Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui ramenWanneer je een keuze hebt gemaakt op vlak van het materiaal waaruit je schuifpui moet bestaan spreekt het voor zich dat je eveneens de nodige aandacht zal willen besteden aan het aantal ramen waaruit de constructie dient te bestaan. Op dit vlak geldt dat de bewegende delen, zeg maar de echte schuiframen altijd duurder zijn dan de stukken die vast staan. Een goed zicht hebben op de kosten van de verschillende schuifpui ramen is dan ook zeker en vast belangrijk vooraleer over te gaan tot aankoop. Wil jij graag gedetailleerde informatie hierover kunnen lezen en een inschatting kunnen maken van de te verwachten kostprijs voor jouw project? In dat geval is het beslist de moeite waard om even de informatie op deze pagina door te nemen!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kosten schuifpui ramen?

Het spreekt voor zich dat de ramen zowat het belangrijkste onderdeel vormen van jouw schuifpui. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat zij de optimale lichtinval moeten kunnen realiseren, daarnaast moet er eveneens rekening worden gehouden met mogelijks verlies aan warmte. Gelukkig kan dat tegenwoordig zonder al teveel problemen worden opgevangen door te investeren in isolatieglas. In ieder geval, ben jij in eerste instantie vooral benieuwd naar de gemiddelde kostprijs van schuifpui ramen? Dan brengt de onderstaande prijstabel ongetwijfeld raad!

Type schuifpui raam Gemiddelde kostprijs
2-delig schuifpui raam van tussen 3 & 3,2 meter breed incl. HR++ isolatieglas Tussen 1.850 & 3.250 euro
3-delig schuifpui raam van tussen 4,3 & 4,5 meter breed incl. HR++ isolatieglas Tussen 3.050 & 4.550 euro
4-delig schuifpui raam van tussen 5 & 6 meter breed incl. HR++ isolatieglas Tussen 4.150 & 5.350 euro

De prijsopbouw van schuifpui ramen

Inmiddels is het voor jou min of meer duidelijk met welk gemiddeld prijskaartje je rekening moet houden wanneer je schuifpui ramen wenst te kopen. Hoe interessant dit ook mag zijn, het spreekt voor zich dat je eveneens een duidelijk beeld zal willen hebben van de prijsopbouw van een schuifpui ramen. Deze is zeer eenvoudig te ontleden. De prijsopbouw van schuifpui ramen is immers opgedeeld in slechts twee delen. Het gaat hierbij enerzijds om de arbeidskosten (goed voor amper 20 procent van de kosten) en de kosten voor het kopen van de ramen op zich. Deze laatste is met 80 procent vrij aanzienlijk te noemen.

Keuzes die de kostprijs van schuifpui ramen beïnvloeden

Vooraleer daadwerkelijk over te gaan tot het kopen van de schuifpui ramen spreekt het voor zich dat er nog enkele keuzes gemaakt dienen te worden. Deze keuzes zullen op het einde van de rit een aanzienlijke invloed hebben op de totale kostprijs. Wij hebben de belangrijkste alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De afmetingen van de ramen

De eerste keuze heeft uiteraard betrekking tot de afmetingen van jouw schuifpui ramen. Hoe groter jouw ramen zijn, des te meer materiaal en dus ook glas er voor is vereist. Wil je de kostprijs van jouw schuifpui ramen binnen de perken houden? Dan is het enigszins proberen te beperken van de afmetingen jouw eerste bekommernis.

Keuze 2: Het soort (isolatie)glas

Vroeger was het perfect mogelijk om een schuifpui raam te kopen die was opgebouwd uit enkele beglazing. Tegenwoordig is dat meer het geval en maar beter ook. Een schuifpui met enkele beglazing stond er immers om bekend nefast te zijn voor de energiefactuur. Wil je er zeker van zijn dat er geen of in ieder geval niet veel warmteverlies optreedt via jouw schuifpui? Dan is het altijd interessant om er voor te kiezen om te investeren in isolatieglas. Wij hebben de verschillende mogelijkheden en kosten op dit vlak even voor jou op een rijtje gezet.

Type glas voor schuifpui Gemiddelde kostprijs
Standaard, dubbel glas Gemiddeld zo’n 70 euro per vierkante meter
HR glas Gemiddeld zo’n 75 euro per vierkante meter
HR+ glas Gemiddeld zo’n 80 euro per vierkante meter
HR++ glas Gemiddeld zo’n 85 euro per vierkante meter
HR+++ glas Gemiddeld zo’n 125 euro per vierkante meter

Keuze 3: Zelf plaatsen of uitbesteden?

Steeds meer handige doe-het-zelvers proberen om hun volledige schuifpui, dus ook de ramen op zich zelf te plaatsen. Daar is op zich uiteraard niets mis mee, maar het moet wel gezegd dat hier niet onaanzienlijke risico’s aan verbonden zijn. Je zou dan ook absoluut de eerste niet zijn die op deze manier de pezen van zijn hand doorsnijdt met alle gevolgen van dien. Wees er dus zeker van dat je over de vereiste kennis beschikt om je schuifpui ramen te plaatsen en voorzie passende bescherming, zeker voor je honden. Twijfel je? Dan is het altijd interessant om een ervaren vakman in te schakelen, ook al kost dit je even wat extra geld.

Interessante bespaartips

Beschik je inmiddels over voldoende informatie met betrekking tot het kopen van één of meerdere schuifpui ramen? Wil je echter graag de aankoopprijs en plaatsingskost een beetje kunnen drukken? Dan kunnen de onderstaande bespaartips je daar een aardig handje bij helpen.

  • Bestel alle gewenste ramen in één keer

De kans is groot dat je er in jouw woning voor zal kiezen om slechts gebruik te maken van één enkele schuifpui. Dit betekent echter niet dat je geen recht kan hebben op een kwantumkorting. Door je schuifpui ramen samen te kopen met de andere ramen voor in je huis bij hetzelfde bedrijf zal je steeds kunnen vaststellen dat je kan rekenen op een kostprijs die heel wat lager dan normaal kan uitvallen. Een korting van 10 procent moet hierdoor in ieder geval altijd behaald kunnen worden.

  • Doe een beroep op een vakman uit jouw buurt

Zoals reeds aangegeven eerder op deze pagina kiezen de meeste mensen die investeren in een schuifpui er voor om deze volledig te laten plaatsen door een vakman. Ga jij dit ook doen? In dat geval is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op een vakman bij jou uit de buurt. Zo kan je de voorrijkosten, die toch tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer bedragen aanzienlijk beperken.

Besparing tot wel 30% op jouw schuifpui ramen realiseren

Veel mensen vinden het vervelend dat de standaard kostprijs van schuifpui ramen zo hoog kan uitvallen. Dat is inderdaad vrij correct, maar dat betekent niet dat er niets aan kan worden gedaan, in tegendeel. Wist je bijvoorbeeld dat het perfect mogelijk is om zomaar, zonder kwaliteitsverlies een besparing te realiseren voor jouw schuifpui ramen die kan oplopen tot wel 30 procent? Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door het aanvragen van offertes bij meerdere bedrijven. Indien je de offertes hebt ontvangen hoef je ze alleen nog maar te overlopen waarna je er het voordeligste aanbod zomaar tussenuit kan halen!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je