Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui 5 meterIedereen is het er eigenlijk wel over eens dat een schuifpui een prima investering is voor niet alleen de waarde, maar ook het comfort van je huis. Dit heeft alles te maken met de vele interessante voordelen die er aan verbonden zijn. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat een schuifpui plaatsen een optimale lichtinval in huis mogelijk maakt. Dat is echter niet alles. Veel mensen investeren tegenwoordig namelijk heel wat geld in hun tuin, maar kunnen daar alleen maar in de zomer ten volle van genieten. Door een schuifpui te plaatsen wordt het zicht op de tuin geoptimaliseerd waardoor je hier heel wat meer genot van hebt. Wil je ook graag een schuifpui kopen die bijvoorbeeld beschikt over een breedte van 5 meter? Lees dan snel verder en achterhaal met welke kostprijs je op dit vlak rekening dient te houden.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een schuifpui 5 meter?

Het eerste waar je naar zal willen kijken vooraleer over te gaan tot het kopen van een schuifpui 5 meter is uiteraard de kostprijs waar deze over beschikt. De prijs zoals aangegeven in de onderstaande tabel is uiteraard slechts een gemiddelde. Verder op deze pagina zal namelijk duidelijk worden dat ze nog verder zal worden beïnvloed door niet alleen het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook het systeem dat voor de schuifpui wordt toegepast. Hoe dan ook geeft de onderstaande prijs je reeds een goed beeld van het basisbedrag waar je voor een schuifpui 5 meter rekening mee kan houden.

Type schuifpui Gemiddelde kostprijs
Schuifpui met een breedte van 5 meter Tussen 4.150 & 4.500 euro

De kostprijs zoals hierboven aangegeven zal veel mensen misschien enigszins doen schrikken. Dit is echter nergens voor nodig. Het spreekt immers voor zich dat deze gemiddelde kostprijs niet enkel en alleen is voor het kopen van de schuifpui op zich. Ook het glas (HR++ glas) is er reeds in inbegrepen en bovendien hoeven er ook geen extra plaatsingskosten meer te worden betaald.

De prijsopbouw van een schuifpui 5 meter

Welke schuifpui je ook wenst te kopen, je zal altijd kunnen vaststellen dat de prijsopbouw zeer transparant is. Ondanks het feit dat er mogelijks door het bedrijf van je keuze voorrijkosten aangerekend zullen worden bestaat het prijskaartje in de basis slechts uit twee delen. Het gaat hierbij in eerste instantie om de materiaalkosten die zomaar even 80 procent van de totale kostprijs in beslag nemen. De overgebleven 20 procent is dan noodzakelijk om de kosten voor het plaatsen van je schuifpui 5 meter in te dekken. Uiteraard spreekt het voor zich dat de prijsopbouw mogelijks kan worden beïnvloed door je persoonlijke keuzes. Kies je er bijvoorbeeld voor om ze zelf te plaatsen? Dan kan er al 20 procent van de kostprijs worden bespaard.

Keuzes die de kostprijs van een schuifpui 5 meter beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat de afmetingen van de schuifpui van je keuze een niet onbelangrijke invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs die je zal moeten betalen. Dat is echter niet alles. Een schuifpui 5 meter kan namelijk ook bestaan uit verschillende materialen en bovendien kan ook het systeem waar gebruik van wordt gemaakt uiteenlopend zijn. Om er zeker van te zijn dat je precies weet met welke kosten je rekening dient te houden hebben we de belangrijkste keuzes met betrekking tot het aanschaffen van een schuifpui 5 meter even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Hout, kunststof of aluminium?

Je kan er voor een schuifpui 5 meter voor kiezen om gebruik te maken van in totaal drie verschillende materialen. We onderscheiden op dit vlak de materialen hout, kunststof en aluminium. Kies je er voor om gebruik te maken van hout? In dat geval kan je niet alleen rekenen op een lekker warme uitstraling en een degelijk isolerend vermogen, daarnaast profiteer je ook meteen van een zeer scherpe kostprijs. Kunststof en aluminium zijn dan weer twee materialen die een stuk duurder zijn, maar ze vereisen wel heel wat minder onderhoud in vergelijking met hout. Bovendien staan deze materialen er om bekend over een wat modernere uitstraling te beschikken.

Keuze 2: Het systeem voor jouw schuifpui 5 meter

Het ene systeem van een schuifpui is de andere niet. In de praktijk zien we dat er vooral van twee specifieke systemen erg veel gebruik wordt gemaakt. Het gaat hierbij enerzijds om een hefschuifpui en anderzijds om een schuifpui met draai-kiepsysteem. Een hefschuifpui is op moment van schrijven het meest populaire systeem van allemaal. Je dient er wel rekening mee te houden dat het onderlinge prijsverschil met een schuifpui met draai-kiepsysteem is gelegen tussen de 210 en zomaar even 400 euro!

Interessante bespaartips

Vooraleer over te gaan tot het daadwerkelijk kopen van een schuifpui 5 meter kan het interessant zijn om je bewust te zijn van de interessantste bespaartips waar je gebruik van kan maken. Deze bespaartips kunnen er stuk voor stuk voor zorgen dat het kostenplaatje van jouw schuifpui 5 meter kan worden verlaagd en dat zonder dat je kwaliteitsverlies dient te vrezen.

  • Kies voor kwalitatief hoogrendementsglas

Het glas waar in een schuifpui 5 meter gebruik van wordt gemaakt kan uiteraard het kostenplaatje dat moet worden betaald aanzienlijk verhogen. Toch is dit een zeer goede investering. Via het glas van een schuifpui kan er bijzonder veel warme lucht verloren gaan, maar door gebruik te maken van bijvoorbeeld HR++ glas wordt dit op zeer eenvoudige wijze voorkomen.

  • Kies je voor een houten schuifpui? Schilder ze dan zelf!

Het merendeel van de mensen die er voor kiezen om een houten schuifpui 5 meter te kopen laten deze na aankoop schilderen. Dat is uiteraard interessant, want op deze manier sluit de uitstraling perfect aan op de rest van de woning. Het laten schilderen van een dergelijke schuifpui is echter een vrij tijdrovend karwei. Door dit zelf te doen zal je dan ook kunnen vaststellen dat je toch al snel zo’n 30 à 35 euro per uur kan uitsparen.

  • Recht op kwantumkorting

Heb je recent opgevangen dat ook één van je vrienden of familieleden er over nadenken om te investeren in een schuifpui 5 meter? Wil je dan ook graag deze investering samen uitvoeren? In dat geval kan je zomaar aanspraak maken op een interessante kwantumkorting die tot wel 10 procent kan bedragen!

Bespaar eenvoudig tot 30% op jouw schuifpui 5 meter!

De bovenstaande bespaartips zijn uiteraard stuk voor stuk zeer interessant, maar er is meer. Wist je namelijk dat het in het merendeel van de gevallen geen enkel probleem is om zomaar meteen tot wel 30 procent te besparen op het aankoopbedrag van jouw schuifpui 5 meter? Hoe? Door het opvragen van offertes bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken natuurlijk! Veel mensen kiezen er tegenwoordig nog altijd voor om zomaar met de eerste, de beste partij in zee te gaan, maar vergeten dat ze daardoor vaak veel teveel geld betalen. Door een objectieve vergelijking van offertes tussen meerdere bedrijven uit te voeren kan je dan ook een zeer aantrekkelijk bedrag uitsparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je