Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kiepschuifpui kostenVeel mensen die er aan denken om te investeren in een schuifpui moeten het stellen met een eerder beperkt budget. Deze beperking zorgt er voor dat men er het liefst van allemaal voor kiest om gebruik te maken van een zogenaamde kiepschuifpui. Dit systeem is in principe ook gewoon prima, maar beschikt niet over dezelfde inbraakwerende eigenschappen in vergelijking met het hefschuifpui systeem. Daarnaast dient er eveneens rekening mee te worden gehouden dat dit schuifpui-systeem niet tot tegen de grond komt waardoor er sprake kan zijn van een drempel in de vloer. Ben je benieuwd met welke kostprijs je voor een kiepschuifpui rekening dient te houden? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten op deze pagina.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een kiepschuifpui systeem?

Vooraleer je een schuifpui bij je thuis kan laten plaatsen is het altijd een vereiste om een keuze te maken tussen de verschillende systemen die er voor beschikbaar zijn. We onderscheiden op dit vlak niet alleen een hefschuifpui (die eigenlijk vrij duur is), maar ook een zogenaamd kiepschuifpui. Bij dit type van schuifpui wordt er gebruik gemaakt van een kiepsysteem die weliswaar niet over extra inbraakwerende eigenschappen beschikt, maar daardoor een stuk voordeliger uitvalt. Wil jij graag weten hoeveel een bepaalde schuifpui kost inclusief een kiepsysteem? Dat kan door middel van de onderstaande prijstabel.

Type schuifpui Gemiddelde kostprijs
2-delige schuifpui met kiepsysteem van 200 x 220 centimeter Tussen 2.600 & 3.300 euro
3-delige schuifpui met kiepsysteem van 300 x 220 centimeter Tussen 3.900 & 4.500 euro
4-delige schuifpui met kiepsysteem van 400 x 220 centimeter Tussen 4.900 & 5.700 euro

Bovenstaande kosten omvatten alle noodzakelijke onderdelen van jouw schuifpui. Dit betekent dat niet alleen het kozijn is inbegrepen in de prijs, maar ook het HR++ glas evenals het kiepsysteem waar gebruik van wordt gemaakt. Wil je toch liever kiezen voor een schuifpui met hefschuifpui-systeem? In dat geval kan je rekenen op een meerprijs van gemiddeld 400 euro.

De prijsopbouw van een kiepschuifpui

In principe is de prijsopbouw van een kiepschuifpui zeer eenvoudig. Deze bestaat immers uit slechts twee delen. Met 75 procent gaat het merendeel van het geld op aan het materiaal dat moet worden aangekocht. De resterende 25 procent van de kosten bestaat eigenlijk uit 20 procent voor de installatie en 5 procent voor de zogenaamde voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een kiepschuifpui beïnvloeden

Het kiepsysteem waar in het geval van een kiepschuifpui gebruik van wordt gemaakt is in het merendeel van de gevallen standaard reeds inbegrepen in de kostprijs van je schuifpui. Wel zijn er nog heel wat andere factoren die er voor verantwoordelijk kunnen zijn dat het kostenplaatje hoger of juist lager uitvalt van jouw schuifpui. We hebben deze nog even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het aantal delen waaruit een schuifpui bestaat

De exacte indeling van een schuifpui is bepalend voor het kostenplaatje dat er voor in rekening wordt gebracht. In de praktijk betekent dit dat het aantal schuivende delen een niet onbelangrijke impact kunnen hebben op de kostprijs die je moet betalen. Wil je er bijgevolg zeker van zijn dat je voor je kiepschuifpui de laagste prijs betaalt? Kies dan voor een schuifpui met beperkte afmetingen bestaande uit 2 delen.

Keuze 2: Het materiaal van je kiepschuifpui

Een kiepschuifpui kan uit verschillende materialen worden gemaakt. We onderscheiden op dit vlak de materialen hout, kunststof evenals aluminium. Hout is van deze drie materialen niet alleen het voordeligst, daarnaast beschikt ze standaard ook over een goede isolerende factor en heeft ze een warme uitstraling. Daar staat wel tegenover dat hout veel frequenter moet worden onderhouden in vergelijking met kunststof of aluminium. Dit laatste materiaal is het duurst, maar beschikt ook over het lichtste gewicht. Daardoor is het ook zonder probleem te gebruiken in woningen van ouderlingen.

Keuze 3: Toch kiezen voor een hefschuifpui?

Het is perfect mogelijk dat je op een zeker ogenblik toch liever wenst af te stappen van je kiepschuifpui en een hefschuifpui prefereert. Dat is geen probleem zolang de offerte nog niet werd ondertekend. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het kostenplaatje van een hefschuifpui een behoorlijk stuk hoger kan uitvallen. In de praktijk is deze dan ook gemiddeld zo’n 400 euro duurder in vergelijking met een kiepschuifpui.

Interessante bespaartips

Ben jij eveneens geïnteresseerd in het kopen van een kiepschuifpui, maar wil je er zeker van zijn dat je kan genieten van de scherpst mogelijke prijs? In dat geval is het altijd een vereiste om rekening te houden met de verschillende, interessante bespaartips die er bestaan. Wij hebben deze even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

  • Kies voor een schuifpui van hout

Van alle materialen is hout veruit het voordeligst om een schuifpui uit te vervaardigen. Door te kiezen voor hout is het dan ook mogelijk om al snel minimaal een paar honderd uit te sparen voor je schuifpui. Let wel op, na aankoop dient ze veelal nog te worden geschilderd, iets wat bij het uitbesteden altijd een zekere meerprijs met zich meebrengt. Je kan ze uiteraard ook gewoon zelf schilderen.

  • Geniet van een kwantumkorting voor jouw kiepschuifpui

Ben je niet van plan om één, maar wel meerdere kiepschuifpuien te kopen, bijvoorbeeld omdat ook één van je vrienden of familieleden wel geïnteresseerd is? Doe dat dan bij voorkeur altijd bij hetzelfde bedrijf. Op deze manier kunnen jullie allemaal namelijk genieten van een zogenaamde kwantumkorting. Deze bedraagt maximaal zo’n 10 procent op het verschuldigde kostenplaatje.

Tot 30% besparen op jouw kiepschuifpui? Geen probleem!

Wil je graag een (extra) besparing realiseren op het kopen van je kiepschuifpui? Dat is geen probleem. Wist je namelijk dat het mogelijk is om zomaar tot 30% extra te besparen, enkel en alleen door het aanvragen van offertes bij verschillende bedrijven? Op deze manier kan er immers een objectieve vergelijking worden uitgevoerd waardoor de voordeligste optie er in slechts een paar minuten tijd kan worden uitgehaald. Het is vanzelfsprekend dat op deze manier het kopen van een kiepschuifpui alleen maar financieel nog interessanter wordt.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een