met name de tuin kan worden gerealiseerd. Op deze manier geniet je pas echt ten volle van alles wat jouw woning je te bieden heeft. Zou jij ook graag willen kunnen genieten van de interessante voordelen die een schuifpui 9 meter met zich meebrengt? Lees dan snel verder en wij vertellen je graag met welke kosten je op dit vlak rekening zal moeten houden.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een schuifpui 9 meter?

Vooraleer daadwerkelijk over te gaan tot het kopen van een schuifpui 9 meter is het niet meer dan normaal dat je een goed beeld zal willen hebben van de kostprijs die er voor in rekening wordt gebracht. In vergelijking met de kleinere schuifpui uitvoeringen ligt deze uiteraard een niet onaanzienlijk stukje hoger. De gemiddelde kostprijs voor een schuifpui 9 meter is in ieder geval terug te vinden in de onderstaande prijstabel.

Type schuifpui Gemiddelde kostprijs
Schuifpui met een breedte van 9 meter Tussen 7.350 & 8.000 euro

De kans is groot dat je een beetje schrikt van de kostprijs zoals aangegeven in de bovenstaande prijstabel. Toch is dit op zich nergens voor nodig. De aangegeven prijs geldt namelijk niet enkel en alleen voor de schuifpui zelf. Wat namelijk ook te denken van het zogenaamde HR++ glas dat er in wordt geplaatst en de arbeidskosten? Deze zijn net als de verschuldigde BTW allemaal inbegrepen in de aangegeven prijs.

De prijsopbouw van een schuifpui 9 meter

Hoeveel je nu gemiddeld dient te betalen voor een schuifpui 9 meter is dus wel duidelijk, maar hoe vertaalt dit bedrag zich in de prijsopbouw? Zeer eenvoudig. De prijsopbouw van een schuifpui met een breedte van 9 meter bestaat uit 75 procent materiaalkosten en 25 procent arbeidskosten. Deze laatste 25 procent kan dus in principe zeer eenvoudig worden vermeden, namelijk door er voor te kiezen om de plaatsing van je schuifpui zelf te doen. Enige ervaring is hiervoor echter wel mooi meegenomen.

Keuzes die de kostprijs van een schuifpui 9 meter beïnvloeden

De ene schuifpui 9 meter is als vanzelfsprekend de andere niet. Vooraleer je een dergelijk onderdeel aan je woning kan toevoegen zijn er dan ook verschillende keuzes die gemaakt dienen te worden. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Uit welk materiaal bestaat je schuifpui 9 meter?

De eerste belangrijke keuze die moet worden gemaakt heeft betrekking tot het materiaal waaruit de schuifpui 9 meter bestaat. Kies je voor hout? Dan kies je voor het goedkoopste materiaal voor het realiseren van een schuifpui. Je dient er dan wel rekening mee te houden dat deze een beetje onderhoud vereist en dat het aanpassen van de kleur dient te gebeuren door ze te schilderen. Kies je voor een kunststof of een aluminium schuifpui 9 meter? Dan heb je deze onderhoudskost niet, maar er staat wel tegenover dat er wat extra geld voor dient te worden betaald.

Keuze 2: Het systeem van jouw schuifpui 9 meter

De tweede keuze heeft betrekking tot het systeem van je schuifpui 9 meter. Op dit vlak onderscheiden we twee verschillende mogelijkheden. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te kiezen voor een hefschuifpui, maar daarnaast bestaat er ook nog zoiets als een draai-kiepsysteem. Beide systemen zijn uiteraard prima, maar er zijn belangrijke, onderlinge verschillen merkbaar. Een hefschuifpui is bijvoorbeeld gelijkvloers waardoor ze uit de grond moet worden getild vooraleer het bewegende deel schuift. In het geval van een schuifpui met een draai-kiepsysteem zijn er schuivende deuren aanwezig die evenwel ook kunnen kantelen op het ogenblik dat de deurklink zich in de juiste positie bevindt. Beide modellen zijn beschikbaar op de markt in 2, 3 of 4 delen. De gemiddelde meerprijs voor een hefschuifpui is gelegen ergens rond de 350 à 400 euro.

Interessante bespaartips

Op het ogenblik dat je van plan bent om een schuifpui 9 meter in huis te halen spreekt het voor zich dat je dit graag zal willen kunnen doen tegen een zo laag mogelijke prijs. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. Door gebruik te maken van onderstaande bespaartips kan de aankoopprijs van jouw schuifpui 9 meter immers aanzienlijk worden gedrukt.

  • Kies voor een schuifpui 9 meter van hout

Wil je de kostprijs van je schuifpui 9 meter zo laag mogelijk houden? Kies er dan altijd voor om ze te laten realiseren in hout. Het vergt iets meer onderhoud, maar daar staat tegenover dat de aankoopprijs er van heel wat lager ligt in vergelijking met een kunststof of een aluminium schuifpui.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Wil je, je schuifpui 9 meter laten leveren en plaatsen? Dan is het altijd het meest interessant om er voor te kiezen om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf uit de buurt. Op deze manier kan het bedrag aan voorrijkosten namelijk tot een absoluut minimum worden beperkt.

Tot 30% besparen op de kosten van een schuifpui 9 meter

Ondertussen is het duidelijk geworden dat er meerdere mogelijkheden bestaan om te besparen op het kopen van een schuifpui 9 meter. Er is echter nog één zeer interessante bespaartip extra die we je eveneens niet willen onthouden. Naast bovenstaande besparingen kan het kostenplaatje van een schuifpui 9 meter immers zomaar nog eens met tot wel 30 procent worden gedrukt. Hoe? Door het opvragen en vergelijken van offertes bij verschillende bedrijven. Alleen door deze manier van werken kan je er namelijk echt zeker van zijn dat de best mogelijke prijs kan worden verkregen voor jouw schuifpui 9 meter!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een