Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Kosten schuifpui hout
Tuindeur vervangen door houten schuifpui

Door gebruik te maken van een schuifpui in je woning is het mogelijk om niet alleen meer licht in huis te creëren, daarnaast verkrijg je afhankelijk van de grootte van de ramen ook nog eens een uitstekend uitzicht op bijvoorbeeld de tuin. Bijzonder veel mensen kiezen er voor wat een schuifpui betreft tegenwoordig voor om gebruik te maken van hout als materiaal. Dat is interessant, want op deze manier kan je de schuifpui precies zo afwerken zoals jij dat wenst. Denk jij er eveneens aan om een houten schuifpui in je huis te plaatsen? In dat geval is het altijd interessant om rekening te houden met de informatie op deze pagina.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een houten schuifpui?

De exacte kostprijs die wordt aangerekend voor een houten schuifpui is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. In het bijzonder de afmetingen spelen op dit vlak een zeer belangrijke rol. Omwille van deze reden hebben we het prijskaartje van meerdere houten schuifpuien alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Type houten schuifpui Gemiddelde kostprijs
2-delige houten schuifpui met een breedte van tussen de 3 en 3,2 meter Tussen 3.000 & 3.250 euro
3-delige houten schuifpui met een breedte van tussen de 4,3 en 4,5 meter Tussen 3.250 & 4.000 euro
4-delige houten schuifpui met een breedte van tussen de 5 en 6 meter Tussen 3.750 & 4.250 euro

De hierboven aangegeven prijzen zijn inclusief niet alleen de montage van het houten schuifpui, maar ook de BTW die is verschuldigd. Dit zorgt er voor dat er buiten de bovenstaande kosten geen rekening meer dient te worden gehouden met een bepaalde meerprijs.

De prijsopbouw van een houten schuifpui

Wanneer we de prijsopbouw van een schuifpui van hout in detail gaan bekijken blijkt dat deze altijd uit twee verschillende delen bestaat. Het eerste deel is goed voor zomaar even 75 procent van het totale prijskaartje. Het gaat hierbij om de kostprijs voor het kopen van het materiaal. De plaatsingskost met betrekking tot een houten schuifpui is dan ook met amper 25 procent vrij beperkt te noemen. Het is vanzelfsprekend dat de exacte prijsopbouw van een schuifpui als deze altijd onderhevig is aan de situatie in kwestie. Dit betekent dat ze soms enig verschil kan vertonen.

Keuzes die de kostprijs van een houten schuifpui beïnvloeden

Vooraleer daadwerkelijk over te gaan tot het in huis halen van een houten schuifpui spreekt het voor zich dat er nog enkele keuzes gemaakt zullen moeten worden. Elke keuze die op dit vlak moet worden gemaakt kan een zekere impact hebben op het totale kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Wij hebben al deze keuzes even voor jou verzameld en opgelijst.

Keuze 1: Uitgerust met een hefschuifpui of een draai-/kiepsysteem?

De eerste keuze die je met betrekking tot het aanschaffen van een houten schuifpui dient te maken is meteen een hele belangrijke. Er bestaan immers twee verschillende systemen voor een schuifpui op de markt. Het gaat hierbij niet alleen om de hefschuifpui, maar ook om het draai-/kiepsysteem. Voor welke van deze beide mogelijkheden je precies zal kiezen is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Een hefschuifpui is tegenwoordig vooral omwille van de extra inbraakwerende eigenschappen dan wel bijzonder populair, daar staat tegenover dat de gemiddelde meerprijs al zo’n 300 tot 350 euro bedraagt in vergelijking met een draai-/kiepsysteem.

Keuze 2: De opbouw van je houten schuifpui

Het spreekt voor zich dat ook de opbouw van je houten schuifpui bepalend is voor het uiteindelijke prijskaartje. Des te breder de schuifpui wordt die je wenst te bestellen, des te hoger uiteraard de kosten voor niet alleen het materiaal, maar ook de plaatsing zullen komen te liggen. Bovendien dient er ook stil te worden gestaan bij het aantal vaste delen evenals de hoeveelheid schuifdeuren die deel uitmaken van de houten schuifpui. Voor een schuifdeur betaal je al snel een gemiddelde kostprijs van zo’n 450 à 500 euro meer ten opzichte van een vast deel. Dit komt omwille van het feit dat er extra materiaal is vereist en ook de plaatsing bovendien heel wat meer tijd in beslag neemt.

Interessante bespaartips

Wanneer je kiest voor een schuifpui van hout kies je meteen voor het voordeligste materiaal dat er voor een schuifpui op de markt verkrijgbaar is. Dit zorgt er voor dat de basisprijs reeds vrij beperkt kan worden gehouden. Helaas betekent dit niet dat een houten schuifpui zomaar voor iedereen tot de mogelijkheden behoort. De onderstaande bespaartips kunnen je gelukkig wel helpen om het prijskaartje nog enigszins naar omlaag te halen.

  • Beperk de afmetingen van je schuifpui

Hoe groter de afmetingen van je houten schuifpui, des te hoger ook het kostenplaatje zal komen te liggen. Dit is vrij logisch. Er voor kiezen om een schuifpui met een beperkte breedte te plaatsen is dan ook altijd financieel het interessantst.

  • Maak gebruik van een draai-kiepsysteem

Ondanks het feit dat een hefschuifpui altijd op vlak van veiligheid de meest interessante keuze is, is ze op financieel vlak toch een stukje duurder. Wil je dus met andere woorden de absolute zekerheid hebben dat je een houten schuifpui kan bestellen tegen een zo scherp mogelijke prijs? Dan is het altijd de moeite waard om te kijken in de richting van een draai-/kiepsysteem. Enkel en alleen op deze manier kan je namelijk een bedrag tot wel 350 euro of meer uitsparen.

  • Kies voor goed isolerend glas

De éénmalige investering in hoogrendementsglas kan er misschien eentje zijn die even doorweegt op je financiële situatie, maar je mag niet vergeten dat op deze manier wel de jaarlijkse energiefactuur aanzienlijk in prijs kan worden verlaagd. Deze besparing zal je dus niet één keer, maar wel elk jaar opnieuw kunnen realiseren. Investeren in met name HR++ of HR+++ glas is dan ook altijd de moeite waard!

Tip: lees ook hekwerk kosten.

Bespaar tot wel 30% op de kosten van jouw houten schuifpui

Weten bovenstaande bespaartips de kostprijs nog niet voldoende te drukken? In dat geval is er altijd nog een mogelijkheid om het prijskaartje nog wat extra te verlagen. Het is bijvoorbeeld op zeer eenvoudige wijze mogelijk om nog eens een (extra) besparing te realiseren tot wel 30 procent op het kopen en laten plaatsen van jouw houten schuifpui. Dit kan door het opvragen van offertes bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Alleen op deze manier zal je dan ook met zekerheid kunnen vaststellen welk bedrijf je die ene houten schuifpui kan leveren die je wenst tegen de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een