Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
verbouwen schuifdeur

Kosten schuifpui 4 meterEr zijn heel wat goede redenen aan te halen waarom het erg interessant kan zijn om een schuifpui te kopen voor jouw woning. In eerste instantie zorgt het plaatsen van een schuifpui er namelijk voor dat er aanzienlijk meer lichtinval in huis kan worden gerealiseerd. Daarnaast beschik je meteen ook over zeer grote ramen wat er voor zorgt dat je kan genieten van een optimaal uitzicht op bijvoorbeeld je tuin. Zou jij graag ook willen kunnen genieten van de voordelen die zijn verbonden aan een schuifpui met een breedte van 4 meter, maar wil je eerst te weten komen welke prijs je daarvoor dient te betalen? Lees dan snel verder en je komt er alles over te weten!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een schuifpui 4 meter?

Ondanks het feit dat de kostprijs van een schuifpui 4 meter uiteraard wat hoger ligt in vergelijking met een uitvoering met een breedte van 3 meter blijft ze toch één van de voordeligste op de markt. Dit komt omdat de breedte alles bij elkaar gezien nog vrij beperkt is. Voor een schuifpui die beschikt over een breedte van 4 meter kan je in ieder geval rekening houden met de kostprijs zoals aangegeven in de onderstaande prijstabel.

Type schuifpui Gemiddelde kostprijs
Schuifpui met een breedte van 4 meter Tussen 3.000 & 4.500 euro

De bovenstaande kostprijs oogt reeds vrij stevig, maar in de praktijk valt het eigenlijk best nog wel mee. Je dient er namelijk rekening mee te houden dat het prijskaartje voor deze schuifpui niet alleen bestaat uit de schuifpui zelf, maar ook uit het HR++ glas dat er in wordt geplaatst evenals de BTW. Ook de plaatsingskosten zijn in deze prijs reeds inbegrepen.

De prijsopbouw van een schuifpui 4 meter

Een schuifpui 4 meter is bijzonder populair, niet in het minst omdat ze eigenlijk in haast elke woning kan worden geïntegreerd. Vooraleer een dergelijke schuifpui te kopen spreekt het echter voor zich dat je graag een bepaald beeld zal willen hebben van de precieze prijsopbouw. Dat is geen probleem. De prijsopbouw van een schuifpui 4 meter is er één die zeer eenvoudig is. Maar liefst 80 procent van alle kosten is voorbehouden voor het materiaal dat moet worden aangekocht. De overgebleven 20 procent kan dan weer worden aangewend voor het laten plaatsen van de schuifpui.

Keuzes die de kostprijs van een schuifpui 4 meter kunnen beïnvloeden

Het totale prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor een schuifpui 4 meter is sterk afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie is er aldus de breedte waar de schuifpui over beschikt, maar daarnaast moet er bijvoorbeeld ook nog rekening worden gehouden met het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt evenals het soort schuifpui waarvoor wordt gekozen. Om er zeker van te zijn dat je een goed zicht hebt op al deze keuzes hebben we ze even op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal waaruit de schuifpui bestaat

De eerste keuze die buiten de afmetingen van je schuifpui moet worden gemaakt heeft betrekking tot het materiaal waar gebruik van zal worden gemaakt. Op dit vlak zijn er drie verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • Hout
  • Kunststof
  • Aluminium

In principe zijn alle drie deze materialen uiteraard prima geschikt om toe te passen bij een schuifpui. Je moet er echter rekening mee houden dat de eigenschappen van de materialen onderling niet onaanzienlijke verschillen kunnen vertonen. Zo staat hout er om bekend over een warme uitstraling te beschikken en degelijke isolerende kenmerken te hebben, maar daar staat tegenover dat ze heel wat meer onderhoud vereist in vergelijking met kunststof of aluminium. Hou bij het uitkiezen van het materiaal voor je schuifpui dus niet alleen rekening met de kostprijs, maar besteed ook de nodige aandacht aan de voor- en nadelen die er aan verbonden zijn.

Keuze 2: Het model waar de schuifpui over beschikt

Wanneer je een keuze hebt gemaakt tussen de verschillende soorten materialen die op de markt verkrijgbaar zijn is het tijd geworden om de nodige aandacht te besteden aan het model waar de schuifpui over beschikt. In principe beschikken het merendeel van de schuifpuien over een hef- of draai-kiep systeem. Een hefschuifpui is gelijkvloer en wordt als het ware uit de grond getild voordat het bewegende deel kan schuiven. Een schuifpui die is voorzien van een draai-kiepsysteem heeft schuivende deuren, maar ze kunnen ook kantelen indien de deurklink zich in de juiste positie bevindt. Let op, een hefschuifpui is in de praktijk zomaar tussen de 210 en wel 400 euro duurder in vergelijking met een draai-kiepsysteem.

Interessante bespaartips

Zou je graag een schuifpui 4 meter willen aanschaffen, maar beschik je slechts over een wat beperkter budget? In dat geval zal je niet zelden genoodzaakt zijn om op zoek te gaan naar één of zelfs meerdere interessante bespaartips. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn. Wij hebben alvast enkele van de interessantste bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

  • Hou rekening met de kostprijs van het materiaal

Zoals reeds aangegeven wordt de uiteindelijke kostprijs van een schuifpui eveneens voor een niet onaanzienlijk deel gebaseerd op het materiaal dat wordt gebruikt. Van alle materialen is hout financieel het interessantst. Vervolgens is kunststof het tweede voordeligste materiaal met uiteindelijk aluminium om het rijtje af te sluiten.

  • Meer dan één schuifpui laten plaatsen

Denkt één van je vrienden uit de buurt er eveneens over om een schuifpui 4 meter te laten plaatsen? In dat geval is het altijd het interessantst wanneer jullie er voor kiezen om de opdracht samen toe te kennen aan hetzelfde bedrijf. Op deze manier kan er namelijk aanspraak worden gemaakt op een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting kan in de praktijk oplopen tot een toch mooi meegenomen 10 procent.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Voor de levering en plaatsen van een schuifpui 4 meter kunnen er voorrijkosten aangerekend worden. Deze kosten kunnen het meest beperkt worden gehouden op het ogenblik dat je er voor kiest om gebruik te maken van een bedrijf uit jouw omgeving. Uiteindelijk kan dit een behoorlijke korting teweegbrengen op het eindbedrag.

Bespaar tot wel 30% op jouw schuifpui 4 meter

Bovenstaande bespaartips zijn uiteraard erg interessant en kunnen een schuifpui 4 meter een behoorlijk stuk toegankelijker maken voor een grote doelgroep. Er is echter nog meer. Wist je namelijk dat er ook een mogelijkheid bestaat om zomaar even tot wel 30 procent (extra) te besparen op de kostprijs van een schuifpui 4 meter? Hoe? Zeer eenvoudig, door het opvragen van offertes bij verschillende bedrijven! Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat er onderling tussen de bedrijven sprake kan zijn van een niet onaanzienlijk prijsverschil. In de praktijk kan een objectieve vergelijking je dan ook altijd een zeer aanzienlijke slok op de borrel schelen en dat zonder dat er rekening moet worden gehouden met kwaliteitsverlies.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een