Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten dubbele schuifpuiBen je van plan een schuifpui te laten installeren, dan kom je voor een groot aantal keuzes te staan. Zo is er het materiaal, de afmetingen en het model. Een dubbele schuifpui bestaat uit een vast gedeelte en een gedeelte dat open kan. Hiermee creëer je licht, zal je kamer ruimer voelen en heb je een vloeiende overgang tussen het woongedeelte en de tuin. Hier vind je allerlei informatie over de kosten die gepaard gaan bij het aanschaffen van een dubbele schuifpui.

 

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De kosten

De prijs die je uiteindelijk zal betalen voor je dubbele schuifpui hangt vooral af van het materiaal dat je kiest en hoe ingewikkeld de installatie is. In de volgende tabel vind je de kosten inclusief btw en HR++ hoogrendementsglas. De eventuele kosten voor alleen de montage van de schuifpui worden ook gegeven.

Materiaal dubbele schuifpui en werkzaamheden Prijs
Kunststof 2 m x 2.20 m €1100 – €2200
Hout 2 m x 2.20 m €1300 – €1900
Aluminium 2 m x 2.20 m €1400 – €2400
Inmeten schuifpui €95 – €145
Plaatsen schuifpui €500 – €2000
  • Een dubbele schuifpui van kunststof: de goedkoopste optie die je hebt is een schuifpui van kunststof. Dit materiaal is niet ieders favoriet, maar heeft vele voordelen. Zo is het duurzaam, heeft het een uitstekende isolatiewaarde, hoef je het nauwelijks te onderhouden en gaat het erg lang mee. Voor €1700 kun je al een kunststof dubbele schuifpui bezitten, inclusief de installatie ervan.
  • Een dubbele schuifpui van hout: een iets duurdere optie en een erg populair materiaal is hout. Dit geeft een ruimte een knusse sfeer en is authentiek en natuurlijk. Hout heeft wel onderhoud nodig en moet elke 5 jaar worden overgeschilderd. Voor een kleine dubbele schuifpui van hout betaal je inclusief installatie ongeveer €2000.
  • Een dubbele schuifpui van aluminium: aluminium is het duurste materiaal, maar ook meteen het sterkste. Je kunt met een slank frame dus een grote glaspartij ondersteunen. Dit bevordert het uitzicht en geeft de woning een modern en industrieel uiterlijk. Voor het aanschaffen en plaatsen van een kleine aluminium dubbele schuifpui betaal je gemiddeld ongeveer €2000.

De prijsopbouw

Als je wilt weten hoe je het beste geld kunt besparen op de aanschaf van een nieuwe dubbele schuifpui, dan kun je het beste kijken naar hoe de totaalprijs is opgebouwd. Het grootste gedeelte van de kosten gaat naar de schuifpui zelf en dit is gemiddeld 75 procent. De overige 25 procent worden opgemaakt door de montagekosten (23 procent) en de voorrijkosten (2 procent). Het beste kun je dus geld besparen op de schuifpui zelf. Dit doe je door goed marktonderzoek te doen en eventueel te kijken op de verschillende online marktplaatsen. Door de schuifpui zelf te installeren bespaar je 25 procent, maar dit wordt ten zeerste afgeraden, vooral als je hiervoor een gat moet maken in de muur. Het plaatsen is een specialistische klus en daarnaast kan het invloed hebben op je garantieregeling als je dit zelf doet. De prijsopbouw wordt nogmaals weergegeven in het volgende diagram.

prijsopbouw dubbele schuifpui

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Door voor een dubbele schuifpui te kiezen heb je al een prijsbepalende keuze gemaakt. Er zijn echter nog meer factoren die de totaalkosten kunnen beïnvloeden.

  • Het materiaal: de grootste bijdrager is het materiaal. Je kunt een goedkoop kunststof exemplaar kiezen of een modern en duur aluminium exemplaar. Je kunt de keuze het beste maken door jezelf van tevoren af te vragen wat je van je schuifpui verlangt en dit vergelijken met de kenmerken van de verschillende materialen.
  • Het model: er zijn verschillende modellen beschikbaar waaruit je kunt kiezen, zoals een hefschuifpui of een draai-kiep schuifpui. Deze laatste kun je niet alleen openen door te kantelen, maar kun je ook kantelen voor ventilatie. Hefschuifpuien zijn duurder.
  • Het glas: de meeste schuifpuien worden standaard geleverd met HR++ hoogrendementsglas. Dit is echter niet verplicht. Je kunt kiezen voor een glassoort dat beter of slechter isoleert of een specialiteitsglas zoals zelfreinigend- of zonwerend glas.

Interessante bespaartips

De aanschaf van een dubbele schuifpui betekent een investering, en hier lees je hoe je de kosten hiervoor laag kunt houden.

  • Help mee: de installatie kun je misschien niet zelf doen, maar je kunt wel geld op de arbeidskosten besparen door mee te helpen. Je kunt de schuifpui zelf opmeten, je kunt opruimen tijdens en na de werkzaamheden en eventueel bouwvuil zelf afvoeren.
  • Tweedehands: ook kan het zeer de moeite waard zijn om de tweedehands markt in de gaten te houden. Hier worden soms schitterende en bijna nieuwe exemplaren aangeboden voor een fractie van de prijs.

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen is door het vergelijken van offertes en dit doe je gemakkelijk hier, met onze vergelijkingstool. Deze tool is gratis en vrijblijvend en kan je in een korte tijd voorzien van een aantal offertes van betrouwbare bedrijven uit je regio. Deze kun je vervolgens afstemmen op elkaar en jouw wensen om tot de beste beslissing te komen wat betreft je nieuwe schuifpui.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren