Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui 8 meterMensen houden van veel licht in hun woning. Daarnaast zorgen grote ramen voor een open karakter waardoor het lijkt alsof het huis ook veel groter is. Beide zaken kunnen in principe op tal van verschillende manieren worden gerealiseerd. De populairste mogelijkheid is evenwel om gebruik te maken van een zogenaamde schuifpui. Door het toepassen van een schuifpui 8 meter is het in ieder geval mogelijk om een directe meerwaarde te creëren die bijzonder interessant kan zijn voor jouw woning. Denk jij er ook aan om een schuifpui 8 meter te laten plaatsen in je huis, maar ben je, je niet echt bewust van de precieze kosten die deze met zich meebrengt? In dat geval zal de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld interessant blijken te zijn!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een schuifpui 8 meter?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de gemiddelde kostprijs die is verbonden aan een schuifpui 8 meter. Het spreekt voor zich dat dit prijskaartje ietwat aan de hoge kant ligt omdat de aanzienlijke breedte er voor zorgt dat er behoorlijk wat materiaal is vereist. Daar staat evenwel tegenover dat een dergelijke schuifpui niet alleen een praktische, maar ook een financiële meerwaarde met zich meebrengt voor jouw woning. De gemiddelde kostprijs van een schuifpui 8 meter wordt in ieder geval meteen duidelijk bij het aanschouwen van de onderstaande prijstabel.

Type schuifpui Gemiddelde kostprijs
Schuifpui met een breedte van 8 meter Tussen 6.600 & 7.250 euro

De kans is groot dat je van bovenstaande kostprijs toch even zal schrikken. Toch is er nog goed nieuws. De aangegeven prijs omvat namelijk niet alleen het kozijn van de schuifpui, maar ook het HR++ glas dat er tegenwoordig haast altijd standaard in wordt geplaatst. Bovendien is ook de BTW in de prijs inbegrepen en moet er geen rekening meer te worden gehouden met een meerkost voor de plaatsing van de schuifpui.

De prijsopbouw van een schuifpui 8 meter

Indien je er voor kiest om te investeren in een schuifpui 8 meter wordt je geconfronteerd met een bijzonder eenvoudig uitziende prijsopbouw. Deze bestaat dan ook slechts uit twee delen. We onderscheiden op dit vlak dan ook de kosten voor het aanschaffen van de schuifpui zelf van de arbeidskosten die gemaakt dienen te worden. Het materiaal is in totaal goed voor zomaar even 75 procent van het prijskaartje terwijl de resterende 25 procent opgaat aan de arbeidskosten. Deze laatste kan je uiteraard perfect vermijden door er voor te kiezen om zelf de plaatsing van de schuifpui voor je rekening te nemen.

Keuzes die de kostprijs van een schuifpui 8 meter beïnvloeden

Het is niet meer dan normaal dat er een aantal keuzes bestaan die de kostprijs van je schuifpui 8 meter kunnen verhogen of verlagen. Om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk over de meest optimale schuifpui voor jouw situatie beschikt hebben we een aantal van deze keuzes even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal waaruit de schuifpui bestaat

De uitstraling van je schuifpui 8 meter zal logischerwijs het meest worden beïnvloed door de materialen waar gebruik van wordt gemaakt. Voor wat een schuifpui betreft kan je er voor kiezen om gebruik te maken van hout of kunststof, maar ook aluminium is een mogelijkheid. Veel van je uiteindelijke keuze op dit vlak zal uiteraard afhangen van de uitstraling die je wenst te creëren, maar vergeet toch ook niet welke specifieke eigenschappen er zijn verbonden aan de diverse materialen. Hoe dan ook, afhankelijk van het soort materiaal waar je voor jouw schuifpui voor kiest kan er rekening worden gehouden met de volgende kosten:

Soort materiaal (3-delige schuifpui) Gemiddelde kostprijs
Hout Tussen 1.700 & 3.600 euro
Kunststof Tussen 1.900 & 5.400 euro
Aluminium Tussen 3.100 & 5.400 euro

Let op, het spreekt voor zich dat de uiteindelijke kosten voor jouw schuifpui 8 meter omwille van de aanzienlijk grotere afmetingen een stukje hoger zullen uitvallen, afhankelijk van het materiaal dat wordt gekozen.

Keuze 2: Welk schuifpui systeem wordt er gebruikt?

Eenmaal je een keuze hebt gemaakt uit de verschillende soorten materialen die beschikbaar zijn voor jouw schuifpui 8 meter is het belangrijk om te kijken naar het systeem waar er gebruik van moet worden gemaakt. Op dit vlak onderscheiden we een hefschuifpui van een draai-kiepsysteem. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er tegenwoordig voor om gebruik te maken van een hefschuifpui, maar deze is wel een stukje duurder in vergelijking met het alternatief. Je mag voor een hefschuifpui-systeem dan ook rekening houden dat er tot zomaar even 400 euro aan het prijskaartje kan worden toegevoegd.

Interessante bespaartips

Zou je graag ook een prachtige schuifpui 8 meter willen integreren in je woning, maar beschik je slechts over een wat beperkter budget? In dat geval hoeft dit niet meteen te betekenen dat je, je dromen kan opbergen, in tegendeel. Het is namelijk met behulp van de onderstaande, interessante bespaartips perfect mogelijk om de verschuldigde kostprijs te verlagen.

  • Koop meerdere schuifpuien in één keer

Het gebruik van een schuifpui 8 meter is tegenwoordig zeer populair. Wanneer er voldoende ruimte voor beschikbaar is, is de kans dan ook bestaande dat er ook iemand uit bijvoorbeeld jouw vriendenkring er aan denkt om een dergelijke schuifpui in diens huis te plaatsen. Is dat het geval? Kies er dan voor om de beide schuifpuien bij dezelfde partij te kopen. Je zal merken dat je op deze manier al snel een korting kan krijgen van zo’n 10 procent.

  • Kies voor een draai-kiepsysteem

Zoals eerder op deze pagina reeds duidelijk gemaakt is kiezen voor een hefschuifpui altijd heel wat duurder in vergelijking met een draai-kiepsysteem. In de praktijk kan het prijsverschil zelfs zomaar oplopen tot een behoorlijke 400 euro. Wil je er zeker van zijn dat je jouw schuifpui 8 meter zo goedkoop mogelijk kan laten realiseren? Dan is kiezen voor een draai-kiepsysteem altijd het interessantst.

Tot 30% besparen op de kosten van jouw schuifpui 8 meter

Door middel van de hierboven vermelde bespaartips is het reeds mogelijk om de prijs van je schuifpui 8 meter enigszins te drukken. Het kan echter altijd beter. Zo is het mogelijk om een extra besparing tot wel 30 procent te realiseren wanneer je er voor kiest om offertes voor een schuifpui 8 meter op te vragen bij meerdere partijen. Op deze manier wordt het zeer eenvoudig mogelijk gemaakt om een vergelijking uit te voeren waardoor de laagste offerte er probleemloos van tussenuit kan worden geplukt. Dit is een eenvoudige, maar wel razend efficiënte manier om een mooie besparing te realiseren op jouw schuifpui 8 meter.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een