Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Schuifpui prijzenSteeds vaker kiezen mensen er voor om een schuifpui te integreren in hun woning. Deze keuze wordt in het bijzonder gemaakt omwille van de vele interessante voordelen die een schuifpui met zich meebrengt. Zo zorgt ze voor een optimale lichtinval in huis en vormt ze een perfecte verbinding tussen de woning en de tuin. Wanneer ook jij er aan denkt om een schuifpui te plaatsen zal je evenwel eerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die voor een dergelijke oplossing in rekening wordt gebracht. Wij zetten deze kosten graag even voor jou op een rijtje!

*Tip:

→ Wat kost een schuifpui voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Verschillende invloeden

Vooraleer we een overzicht geven van de gemiddelde kosten die verbonden zijn aan een schuifpui is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze onderhevig zijn aan diverse invloeden. Het spreekt namelijk voor zich dat een schuifpui die is vervaardigd uit hout een andere prijs zal hebben dan één die is gemaakt van aluminium. Daar komt bij dat ook de afmetingen mede bepalend kunnen zijn voor de uiteindelijke kostprijs. Hoe dan ook, in dit artikel proberen we op basis van alle verschillende factoren die een invloed kunnen hebben op het prijskaartje een zo optimaal mogelijk beeld te geven van de gemiddelde kostprijs waar je rekening mee dient te houden bij het aankopen van een schuifpui.

Prijsopbouw schuifpui

prijsopbouw-schuifpui

Kosten schuifpui op basis van type

In eerste instantie is er natuurlijk het type schuifpui. In principe dient er geen rekening te worden gehouden met een structureel prijsverschil tussen een hefschuifpui en een kiepschuifpui. Waar je wel rekening mee moet houden zijn de afmetingen en de precieze uitvoering van een schuifpui. We hebben de gemiddelde kosten op basis van verschillende types even voor jou op een rijtje gezet:

Type schuifpui Afmetingen Gemiddelde prijs inclusief montage, BTW en HR++ glas
2-delige schuifpui 200 x 220 centimeter Tussen 2.500 & 3.200 euro
3-delige schuifpui 300 x 220 centimeter Tussen 3.800 & 4.400 euro
4-delige schuifpui 400 x 220 centimeter Tussen 4.800 & 5.600 euro

Het onderlinge prijsverschil tussen de verschillende type schuifpuien is ook afhankelijk van de partij waarvoor je kiest. Tussen de diverse bedrijven die een schuifpui in je huis kunnen plaatsen is er namelijk sprake van een veelal niet onaanzienlijk prijsverschil. Hier zal je dan ook beslist rekening mee moeten houden!

Bovenstaande prijs is bovendien inclusief niet alleen de plaatsing van de schuifpui van je keuze, maar ook de BTW zit in het prijskaartje inbegrepen. In de aangegeven prijs is er gebruik gemaakt van HR++ glas. Dit glas is nodig om er voor te zorgen dat het warmteverlies tot een absoluut minimum kan worden beperkt. Indien je dat wenst kan er uiteraard ook gebruik worden gemaakt van andere beglazing. Dit zal uiteraard altijd een invloed hebben op de exacte prijs die je voor de schuifpui dient te betalen.

Kosten schuifpui op basis van materiaal

Een tweede keuze die een niet onaanzienlijke invloed heeft op de uiteindelijke kostprijs die je voor je schuifpui zal moeten betalen heeft betrekking tot het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Op vlak van materialen kan je een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak een schuifpui van hout van een schuifpui uit aluminium en kunststof. Het spreekt voor zich dat elk materiaal over diens eigen specifieke voordelen beschikt.

Materiaal Afmetingen Prijs
Kunststof 200 x 220 centimeter Tussen 1.200 & 2.300 euro
Hout 200 x 220 centimeter Tussen 1.400 & 2.000 euro
Aluminium 200 x 220 centimeter Tussen 1.500 & 2.500 euro

Uit bovenstaande tabel blijkt duidelijk dat kunststof het goedkoopste materiaal is waaruit een schuifpui kan worden vervaardigd. Gebruikmaken van dit materiaal zorgt er bovendien voor dat je kan rekenen op een zeer beperkt onderhoud. Daarenboven is kunststof een zeer veelzijdig materiaal en beschikt het over een degelijke isolatie. Hout heeft dan weer als belangrijkste voordeel dat het een zeer warme en natuurlijke uitstraling heeft terwijl aluminium uitblinkt op vlak van sterkte. Toch betreft het een licht materiaal welke onderhoudsarm is en dus veelzijdig kan worden ingezet.

Een slecht beveiligde schuifpui kan inbrekers de kans geven makkelijk je huis binnen te treden. Zorg daarom voor goede beveiliging. Bekijk hier wat een alarmsysteem kost.

Kosten glas

Hieronder een overzicht als je kiest voor een ander type glas dan het standaard gebruikte glas HR ++. Je bent bijvoorbeeld 5 euro goedkoper uit per m2 als je kiest voor HR + glas. Denk er wel om dat je met betere isolatieglas ook meer geld kunt besparen op je maandelijkse energiekosten. Zo lijkt in eerste instantie HR +++ glas niet interessant maar kan dat wel zeker zo zijn!

Glassoort Prijsverschil per vierkante meter
Dubbel glas €15 per vierkante meter goedkoper
HR glas €10 per vierkante meter goedkoper
HR+ glas €5 per vierkante meter goedkoper
HR++ glas 0
HR+++ glas €35 per vierkante meter duurder

Montage van de schuifpui

Het monteren van een schuifpui is werk voor echte specialisten. Omwille van deze reden zal je er dan ook altijd rekening mee moeten houden dat de vakman van je keuze hiervoor een bepaalde meerprijs in rekening zal brengen. Je dient er altijd rekening mee te houden dat de prijs voor het monteren van een schuifpui sterk afhankelijk is van de omstandigheden. Laat je bijvoorbeeld een oude schuifpui vervangen door een nieuwe? In dat geval zullen de kosten een stuk lager liggen dan wanneer de vakman in kwestie door een muur moet breken en radiatoren dient te verplaatsen. De verschillende kosten die gepaard gaan met het monteren van een schuifpui zijn de volgende:

Werkzaamheden Gemiddelde kostprijs
Inmeten van de schuifpui Tussen 100 & 150 euro
Plaatsen van de schuifpui Tussen 800 & 4.000 euro

Investeren in goed isolatieglas, absoluut noodzakelijk

Een laatste factor die een grote invloed kan hebben op de prijs van je schuifpui is het type beglazing waar gebruik van wordt gemaakt. Een schuifpui bestaat immers voor het grootste gedeelte uit glas. Om de temperatuur in je woning op peil te houden is het belangrijk om te kiezen voor degelijk isolatieglas. Goed isolatieglas kopen mag dan wel gepaard gaan met een hoog kostenplaatje, het zorgt er wel voor dat je jaarlijks een mooie besparing kan realiseren op je energiefactuur. In het merendeel van de gevallen wordt er voor een schuifpui gekozen voor HR++ glas. Indien je deze keuze ook wenst te maken dien je rekening te houden met een kostprijs van gemiddeld 80 euro per vierkante meter. Lees ook: glaszetter.

Besparen door offertes te vergelijken

Voor welke schuifpui je uiteindelijk ook kiest, het is steeds belangrijk om er rekening mee te houden dat er een aanzienlijk prijsverschil van toepassing kan zijn tussen de verschillende bedrijven die een schuifpui kunnen verkopen en komen plaatsen. Door een eenvoudige vergelijking uit te voeren is het in het merendeel van de gevallen mogelijk om op zeer eenvoudige wijze een mooi bedrag op de aankoop van je schuifpui te besparen. Twijfel dan ook zeker niet langer en vergelijk eerst alle prijzen vooraleer tot aankoop over te gaan!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren