Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Schuifpui kopenEen schuifpui kopen is tegenwoordig bijzonder populair. Behoorlijk veel gezinnen willen dan ook graag in hun woning gebruik kunnen maken van een schuifpui in hun woning omdat ze op deze manier bijvoorbeeld een uitstekend zicht kunnen verkrijgen op hun tuin. Anderzijds zorgt het plaatsen van een schuifpui ook voor een optimale lichtinval waardoor je huis er in één keer nog aantrekkelijker en bovendien ook waardevoller komt uit te zien. Hoe dan ook, ben jij van plan om een schuifpui te kopen, maar wil je eerst graag nog even een goed beeld hebben van de verschillende mogelijkheden die er bestaan en de kosten die deze met zich meebrengen? Zoek dan niet verder, want je vindt het allemaal terug op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte kosten voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een schuifpui kopen?

Indien je een schuifpui wil kopen spreekt het voor zich dat je meerdere keuzes zal moeten maken. Deze keuzes hebben betrekking tot heel veel verschillende aspecten van een schuifpui. Denk hierbij dan ook niet alleen aan het materiaal waaruit ze bestaat, maar ook aan de afmetingen evenals het soort (isolatie)glas waar gebruik van wordt gemaakt. Om er zeker van te zijn dat je in de basis toch reeds over een correcte, gemiddelde kostprijs beschikt hebben we reeds enkele mogelijkheden met betrekking tot een schuifpui kopen in de onderstaande prijstabel voor jou op een rijtje gezet.

Type schuifpui Afmetingen Gemiddelde kostprijs
2-delige schuifpui 200 x 220 centimeter Tussen 2.400 & 3.250 euro
3-delige schuifpui 300 x 220 centimeter Tussen 3.750 & 4.450 euro
4-delige schuifpui 400 x 220 centimeter Tussen 4.750 & 5.650 euro

In de bovenstaande prijzen is zowel de BTW als de montage inbegrepen. Bovendien wordt er bij deze schuifpuien gebruik gemaakt van HR++ glas.

De prijsopbouw van een schuifpui kopen

Het spreekt voor zich dat het kopen van een schuifpui niet de enige kost is waar je rekening mee dient te houden. Wat bovendien namelijk ook te denken van de plaatsing er van? Indien we de prijsopbouw gaan bekijken zien we dat minstens 70 procent van de totale kostprijs is voorbehouden voor het kopen van het materiaal. De resterende 30 procent kan dan vervolgens worden gebruikt voor het indekken van de plaatsingskosten.

Keuzes die de kostprijs van een schuifpui kopen beïnvloeden

Een schuifpui kopen is iets waar je doorgaans wel eens over zal nadenken. Dit heeft alles te maken met het feit dat er toch een aantal niet onbelangrijke keuzes gemaakt dienen te worden. Wij hebben de belangrijkste keuzes waar je zeker rekening mee dient te houden alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort materiaal voor jouw schuifpui

Een schuifpui kan worden opgebouwd uit diverse materialen. We onderscheiden op dit vlak hout van kunststof en aluminium. Het spreekt voor zich dat er onderling tussen deze verschillende materialen altijd sprake is van een bepaald prijsverschil. Dat prijsverschil kan behoorlijk hoog oplopen. Om er zeker van te zijn dat je, je niet verkijkt op de kostprijs die wordt aangerekend voor een investering in een schuifpui hebben we alvast even de gemiddelde prijs per materiaal voor jou op een rijtje gezet.

Materiaal voor schuifpui (3-delig) Gemiddelde kostprijs
Houten schuifpui Tussen 1.550 & 3.550 euro
Kunststof schuifpui Tussen 1.750 & 5.350 euro
Aluminium schuifpui Tussen 3.050 & 5.350 euro

Keuze 2: Voor welk model van schuifpui kies je?

Een schuifpui kopen doe je niet zonder eerst rekening te houden met de verschillende modellen en systemen die er op de markt terug te vinden zijn. Op dit vlak kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te kiezen voor een draai-kiepsysteem, maar het is uiteraard eveneens een mogelijkheid om een hefschuifpui te kopen. Wanneer je het systeem voor jouw schuifpui hebt uitgekozen is het verder nog belangrijk om eveneens de nodige aandacht te besteden aan het aantal delen. Kies je immers voor een schuifpui bestaande uit 2, 3 of 4 delen? Afhankelijk van je keuze op dit vlak is het mogelijk om het vereiste kostenplaatje aanzienlijk hoger of lager te doen uitvallen dan je in eerste instantie in gedachten had.

Interessante bespaartips

Wil je graag een schuifpui kopen, maar is het voor jou van belang dat de aankoopprijs zo laag mogelijk kan worden gehouden? In dat geval is het absoluut de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Het zelf schilderen van je houten schuifpui

Een houten schuifpui is tegenwoordig erg populair omdat de aankoopprijs er van vrij beperkt kan worden gehouden. Echter, wanneer je een houten schuifpui hebt aangekocht zal deze nog moet worden aangepast aan de stijl van je interieur of exterieur. Je kan er op dit vlak voor kiezen om het schilderen van je schuifpui uit te besteden, maar het is financieel uiteraard interessanter om dit zelf te doen. Op deze manier kan je al snel tussen de 30 en 35 euro per uur uitsparen.

  • Recht op kwantumkorting bij schuifpui kopen

Ben je niet de enige die er aan denkt om een schuifpui te kopen en spelen je vrienden of familieleden met hetzelfde idee? In dat geval is het altijd de moeite waard om de verschillende schuifpuien bij één en dezelfde partij te bestellen. Op deze manier is het mogelijk om zomaar een kwantumkorting te ontvangen die kan oplopen tot een mooie 10 procent.

  • Kies voor een bedrijf uit jouw buurt

Doe je de plaatsing van jouw schuifpui niet zelf? In dat geval is het altijd interessant om ze te kopen en te laten plaatsen door een bedrijf bij jou uit de buurt. Op deze manier kunnen de totale voorrijkosten van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer immers aanzienlijk worden gedrukt.

Bespaar tot 30% op een schuifpui kopen!

Bovenstaande bespaartips maken het reeds mogelijk om het prijskaartje van je schuifpui aanzienlijk in te perken. Het kan echter altijd beter. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om een extra besparing te realiseren die kan oplopen tot wel 30 procent? Hoe? Zeer eenvoudig. In het merendeel van de gevallen gaan mensen meteen in zee met het eerste, het beste bedrijf dat een schuifpui kan verkopen en leveren. Dat is echter niet zo interessant. Enkel en alleen door een objectieve vergelijking uit te voeren van de offertes die kunnen worden ontvangen van verschillende bedrijven is het mogelijk om de prijs van jouw schuifpui zo laag mogelijk te houden. Op deze manier is tot wel 30% besparen absoluut kinderspel.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren