Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui onderdelenWanneer je van plan bent om een schuifpui te kopen is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat deze uit veel meer onderdelen bestaat dan je in eerste instantie zou denken. Veel mensen denken namelijk dat een schuifpui volledig bestaat uit het kozijn, maar vergeten dat er natuurlijk ook nog glas in moet worden geplaatst, dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen bewegende en vaste onderdelen en ga zo maar door. Vooraleer je er zeker van kan zijn dat je echt over een glashelder beeld beschikt van de kosten met betrekking tot het kopen van een schuifpui is het belangrijk om met alle onderdelen rekening te houden. Wij hebben op dit vlak alle informatie even gedetailleerd op deze pagina op een rijtje gezet.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kosten schuifpui onderdelen?

Op de hoogte zijn van de prijs van de verschillende schuifpui onderdelen is dus erg belangrijk. Om er zeker van te zijn dat je geen van deze verschillende prijzen over het hoofd ziet hebben we alvast even de diverse onderdelen inclusief hun kostenplaatje opgenomen in de onderstaande prijstabel.

Type schuifpui Onderdeel
Systeem van de schuifpui Meerprijs van tussen 0 & 400 euro
Materiaal van de schuifpui Tussen 1.500 & 5.400 euro
Het glas voor je schuifpui Tussen 115 & 175 euro per vierkante meter

Bovendien is het naast bovenstaande onderdelen eveneens belangrijk om er rekening mee te houden dat er nog extra kosten voor bijvoorbeeld de plaatsing in rekening zullen worden gebracht. Dan hebben we het bovendien ook nog niet gehad over de mogelijke voorrijkosten. Hier komen we verder op deze pagina nog even uitgebreid op terug.

De prijsopbouw van schuifpui onderdelen

Het is een behoorlijke uitdaging om de exacte prijsopbouw van schuifpui onderdelen aan te geven. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze wel eens afhankelijk is van het onderdeel in kwestie. Globaal gezien is het echter zo dat de prijsopbouw uit drie delen bestaat. Met 70 procent is de aankoop van de onderdelen zelf doorgaans het duurst. 25 procent van de kosten zijn vervolgens voorbehouden voor het plaatsen van de onderdelen terwijl de laatste 5 procent nodig is voor het indekken van de leveringskosten.

Keuzes die de kostprijs van schuifpui onderdelen beïnvloeden

Zoals je reeds hebt kunnen lezen bestaan er heel wat verschillende schuifpui onderdelen. Hoe wordt nu echter de prijs van deze onderdelen bepaald en met welke factoren dien je mogelijks extra rekening te houden? Wij hebben al deze informatie nog even netjes voor jou op een rijtje gezet door middel van het onderstaande overzicht.

Keuze 1: De onderdelen in kwestie

Mensen staan er vaak niet bij stil, maar er kan op verschillende onderdelen van een schuifpui een aanzienlijke besparing worden gerealiseerd. Neem nu bijvoorbeeld het systeem waar de schuifpui uit bestaat. Kiezen voor een hefschuifpui zorgt er voor dat er zomaar even tot 400 euro extra moet worden betaald. Een kiepschuifpui moet het op vlak van inbraakwerendheid evenwel afleggen tegen dit duurdere systeem.

Keuze 2: De eventuele meerkost per onderdeel

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je bij bepaalde onderdelen geconfronteerd kan worden met een zekere meerkost. Neem nu bijvoorbeeld het aanschaffen van een houten schuifpui. Deze is zeer interessant (zeker ook op financieel vlak), maar er dienen extra kosten voor de afwerking te worden gemaakt. Niemand kiest er namelijk zomaar voor om hun houten schuifpui gewoon zo te laten. Een passend likje verf zorgt er dan ook voor dat ze perfect matcht met de uitstraling van de rest van het interieur of exterieur. Voor het laten schilderen van een houten schuifpui kan je toch rekening houden met een meerkost van tussen de 35 en 40 euro per uur.

Keuze 3: Zelf de schuifpui onderdelen plaatsen of niet?

Afhankelijk van het onderdeel in kwestie kan het in bepaalde situaties mogelijk zijn om zelf het onderdeel te plaatsen of de plaatsing er van uit te besteden aan een vakman. Het laatste biedt je uiteraard altijd de meeste zekerheid, maar daar staat tegenover dat er ook een bepaalde meerkost voor wordt aangerekend. Hou er bovendien rekening mee dat een vakman niet alleen een uurtarief voor de plaatsing van de onderdelen kan aanrekenen,  maar er ook voorrijkosten moeten worden betaald. Deze zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.

Interessante bespaartips

De verschillende schuifpui onderdelen kunnen samen een behoorlijk hoge prijs vormen. Dit zorgt er voor dat niet zomaar iedereen de mogelijkheid heeft om een dergelijk raam in huis te halen. Gelukkig hoeft dit niet noodzakelijkerwijs een probleem te vormen. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips wordt jouw schuifpui kopen namelijk een stuk goedkoper!

  • Kies voor een goedkoop kiepsysteem

Zoals reeds aangegeven eerder op deze pagina kan de keuze van het systeem het uiteindelijke kostenplaatje op niet onaanzienlijke wijze beïnvloeden. Wil je er zeker van zijn dat jouw schuifpui onderdelen allemaal zo goedkoop mogelijk zijn? Kies dan voor een kiepsysteem en niet voor een hefschuifpui. Deze laatste kan immers tot wel 400 euro duurder uitvallen.

  • Schilder zelf je houten kozijnen

Heb je er voor gekozen om een houten schuifpui te kopen? Kies er dan voor om het schilderen van de kozijnen voor eigen rekening te nemen. Je zal merken dat je op deze manier al snel tot wel 100 euro (minstens) kan besparen. Bovendien is het zelf schilderen van je schuifpui nog eens leuk ook. Let wel op dat je het glas in de ramen niet meeschildert!

  • Kies voor HR+++ glas

Er voor kiezen om gebruik te maken van HR+++ glas lijkt op het eerste zicht financieel iets minder interessant, maar je moet er rekening mee houden dat dit je wel een jaarlijkse besparing op de energiefactuur oplevert. Dit zorgt er voor dat de terugverdientijd van HR+++ glas in je schuifpui erg kort kan worden gehouden. Bovendien komt het gebruik van dit type glas ook het comfort in je woning alleen maar ten goede.

Bespaar zomaar tot 30% op jouw schuifpui onderdelen!

Wil je graag nog meer kunnen besparen op het kopen van jouw schuifpui? In dat geval is het altijd de moeite waard om een offerte voor een schuifpui bij meerdere partijen aan te vragen. Door het opvragen en vergelijken van deze offertes is het namelijk probleemloos mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot een zeer mooie 30 procent. Bovendien kan deze mooie besparing worden gerealiseerd zonder dat je dient te vrezen voor verlies aan kwaliteit. Je beschikt dus altijd over de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren