Kosten schuifpui staal

Kosten schuifpui staalVandaag de dag is het voor mensen die van plan zijn om te investeren in een schuifpui van bijzonder groot belang dat deze niet alleen zeer kwalitatief en duurzaam is, maar er daarnaast ook nog eens lekker strak uitziet. Dat geldt zeker en vast allemaal voor het aanschaffen van een schuifpui van staal. Een dergelijke schuifpui is dan wel een stuk zwaarder in vergelijking met aluminium, ze beschikt over een prachtige uitstraling die uitstekend tot haar recht komt in een modern interieur. Denk jij er ook aan om een stalen schuifpui te bestellen en wil je deze graag in huis kunnen halen tegen de best mogelijke prijs? Hou dan beslist rekening met de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een stalen schuifpui?

De uitstraling waar een stalen schuifpui over beschikt zorgt er voor dat deze tegenwoordig zeer populair is. Het spreekt echter voor zich dat je vooraleer over te gaan tot het kopen van een dergelijke schuifpui eerst even wil kijken naar de gemiddelde kostprijs die er voor moet worden neergeteld. Wij hebben de gemiddelde kostprijs voor een schuifpui van staal alvast even op een rijtje gezet middels de hieronder terug te vinden prijstabel.

Type schuifpui Gemiddelde kostprijs
Schuifpui gemaakt van staal Tussen 1.150 & 1.250 euro per vierkante meter

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de hierboven aangegeven kostprijs enkel en alleen geldt voor het stalen kozijn voor je schuifpui. Dit betekent dat de kostprijs van het (isolatie)glas er nog niet bij is inbegrepen. Ook voor de plaatsing zal er nog rekening moeten worden gehouden met een bepaalde meerprijs, tenzij je dit natuurlijk zelf gaat doen.

De prijsopbouw van een stalen schuifpui

Net zoals bij andere schuifpuien het geval is geldt uiteraard ook voor een stalen schuifpui dat de prijsopbouw slechts uit twee delen bestaat. Ook hierbij zal blijken dat het vooral het kopen van het materiaal is waar de hoogste kosten aan verbonden zijn. Voor het kopen van een stalen schuifpui moet je dan ook reeds 75 procent van het volledige kostenplaatje voorzien. De resterende 25 procent is dan vereist voor het indekken van de arbeidskosten.

Keuzes die de kostprijs van een stalen schuifpui beïnvloeden

Vooraleer er over kan worden gegaan tot het aanschaffen van een stalen schuifpui is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er meerdere keuzes gemaakt dienen te worden. Wij hebben de belangrijkste van deze verschillende keuzes reeds uitgebreid voor jou op een rijtje gezet door middel van onderstaand overzicht.

Keuze 1: De afmetingen van je stalen schuifpui

Je dient er altijd rekening mee te houden dat de hoogte van de totale kostprijs van je stalen schuifpui behoorlijk kan worden beïnvloed, enkel en alleen al door de afmetingen waar deze over beschikt. Des te groter met andere woorden de afmetingen zijn, des te meer geld je er voor zal moeten betalen. Wil je er dus zeker van zijn dat je een stalen schuifpui in je woning kan plaatsen tegen zo beperkt mogelijke kosten? In dat geval is het altijd belangrijk om de afmetingen zoveel als mogelijk is binnen de perken te houden.

Keuze 2: Draai-kiepsysteem of hefschuifpui?

Eveneens een niet onbelangrijke invloed op het totale prijskaartje wordt uitgeoefend door het soort systeem waar gebruik van wordt gemaakt. We onderscheiden op dit vlak verschillende mogelijkheden waaronder een draai-kiepsysteem evenals een hefschuifpui. Deze laatste is zonder enige twijfel de veiligste van beide systemen. Ze beschikt dan ook over uitstekende, inbraakwerende eigenschappen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de gemiddelde aankoopprijs van een systeem als deze tot wel 400 euro hoger kan liggen in vergelijking met de draai-kiepvariant. Wil je de absolute zekerheid hebben dat jouw stalen schuifpui tegen een zo laag mogelijke prijs kan worden gerealiseerd? Dan is het altijd het interessantst om te kiezen voor een draai-kiepsysteem.

Keuze 3: Het type (isolatie)glas waar gebruik van wordt gemaakt

Heb je het kozijn voor je stalen schuifpui aangekocht? In dat geval is het ook nog van belang om rekening te houden met het soort isolatieglas welke er in zal worden geplaatst. Op vlak van isolatieglas heb je tegenwoordig de mogelijkheid om een keuze te maken uit niet alleen gewoon standaard hoogrendementsglas, daarnaast kan je ook nog HR++ glas aanschaffen en wat te denken van HR+++ glas? Door gebruik te maken van deze laatste zorg je er in ieder geval voor dat elke vorm van warmteverlies via deze weg in de kiem kan worden gesmoord.

Soort isolatieglas Gemiddelde kostprijs
Standaard HR++ glas Tussen 85 & 95 euro per vierkante meter
Extra zonwerend HR++ glas Tussen 115 & 135 euro per vierkante meter
HR++ veiligheidsglas Tussen 105 & 125 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

Vooraleer er voor te kiezen om over te gaan tot het kopen van een stalen schuifpui is het belangrijk om enkele interessante bespaartips op te zoeken. Door gebruik te maken van één of meerdere van deze tips is het namelijk mogelijk om de aankoopprijs van jouw nieuwe stalen schuifpui aanzienlijk te drukken. Wij hebben er alvast een aantal zeer interessante voor jou op een rijtje gezet.

  • Beperken van de voorrijkosten

In het merendeel van de gevallen zullen mensen die er voor kiezen om te investeren in een stalen schuifpui deze niet zelf plaatsen. Ze besteden dit karwei dan ook maar wat graag uit aan een ervaren vakman. Dit is geen enkel probleem, maar je moet er wel rekening mee houden dat er zogenaamde voorrijkosten in rekening gebracht zullen worden. Wil je deze tot een minimum beperken? Kies er dan altijd voor om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf bij jou uit de buurt.

  • Subsidie voor plaatsing van isolatieglas

Isolatieglas plaatsen in je stalen schuifpui zorgt er niet alleen voor dat je kan rekenen op een optimale bescherming tegen warmteverlies, daarnaast kan je ook nog eens aanspraak maken op een subsidie. Dit zorgt er voor dat je met jouw stalen schuifpui helemaal klaar bent voor de toekomst. Bovendien brengt deze keuze ook nog eens een aanzienlijke besparing op je energiefactuur met zich mee. Zo sla je aldus twee vliegen in één klap!

Bespaar tot wel 30% extra op jouw stalen schuifpui!

Door rekening te houden met de hierboven vermelde bespaartips zal je merken dat het mogelijk is om het kostenplaatje reeds behoorlijk te drukken. Er is echter nog veel meer. Wat zou je er namelijk van denken mochten we je vertellen dat er een mogelijkheid bestaat om tot zomaar even 30 procent extra te kunnen besparen op de aankoopprijs van jouw stalen schuifpui? Onmogelijk? Zeker en vast niet! Door het opvragen van offertes bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken zal je merken dat je automatisch een zeer aanzienlijke besparing kan realiseren. Het kopen van een stalen schuifpui wordt op deze manier werkelijk financieel heel wat interessanter.

Vergelijk specialisten uit jouw regio!

Een schuifpui wordt vaak op maat gemaakt. Vergelijk daarom specialisten in jouw regio. Zo kun je tot wel 30% op de totale prijs besparen! Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.