Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui aluminiumEr kan gebruik worden gemaakt van heel veel verschillende materialen voor de realisatie van een schuifpui. Aluminium is daar één van. Door gebruik te maken van een aluminium schuifpui kan je in ieder geval rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Niet alleen ziet een dergelijke schuifpui er namelijk fantastisch uit, daarnaast is het ook nog eens zo dat deze in vergelijking met een schuifpui van hout of staal een stuk lichter en daardoor eenvoudiger te bedienen is. Ben jij ook wel geïnteresseerd in het aanschaffen van een schuifpui van aluminium? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een aluminium schuifpui?

Van de drie populairste materialen waar er bij het maken van een schuifpui gebruik van wordt gemaakt is aluminium veruit de duurste. Ondanks deze hogere kostprijs betreft het toch een materiaal welke onder de doelgroep zeer populair is. Dit heeft alles te maken met het feit dat het materiaal dan wel bijzonder stevig en veilig, maar tegelijk ook lekker licht is. Dit zorgt er voor dat de schuifpui in alle comfort kan worden bediend, zelfs door oudere mensen. Ben jij ook wel geïnteresseerd in het bestellen van een schuifpui van aluminium, maar ben je in eerste instantie uiteraard benieuwd naar de kostprijs die je hiervoor dient neer te tellen? In dat geval is het altijd de moeite waard om even de onderstaande prijstabel te raadplegen.

Soort schuifpui Gemiddelde kostprijs
Aluminium schuifpui (3-delig) Tussen 3.100 & 5.400 euro per stuk

Het bovenstaande prijskaartje lijkt op het eerste zicht uiteraard heel hoog te liggen, maar er is gelukkig nog goed nieuws. Het betreft hier namelijk niet uitsluitend de kostprijs voor de aluminium schuifpui op zich, ook de montage evenals de BTW zijn inbegrepen.

De prijsopbouw van een aluminium schuifpui

Ben je na het raadplegen van de hierboven vermelde prijstabel benieuwd naar het prijsopbouw van een aluminium schuifpui? Dat is geen probleem. Eigenlijk is deze sowieso zeer eenvoudig uiteen te zetten. Binnen de schuifpui onderscheiden we dan ook slechts twee verschillende onderdelen. Het gaat hierbij in eerste instantie om de kosten voor het materiaal welke samen goed zijn voor zomaar even 70 procent van de totale kostprijs. De resterende 30 procent gaat op aan het leveren en plaatsen van de door jou bestelde aluminium schuifpui.

Keuzes die de kostprijs van een aluminium schuifpui beïnvloeden

Ondertussen weet je reeds heel wat over een aluminium schuifpui, maar er is uiteraard nog veel meer. Vooraleer je daadwerkelijk zal overgaan tot het kopen van een aluminium schuifpui zal je namelijk graag nog een aantal keuzes willen maken. Welke keuzes dit precies zijn en in welke mate ze het prijskaartje van een aluminium schuifpui kunnen beïnvloeden kom je te weten door het raadplegen van de onderstaande informatie.

Keuze 1: Het aantal delen waaruit je aluminium schuifpui bestaat

Bij het kopen van een aluminium schuifpui is het steeds belangrijk om afdoende rekening te houden met het aantal delen waaruit deze bestaat. We onderscheiden op dit vlak uiteraard verschillende mogelijkheden die we voor jou hebben verzameld in deze prijstabel:

Type aluminium schuifpui Gemiddelde kostprijs
2-delige aluminium schuifpui met een breedte van 3 tot 3,2 meter Tussen 3.050 & 3.350 euro
3-delige aluminium schuifpui met een breedte van 4,3 tot 4,5 meter Tussen 4.050 & 4.350 euro
4-delige aluminium schuifpui met een breedte van 5 tot 6 meter Tussen 4.650 & 4.950 euro

Keuze 2: Het systeem van je aluminium schuifpui

Er kan voor wat een aluminium schuifpui betreft tegenwoordig gebruik worden gemaakt van verschillende systemen. We onderscheiden op dit vlak de zogenaamde hefschuifpui van het draai-kiepsysteem. De hefschuifpui is van beide systemen het populairst omdat deze over de meest optimale inbraakwerende eigenschappen beschikt. Daar staat helaas wel tegenover dat er rekening moet worden gehouden met een meerprijs voor een hefschuifpui welke is gelegen rond de 400 euro.

Keuze 3: Zelf plaatsen of uitbesteden?

Handige doe-het-zelvers proberen zoveel mogelijk van de aanpassingen in hun huis zelf uit te voeren. Dat is verstandig, want op deze manier kan er heel wat geld worden uitgespaard. Toch dient er rekening mee te worden gehouden dat met name het plaatsen van een aluminium schuifpui geen koud kunstje is. Kan je dit toch zelf doen? Dan kan je tot zo’n 25 procent op de totale kostprijs voor jouw aluminium schuifpui besparen.

Interessante bespaartips

Vooraleer te investeren in een aluminium schuifpui spreekt het voor zich dat je er zeker van wil zijn dat je er niet teveel voor zal betalen. Deze zekerheid kan enkel en alleen worden verkregen wanneer je rekening houdt met de onderstaande bespaartips.

  • Kies voor een schuifpui met beperkte afmetingen

Een niet onbelangrijk deel van de kostprijs van jouw aluminium schuifpui wordt bepaald door de afmetingen die er aan verbonden zijn. Dit betekent dat je er altijd goed aan doet om deze zo beperkt mogelijk te houden. Op deze manier kan het plaatsen van een aluminium schuifpui voor veel meer mensen op financieel vlak tot de mogelijkheden behoren.

  • Maak gebruik van een draai-kiepsysteem

Een hefschuifpui is in principe het populairste systeem. Dit heeft voor een niet onbelangrijk deel ook te maken met het feit dat ze inbraakwerend is. Daar staat echter tegenover dat een draai-kiepsysteem financieel heel wat interessanter is. Door te kiezen voor dit systeem in plaats van een hefschuifpui is het dan ook mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot zomaar even 400 euro.

  • Recht op kwantumkorting

Ben jij niet de enige in je omgeving die er aan denkt om te investeren in een aluminium schuifpui? In dat geval is het altijd interessant wanneer jullie beiden de schuifpui bij hetzelfde bedrijf kopen. Deze manier van werken kan er immers voor zorgen dat je beiden een mooie kwantumkorting van 10 procent krijgt toegekend.

Bespaar tot wel 30% op jouw aluminium schuifpui!

Wil jij ook graag koste wat het kost gebruik kunnen maken van een aluminium schuifpui in je huis? In dat geval is het altijd de moeite waard om een offerte voor een dergelijke schuifpui op te vragen bij verschillende bedrijven. Door het opvragen van deze offertes en ze met elkaar te vergelijken zal je namelijk kunnen vaststellen dat je in de praktijk een besparing tot wel 30 procent zal kunnen realiseren en dat zonder dat je ook maar enigszins zal moeten inleveren op vlak van kwaliteit. Het is onnodig om te zeggen dat het aanschaffen van een aluminium schuifpui op deze manier financieel heel wat toegankelijker wordt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren