Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

HefschuifpuiWanneer je een schuifpui wenst aan te kopen kan je tegenwoordig kiezen voor verschillende systemen. Eén van de mogelijkheden waarover je beschikt is de zogenaamde hefschuifpui. Dit type schuifpui wordt met name gebruikt wanneer er grote glazen ruiten bewogen dienen te worden. Een hefschuifpui wordt steeds bediend door middel van een eenvoudig hendel mechanisme die niet alleen zeer praktisch, maar bovendien ook erg veilig is. Ben je eveneens van plan om een schuifpui in je huis te plaatsen, maar wil je deze op verschillende manieren kunnen openen en dat zonder rekening te moeten houden met een bepaalde opstap? In dat geval kan een hefschuifpui voor jou een interessante keuze zijn!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Verkrijgbaar in diverse materialen

In het merendeel van de gevallen wordt er bij een hefschuifpui voor gekozen om gebruik te maken van kunststof. Het is evenwel een groot misverstand dat alleen dit materiaal kan worden gebruikt. Naast kunststof is het immers ook zonder probleem mogelijk om een dergelijke schuifpui in hout of aluminium aan te kopen. Let op, de keuze van het materiaal is belangrijker dan de uitstraling alleen. Zo beschikt hout bijvoorbeeld standaard over een beetje isolatiewaarde in vergelijking met kunststof, maar is ze iets lastiger te onderhouden. Hoe dan ook, wil je een hefschuifpui in huis halen? Dan hoef je zeker en vast niet te vrezen voor een beperking op vlak van materialen!

Waarom kiezen voor een hefschuifpui?

Aan het aankopen van een hefschuifpui zijn verschillende interessante voordelen verbonden. In eerste instantie wordt ze namelijk geopend door middel van een zeer gebruiksvriendelijk bedieningsmechanisme. Deze is niet alleen goed te gebruiken voor gewone volwassenen, ook kinderen en ouderen kunnen er probleemloos mee uit de voeten. Een ander voordeel van een schuifpui als deze is dat de looprail van het schuifsysteem op dezelfde hoogte ligt als de binnenvloer. Op deze manier wordt voorkomen dat er gebruik moet worden gemaakt van drempels bij het naar binnen en buiten lopen.

Hoeveel kost een hefschuifpui?

De kosten die in rekening worden gebracht voor een hefschuifpui zijn vooral afhankelijk van het materiaal waaruit deze bestaat evenals de afmetingen. Kies je voor een 2-delige hefschuifpui van 200 x 220 centimeter, dan kan je rekenen op een prijskaartje die is gelegen tussen de 2.500 & 3.200 euro. Heb je het eerder begrepen op een 3-delige hefschuifpui van 300 x 220 centimeter? In dat geval kan je al snel rekenen op een prijs die is gelegen tussen de 3.800 & 4.400 euro. Let op, afhankelijk van het gekozen materiaal evenals eventuele opties kan deze prijs hoger of lager uitvallen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een