Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui isolatieglasOp het ogenblik dat je er voor kiest om een investering te doen in een schuifpui is het zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat je hierin maar beter gebruik kan maken van isolatieglas. Dit heeft alles te maken met het feit dat een schuifpui doorgaans bestaat uit zeer aanzienlijke ramen waardoor warmteverlies als het ware vrij spel heeft. Enkel en alleen door er kwalitatief en hoogwaardig isolatieglas in te stoppen is het dan ook mogelijk om je energiefactuur zo beperkt mogelijk te houden. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Aarzel dan niet langer, lees snel verder en kom alles te weten over de kosten die zijn verbonden aan het aanschaffen van isolatieglas voor jouw schuifpui.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost schuifpui isolatieglas?

Het spreekt voor zich dat het kopen van isolatieglas voor in je schuifpui wat meer kost in vergelijking met wanneer je gewoon zou kiezen voor standaard dubbel glas. De aankoopprijs mag dan wel één keer een stukje hoger liggen, daar staat tegenover dat er elk jaar opnieuw een mooie besparing kan worden gerealiseerd op de energiefactuur. We kunnen dan ook gerust stellen dat je gewoon één keer door de zure appel heen moet bijten om vervolgens blijvend te kunnen rekenen op een zeer mooi financieel voordeel. De gemiddelde kostprijs waar je op vlak van isolatieglas voor in een schuifpui rekening mee dient te houden wordt in ieder geval duidelijk door het raadplegen van de onderstaande prijstabel.

Soort isolatieglas Gemiddelde kostprijs
Standaard HR++ glas Tussen 85 & 95 euro per vierkante meter
Extra zonwerend HR++ glas Tussen 115 & 135 euro per vierkante meter
HR++ veiligheidsglas Tussen 105 & 125 euro per vierkante meter

Je zou er buiten bovenstaand HR++ glas uiteraard ook nog voor kunnen kiezen om gebruik te maken van HR+++ glas. In dit geval dient er rekening te worden gehouden met een gemiddeld kostenplaatje per vierkante meter van tussen de 125 & 155 euro.

De prijsopbouw van schuifpui isolatieglas

Ondertussen heb je een bepaald beeld van hoeveel isolatieglas voor in een schuifpui jou ongeveer zal kosten, maar er is meer. Hoe ziet de prijsopbouw van dergelijk isolatieglas er namelijk precies uit? Als we dit van naderbij gaan bekijken zien we dat 55 procent van de kosten worden ingenomen door het kopen van het glas op zich. 40 procent van de kosten zijn vereist om de arbeidskosten in te dekken en de resterende 5 procent gaat op aan de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van schuifpui isolatieglas beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat de kosten voor het isolatieglas zoals weergegeven in de bovenstaande prijstabel slechts indicaties zijn. Dit betekent dat de uiteindelijke kostprijs nog wat hoger of net lager kan uitvallen. Wij hebben alvast enkele keuzes voor jou op een rijtje gezet die stuk voor stuk een niet onbelangrijke invloed kunnen hebben op de prijs die moet worden betaald voor schuifpui isolatieglas.

Keuze 1: Het soort isolatieglas

Zoals in de prijstabel reeds aangegeven kan je tegenwoordig niet meer uitsluitend kiezen voor standaard HR++ glas. Zo is het eveneens mogelijk om te kiezen voor extra zonwerend HR++ glas of kan je eveneens speciaal veiligheidsglas in huis halen. Voor welke van deze verschillende soorten isolatieglas je uiteindelijk kiest zal altijd het kostenplaatje enigszins beïnvloeden. De onderlinge prijsverschillen zijn evenwel niet echt bijzonder groot te noemen.

Keuze 2: De dikte van het isolatieglas

Vooraleer er isolatieglas voor in je schuifpui kan worden aangekocht dien je eveneens rekening te houden met de vereiste dikte van het glas. De dikte van een glasplaat kan namelijk variëren van 4 tot 8 mm. Daar tussenin is een spouw terug te vinden die doorgaans beschikt over een breedte van 9, 12 of 15 mm. De dikte die het meest geschikt is voor jouw schuifpui is afhankelijk van het kozijn waar gebruik van wordt gemaakt. Indien je hier zelf geen duidelijk beeld over kan krijgen is het altijd aan te raden om even contact op te nemen met een vakman.

Keuze 3: Nieuwe kozijnen voor je schuifpui of niet?

Beschik je reeds over een oudere schuifpui, maar wil je het warmteverlies via deze weg inperken door te investeren in isolatieglas? Dat kan een probleem vormen. Je dient er namelijk altijd rekening mee te houden dat niet elke schuifpui zomaar geschikt is voor het plaatsen van isolatieglas. Controleer altijd welke dikte er beschikbaar is en vraag indien nodig bijstand aan een echte vakman. Alleen zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Interessante bespaartips

Wist je dat er verschillende mogelijkheden bestaan om te besparen op het kopen van schuifpui isolatieglas? Hoe? Zeer eenvoudig. Wij hebben enkele bijzonder interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

  • Subsidie aanvragen

Wist je dat je voor een investering in isolatieglas voor jouw schuifpui een subsidie kan ontvangen? Een dergelijke subsidie kan er voor zorgen dat jouw éénmalige investering een stuk lager uitvalt en bovendien wordt ook de terugverdientijd op deze manier danig ingekort. Een subsidie aanvragen voor jouw investering in schuifpui isolatieglas is dan ook altijd de moeite meer dan waard!

  • Kies voor HR+++ glas

Wil je er echt zeker van zijn dat je niet alleen kan rekenen op de meest optimale besparing op je energiefactuur, maar je daarnaast ook helemaal klaar bent voor de toekomst? In dat geval is het de moeite waard om te kiezen voor HR+++ glas. Het vergt één keer een iets hogere investering, maar je zal merken dat je deze er bijzonder snel terug uit zal weten te halen!

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw schuifpui isolatieglas

Een investering in schuifpui isolatieglas is er één die behoorlijk kan aantikken. Gelukkig kunnen de hierboven vermelde bespaartips er voor zorgen dat het kostenplaatje aanzienlijk kan worden gedrukt. Er is echter nog meer. Het is namelijk mogelijk om zomaar nog even een extra besparing te realiseren die kan oplopen tot een mooie 30 procent. Deze extra besparing kan worden gerealiseerd door het opvragen en vergelijken van offertes voor schuifpui isolatieglas bij verschillende bedrijven. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat een investering in schuifpui isolatieglas meteen een flink stuk voordeliger zal uitvallen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een