Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Opties schuifpuiHet aankopen van een schuifpui vergt reeds verschillende keuzes die gemaakt dienen te worden, maar er is meer. Je dient er namelijk ook bij stil te blijven staan dat er op de markt verschillende opties voor een schuifpui zijn terug te vinden. Wat bijvoorbeeld te denken van een zonwering die er voor zorgt dat de temperatuur in huis altijd aangenaam blijft zonder dat je hoge stookkosten dient te maken? Of misschien wil je wel een extra beveiliging voorzien voor je schuifpui? Welke opties je ook wenst, wij zetten ze graag even allemaal voor jou op een rijtje!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte kosten voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Zonwering, noodzakelijk of niet?

Wanneer je er voor kiest om een schuifpui in je woning te plaatsen dien je er altijd rekening mee te houden dat deze de lichtinval in huis stimuleert. Afhankelijk van de omvang van je schuifpui kan dit in de zomer zorgen voor een extra warmte ontwikkeling in huis die niet onaanzienlijk is. Tijdens de winter is dit aangenaam, vooral omdat het helpt om te besparen op de stookkosten, maar gedurende de warme zomermaanden kan dit een compleet ander verhaal worden. Om er voor te zorgen dat het in je huis geen oven wordt kan het daarom interessant zijn om een bepaalde zonwering te laten plaatsen. Je kan deze zowel aan de binnenzijde van de woning bevestigen als aan de buitenkant. Meer informatie over zonwering?

Inbraakbestendig hang- en sluitwerk

Een schuifpui beschikt in de basis over standaard hang- en sluitwerk. Hoewel deze doorgaans perfect voldoet is het zo dat deze niet altijd bestand is tegen inbraak. Voor veel mensen is hun veiligheid de absolute top prioriteit waardoor er steeds vaker wordt gekozen voor inbraakbestendig hang- en sluitwerk. Let hierbij vooral op het SKG keurmerk. Deze is speciaal in het leven geroepen om mensen er op te wijzen dat hun hang- en sluitwerk bestand is tegen een potentiële inbraak. Binnen het SKG wordt er gewerkt met drie verschillende categorieën gaande van één tot drie sterren. Het spreekt voor zich dat drie sterren hang- en sluitwerk beschikt over maximale inbraakwerende eigenschappen. Deze is evenwel ook het duurst.

Andere opties

Buiten bovenstaande bestaan er nog verschillende andere extra opties die je kan toepassen in combinatie met een schuifpui. Wat bijvoorbeeld te denken van rolhoren die zijn aangepast aan de kleur die je wenst, roeden tussen het glas, een dubbelzijdige afsluiting en ga zo maar door. Afhankelijk van het materiaal van je keuze kan je een schuifpui tot slot in de meest uiteenlopende kleuren bestellen waardoor deze nagenoeg gepersonaliseerd kan worden. Denk bij voorkeur op voorhand goed na over welke opties je precies wenst aan te kopen samen met je schuifpui.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een