Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui laten plaatsenVaak wordt er gedacht dat met het kopen van de schuifpui in kwestie de grootste kost achter de rug is. Dit is echter niet helemaal correct. Waar veel mensen immers geen rekening mee houden is dat de aangekochte schuifpui uiteraard ook nog moet worden geplaatst. Deze plaatsing kan je zelf doen, maar we waarschuwen je er graag voor dat dit alles behalve eenvoudig is. Het is dan ook zeer begrijpelijk dat het merendeel van de mensen er voor kiezen om dit karwei uit te besteden aan een vakman die over de noodzakelijke kennis beschikt. Is dit exact wat jij ook van plan bent? Lees dan snel verder en ontdek welke kosten er zijn verbonden aan het laten plaatsen van een schuifpui.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een schuifpui laten plaatsen?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om de plaatsing van jouw schuifpui uit te besteden aan een vakman is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er hiervoor een bepaalde meerprijs in rekening zal worden gebracht. Deze meerprijs bestaat in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet uitsluitend uit de kostprijs voor de plaatsing alleen. Wat bijvoorbeeld ook nog te denken van de prijs die wordt aangerekend voor het inmeten van de schuifpui? Om er zeker van te zijn dat je op vlak van de montagekosten van een schuifpui niets over het hoofd ziet hebben we alvast even de verschillende prijzen opgenomen in de onderstaande prijstabel.

Werkzaamheden Gemiddelde kostprijs
Inmeten van de schuifpui Tussen 110 & 160 euro
Plaatsen van de schuifpui Tussen 825 & 4.050 euro

Zoals je kan afleiden uit bovenstaande prijstabel kan vooral de kostprijs voor de plaatsing van de schuifpui behoorlijk uiteenlopend zijn. Hoe komt dit precies? Zeer eenvoudig. De tijd die is vereist voor het plaatsen van een schuifpui is net als het aantal werkkrachten die men nodig heeft afhankelijk van de omvang van de schuifpui. Met andere woorden, hoe groter de schuifpui, des te hoger ook de plaatsingskosten zullen komen te liggen.

De prijsopbouw van een schuifpui laten plaatsen

Op het ogenblik dat we het hebben over het laten plaatsen van een schuifpui spreekt het voor zich dat we te maken hebben met een zeer eenvoudig uitziende prijsopbouw. De prijsopbouw bestaat in dit gegeven immers voor 95 procent uit de arbeidskosten op zich. De resterende 5 procent is voorbehouden voor de voorrijkosten die door de vakman in rekening zullen worden gebracht. Deze kosten moeten worden gemaakt omdat hij zich vanaf zijn vestigingsadres naar jouw woning moet begeven en terug.

Keuzes die de kostprijs van een schuifpui laten plaatsen beïnvloeden

Om er zeker van te zijn dat je voor het laten plaatsen van je schuifpui niet wordt geconfronteerd met te hoge kosten zijn er verschillende keuzes waar je beter op voorhand even bij stil kan blijven staan. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes uiteraard ook voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Vervangen van bestaande schuifpui of nieuwe plaatsen?

De ene situatie is uiteraard de andere niet. In de praktijk is het bijvoorbeeld zo dat het vervangen van een bestaande schuifpui altijd voordeliger uitvalt dan wanneer je er voor kiest om een compleet nieuwe schuifpui te laten plaatsen. Dit komt omdat het systeem waar gebruik van moet worden gemaakt uiteraard reeds aanwezig is. Bij een nieuwe schuifpui moet deze nog geplaatst worden waardoor er uiteraard heel wat extra werk mee gepaard gaat.

Keuze 2: Het inmeten van de schuifpui

Het inmeten van een schuifpui is geen lastige opdracht, maar het moet wel zeer precies gebeuren. De kleinste afwijking kan er dan ook voor zorgen dat de schuifpui uiteindelijk niet goed zal passen met alle vervelende gevolgen van dien. Gelukkig kan je het inmeten van een schuifpui perfect uitbesteden aan een echte expert. De gemiddelde kostprijs die hiervoor in rekening wordt gebracht is gelegen tussen de 110 en 160 euro.

Keuze 3: Zijn er extra werkzaamheden vereist?

Is er geen sprake van het vervangen van een bestaande schuifpui, maar moet er een compleet nieuw systeem worden geplaatst? Ga dan ook even na of er eventuele extra werkzaamheden zijn vereist of niet. Is dat het geval, dan kan dit namelijk resulteren in een behoorlijk hoger uitvallende arbeidskost. Extra werkzaamheden die niet zelden moeten worden uitgevoerd zijn bijvoorbeeld het verplaatsen van de radiatoren evenals doorbreken van een muur. Hiervoor wordt door de vakman in kwestie doorgaans een uurtarief in rekening gebracht van rond de 40 euro.

Interessante bespaartips

Het laten plaatsen van een schuifpui uitbesteden aan een echte vakman brengt altijd een extra kostprijs met zich mee. Deze meerprijs is voor veel mensen een doorn in het oog, maar helaas is er geen alternatief wanneer je niet zelf over de mogelijkheid beschikt om de plaatsing voor eigen rekening te nemen. Toch bestaan er nog een aantal mogelijkheden om de kostprijs voor het uitbesteden van de plaatsing van een schuifpui te verlagen. Wij hebben de belangrijkste even voor jou op een rijtje gezet:

  • Kies voor een vakman uit de buurt

Wanneer er een vakman naar je thuis dient te komen voor het plaatsen van een schuifpui spreekt het voor zich dat deze altijd zogenaamde voorrijkosten in rekening zal brengen. Deze voorrijkosten kunnen gelukkig enigszins worden beperkt door er voor te kiezen om een vakman uit de buurt in te schakelen. De gemiddelde voorrijkosten, die toch tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer zijn gelegen kunnen zo behoorlijk wat lager uitvallen. Zo wordt het totale kostenplaatje toch weer wat voordeliger.

  • Help de vakman een handje

Het feit dat je niet in staat bent om een volledige schuifpui te plaatsen hoeft uiteraard niet te betekenen dat je de vakman niet een handje kan helpen. Door zelf ook de handen uit de mouwen te steken en de vakman bij te staan waar mogelijk zal je merken dat de totale kostprijs voor de plaatsing van de schuifpui toch nog wat extra kan worden gedrukt.

Tot 30% besparen op de plaatsingskosten van jouw schuifpui

Het plaatsen van een schuifpui uitbesteden aan een vakman gaat dus zoals je reeds hebt kunnen lezen altijd gepaard met een bepaalde, voor veel mensen niet onaanzienlijke meerprijs. De bovenstaande bespaartips zorgen er voor dat je deze arbeidskosten enigszins kan drukken, maar dat is uiteraard niet voor iedereen voldoende. Er is gelukkig meer. Wist je bijvoorbeeld dat je zomaar de mogelijkheid hebt om nog eens tot 30% (extra) te kunnen besparen op de plaatsing van jouw schuifpui? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door een offerte voor de plaatsing op te vragen bij verschillende bedrijven. Op deze manier zal je altijd kunnen vaststellen dat het totale prijskaartje tot min of meer een derde kan worden verlaagd.

Lees ook: prijzen trap renoveren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je