Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten enkel glas schuifpuiKies je ervoor een schuifpui te laten installeren, dan kun je een mooie overgang creëren tussen je woning en je tuin. Je kunt dan ook van je tuin genieten als de weersomstandigheden buiten slecht zijn. Schuifpuien bestaan voor een groot gedeelte uit glas en moeten in de meeste gevallen dus goed worden geïsoleerd. Het zou jammer zijn als je je thermostaat hoger moet zetten en je extra uitgaven aan je schuifpui overhoudt. Het is echter mogelijk om een schuifpui te bestellen met enkel glas. Alleen in situaties waar warmte niet behouden hoeft te worden is dit een goed idee en kan je hier een besparing op maken. Wat de kosten precies zijn, lees je hier.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De kosten

Eigenlijk wordt enkel glas tegenwoordig nooit meer geïnstalleerd. Er zijn eisen vastgelegd in het Bouwbesluit waarin staat wat de minimale isolatiewaarde moet zijn van een nieuwe uitbouw of gebouw. Daarom worden schuifpuien standaard uitgerust met HR++ glas, een goed isolerend hoogrendementsglas. Wil jij graag enkel glas laten plaatsen, dan doe je er goed aan te controleren of dit wettelijk toegestaan is in die situatie. De besparing die je kunt maken ten opzichte van HR++ glas, vind je in de volgende tabel, inclusief btw.

Glassoort Prijsverschil per vierkante meter
Enkel glas €30 per vierkante meer goedkoper
Dubbel glas €15 per vierkante meter goedkoper
HR++ glas 0
  • De goedkoopste optie: de goedkoopste optie die je hebt is dus een schuifpui bestellen met enkel glas. Dit kan een optie zijn als je bijvoorbeeld een tuinhuisje zonder verwarming van een schuifpui wilt voorzien. Je kunt dan €30 per vierkante meter besparen ten opzichte van hoogrendementsglas.
  • De verstandigste optie: wil je de schuifpui in je woning laten plaatsen, dan kun je toch beter kiezen voor een hoogrendementsglas. Door iets meer te betalen zal je geen geld verliezen doordat je harder moet stoken. Het is dus vaak verstandig het standaard toegevoegde glassoort niet te veranderen.
  • De duurste optie: je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een specialistische glassoort, zoals zelfreinigend glas of zonwerend glas. Hiervoor betaal je meer per vierkante meter, maar heb je wel bijkomende voordelen.

De prijsopbouw

Als je met een strak budget werkt en dit de reden is waarom je een minder isolerende glassoort zoekt, kun je ook de opbouw van de totaalprijs voor een nieuwe schuifpui eens onder de loep nemen. Daaraan kun je namelijk aflezen waar je de beste besparingen kunt maken. In dit geval bestaat maar liefst 75 procent van de totaalprijs uit materialen, dus de schuifpui zelf. Hier kun je een goede besparing maken als je de markt afzoekt naar aanbiedingen en koopjes. Vergeet ook de tweedehands markt niet. De montagekosten nemen vervolgens ongeveer 23 procent in van de totaalprijs en de overige 2 procent zijn voor de voorrijkosten. Je kunt dus een kwart van de totaalprijs besparen door de installatie zelf uit te voeren. Dit zijn misschien verstandigere manieren om geld te besparen dan op het glas. De bovengenoemde verhouding wordt in het volgende diagram weergegeven.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De uiteindelijke kosten die je hebt voor je schuifpui worden niet alleen bepaald door het soort glas dat je erin laat zetten. Er zijn ook andere factoren in het spel en hier vind je de grootste bijdragers.

  • Het materiaal: schuifpuien worden meestal gemaakt van kunststof, hout of aluminium. Kunststof is het goedkoopste en een kleine schuifpui van dit materiaal kun je al voor €700 kopen. Hier komt de installatie dan nog bij. Aluminium is het duurste materiaal.
  • De extra opties: het is ook mogelijk om de schuifpui uit te rusten met een aantal extra opties. Denk hierbij aan zonwering, ventilatieroosters, een speciale kleur of uitvoering. Deze extra’s zijn niet verplicht, maar bevorderen de gebruikersvriendelijkheid en geven je de kans de schuifpui aan te passen op jouw wensen.
  • Het model: er zijn verschillende modellen waar je uit kunt kiezen als je een schuifpui neemt. De meest gangbare zijn een draai-kiep model of een hefschuifpui. Draai-kiep modellen hebben als voordeel dat het bewegende raam ook open gezet kan worden door het te kantelen. Hefschuifpuien zijn duurder, maar beter tegen inbrekers.

Interessante bespaartips

Deze bespaartips kun je gebruiken om de kosten voor je schuifpui onder controle te houden.

  • Tweedehands: op internet marktplaatsen kun je soms schitterende schuifpuien vinden voor een fractie van de prijs.
  • Help mee: de montage is moeilijk zelf te doen, maar je kunt wel meehelpen door bijvoorbeeld op te ruimen tijdens en na de werkzaamheden of door het puin af te voeren naderhand.

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen op je schuifpui is door goed marktonderzoek te doen en dat begint hier bij onze vergelijkingstool. Hiermee kun je wel tot 40 procent besparen en krijg je in korte tijd een aantal offertes toegestuurd van betrouwbare leveranciers. Hiervoor betaal je niets en je bent ook niet verplicht tot aankoop. Een prima plaats dus om te beginnen met de aankoop van je nieuwe schuifpui.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren