Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten enkel schuifpuiWanneer je van plan bent om een schuifpui aan te schaffen, dan kun je dit vaak in een geheel pakket bestellen bij dezelfde leverancier. Dit bestaat uit de schuifpui zelf, de installatie en eventuele nazorg. Als je zelf echter erg handig bent, of je wil de schuifpui door iemand anders laten installeren, dan kun je uiteraard ook alleen de schuifpui aanschaffen. Veel bedrijven leveren die af met duidelijke instructies wat betreft de montage ervan. Hier kun je lezen hoeveel een schuifpui gemiddeld kost en welke factoren invloed hebben op deze prijs.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De kosten

De prijs die je betaalt voor je nieuwe schuifpui is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn er de afmetingen, het materiaal en ook het model. Andere extra opties, zoals het glassoort, zonwering of een speciaal model zal de prijs ook doen stijgen. Uit de volgende tabel kun je een idee vormen van de kosten waar je mee te maken kunt krijgen als je een schuifpui aanschaft. Deze zijn inclusief btw, maar exclusief montage.

Soort schuifpui Gemiddelde prijs
Kunststof schuifpui 2-delig €700 – €1700
Kunststof schuifpui 3-delig €2000 – €2700
Houten schuifpui 2-delig €800 – €1800
Houten schuifpui 3-delig €2400 – €3000
Aluminium schuifpui 2-delig €900 – €1900
Aluminium schuifpui 3-delig €2700 – €3200
  • De goedkoopste optie: een kleine kunststof schuifpui kun je dus al vinden voor €700. Kunststof is een materiaal met vele voordelen. Zo isoleert het erg goed, is het duurzaam, gaat het lang mee en heeft het nauwelijks onderhoud nodig.
  • Een houten schuifpui: hout is een iets duurder materiaal en veel mensen kiezen hiervoor omdat het authentiek en sfeervol is. Hout heeft echter wel aanzienlijk meer onderhoud nodig en moet zeker elke 5 jaar worden overgeschilderd. Een 3-delige houten schuifpui kun je aanschaffen voor gemiddeld €2500.
  • Een aluminium schuifpui: ben je op zoek naar een groot exemplaar, dan kan aluminium het beste materiaal zijn. Dit is namelijk erg sterk en kan daardoor grote partijen glas tillen met een klein frame. Je kunt met aluminium dus optimaal van je uitzicht genieten en een moderne pui bezitten. Een 4-delige aluminium schuifpui kost gemiddeld €3500.

De prijsopbouw

Als je alleen een schuifpui koopt, dan spreekt het voor zich dat alle kosten gaan naar de materialen. De prijsopbouw voor het gehele plaatje, inclusief installatie, laat zien dat 75 procent naar de schuifpui gaat, 23 procent naar de montage en 2 procent naar de voorrijkosten. Ben je van plan de pui zelf te installeren, dan bespaar je daar dus 25 procent mee. Dit betekent wel dat je zelf de nazorg moet regelen en dat je over de installatie geen garantie krijgt. Ken je zelf iemand die dit goedkoper voor je kan doen dan de leverancier, dan zal de prijsverhouding verschuiven. Hoe de prijsopbouw er voor jou dus precies uitziet, hangt af van de reden waarom je alleen een schuifpui aanschaft en niet een volledig pakket.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De uiteindelijke kosten die je zal maken voor de aanschaf en eventuele plaatsing van de schuifpui worden bepaald door een aantal keuzes die je maakt tijdens het planproces.

  • Het materiaal: het is verstandig om goed onderzoek te doen naar het materiaal dat voor jouw schuifpui het meest geschikt is. Elk materiaal heeft verschillende eigenschappen en uiterlijke kenmerken die deze keuze voor jou bepalen. Ook kan budget hier een rol in spelen. Het zal zeker lonen om hier wat extra tijd in te steken.
  • De afmetingen/het model: grotere schuifpuien zijn duurder. Daarnaast heb je de keuze over een hefschuifpui of een draai-kiep schuifpui. De eerste zijn duurder, maar deze zijn extra inbraakwerend. Draai-kiep schuifpuien hebben als voordeel dat je ze ook kunt openen door de deur te kantelen voor ventilatie.
  • De installatiekosten: voor het installeren van een schuifpui betaal je minimaal €500. De prijzen verschillen per specialist en per situatie. Hoe ingewikkelder de klus en hoe groter de schuifpui, hoe meer je betaalt.

Interessante bespaartips

Je kunt op verschillende manieren geld besparen op de aankoop van je schuifpui.

  • Het type glas: de meeste schuifpuien worden geleverd met HR++ hoogrendementsglas, maar dit is niet verplicht. Door een glassoort te kiezen met een lagere isolatiewaarde, zoals HR of HR+, bespaar je op de totaalkosten.
  • Tweedehands: vooral als je op zoek bent naar enkel een schuifpui, kan de tweedehands markt soms een uitkomst bieden. Hier kun je met een beetje geduld en geluk schitterende exemplaren vinden voor een fractie van de prijs.

Vergelijk offertes

Wil je weten wat jij precies zou moeten betalen voor een nieuwe schuifpui? Dan kun je dit makkelijk achterhalen door gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Je ontvangt dan in een korte tijd een aantal offertes van verschillende betrouwbare leveranciers uit jouw omgeving. Deze service is gratis en vrijblijvend dus je bent nergens toe verplicht. Wel kun je zo meerdere opties bekijken, vergelijken met wat je zelf al gevonden hebt, en tot de beste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe schuifpui.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je