Kosten schuifpui kunststof

Kosten schuifpui kunststofEen schuifpui in je woning geeft je de mogelijkheid het hele jaar door van je tuin te genieten. Het brengt licht naar binnen, het creëert een vloeibare overgang tussen je woon- en je buitengedeelte en het voegt waarde toe aan je huis. Schuifpuien zijn te krijgen in verscheidene soorten en maten en deze hebben allen een verschillende prijs. De meest gangbare materialen zijn kunststof, hout en aluminium. Kunststof is niet alleen de goedkoopste optie, het is ook duurzaam, volledig recyclebaar, het isoleert erg goed, heeft nauwelijks onderhoud nodig, is veelzijdig en gaat erg lang mee. Hier lees je alles over de kosten van kunststof schuifpuien.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De kosten

De prijs die je betaalt voor een kunststof schuifpui is afhankelijk van veel factoren. Laat je deze op maat maken, dan betaal je meer dan voor een standaardmodel. Ook de afmetingen, het glassoort, het type en de eventuele extra opties spelen mee. Hoeveel jij precies zal betalen voor jouw schuifpui is dus ook afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. In de volgende tabel vind je enkele populaire opties en de kosten, inclusief btw, plaatsing en de schuifpui zelf.

Soort kunststof schuifpui Afmetingen h x b Prijs
2-delige schuifpui 2,6 m x 3 m €1750 – €2900
3-delige schuifpui 2,6 m x 4,3 m €2900 – €4400
4-delige schuifpui 2,6 m x 5 m €4000 – €5250
  • De goedkoopste optie: de goedkoopste optie die je hebt is te kiezen voor een kleine 2-delige schuifpui en deze zelf te installeren. Er zijn exemplaren te vinden beginnend met een prijs van €700. Bijna iedereen kiest echter voor een groter model en laat deze installeren. Wil je dit zelf doen, dan heb je aanzienlijke doe-het-zelf ervaring nodig en zeker een tweede persoon om te helpen. Een simpele kunststof schuifpui van 3 meter breed en 2,6 meter hoog, inclusief installatie (en dus volledige garantie) kost je gemiddeld €1750.
  • De meest gekozen optie: 3-delige schuifpuien zijn op dit moment het populairste. Deze bestaan uit twee vaste ramen en een schuifdeur. Met een afmeting van 4,3 meter breed zijn deze dus groot en zullen ze een groot verschil maken in je interieur. Voor een 3-delige kunststof hefschuifpui betaal je ongeveer €4000.
  • De duurste optie: wil je echt een blikkenvanger in huis en de gehele muur vervangen door een schuifpui systeem, dan ben je het meeste geld kwijt. Een 4-delige schuifpui kan uit twee glaspanelen bestaan en 2 deuren, of 3 panelen en 1 deur. De gemiddelde prijzen, inclusief installatie beginnen dan rond de €4000.

De prijsopbouw

Het is altijd interessant om te zien waar deze totaalprijzen precies uit bestaan, en in dit geval zijn dit de kosten voor de schuifpui zelf, de montagekosten en de eventuele voorrijkosten. Als je de schuifpui zelf installeert, dan kun je 25 procent besparen van de totaalprijs (23 procent voor de montage en 2 procent voor de voorrijkosten). Maar liefst 75 procent van de totaalprijs bestaat uit de schuifpui zelf en hier kun je dus ook geld besparen. Dit doe je door goed onderzoek te doen naar de verschillende leveranciers en op zoek te gaan naar aanbiedingen en koopjes. Soms is er tweedehands ook nog best wat te vinden, als je geluk en geduld hebt. Het is belangrijk dat jij de beste prijs/kwaliteit verhouding vindt voor jouw schuifpui. De bovengenoemde prijsopbouw wordt weergegeven in het volgende diagram.

prijsopbouw kunststof schuifpui

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Je hebt zelf de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de uiteindelijke prijs voor je schuifpui door bepaalde keuzes slim te maken.

  • Het glassoort: de meeste schuifpuien worden uitgerust met een uitstekend isolerende HR++ glassoort. Dit is ook niet verwonderlijk want via een grote glaspartij kan veel warmte verloren gaan. Door een goedkopere glassoort te kiezen kun je dus in eerste instantie besparen, maar zal je daarna meer moeten betalen om de ruimte warm te houden.
  • De extra opties: je kunt je schuifpui zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Extra isolatieroosters, een zonweringssysteem of een speciale uitvoering brengen extra kosten met zich mee.
  • Het systeem: als laatste kun je kiezen voor een schuifpui met een draai-kiep systeem of een hefsysteem. Deze laatste optie is duurder, maar minder inbraakgevoelig. Kies je voor een draai-kiep systeem dan heb je het voordeel dat je de schuifpui ook kunt openen door hem te kantelen.

Interessante bespaartips

Met deze tips houd je de kosten laag.

  • Help mee: je kunt de pui waarschijnlijk niet zelf installeren, maar je kunt wel helpen bij de werkzaamheden, zoals opruimen tijdens en na de klus en het afvoeren van het puin.
  • Tweedehands: soms kun je tweedehands bijna nieuwe exemplaren vinden van erg goede kwaliteit en een fractie van de prijs.

Vergelijk offertes

Als je exact wilt weten wat jij zal moeten betalen voor een nieuwe schuifpui, dan kun je dit het beste achterhalen door offertes op te vragen. Gebruik hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool voor en je zal snel een aantal offertes ontvangen van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving.

Vergelijk specialisten uit jouw regio!

Een schuifpui wordt vaak op maat gemaakt. Vergelijk daarom specialisten in jouw regio. Zo kun je tot wel 30% op de totale prijs besparen! Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.