Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten dubbel glas schuifpuiBen je van plan een nieuwe schuifpui aan te schaffen en te laten monteren, dan kom je voor een aantal keuzes te staan. Zo is er het materiaal, eventuele extra uitbreidingen, het model en de afmetingen. Daarnaast kun je vaak ook kiezen voor een bepaalde glassoort. De meeste schuifpuien worden standaard uitgerust met HR++ glas, maar hiertoe ben je niet verplicht. Hier lees je alles over de kosten voor verschillende dubbelglassoorten en hoe deze de totaalprijs voor de schuifpui kunnen beïnvloeden.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De kosten

Er zijn verschillende types dubbel glas beschikbaar. Zo is er standaard dubbel glas, maar ook hoogrendementsglas. Omdat de meeste schuifpuien standaard HR++ glas hebben, worden de kosten hiervoor in onderstaande tabel weergegeven als 0. Door een ander soort te kiezen zal je dus geld besparen of extra moeten betalen. De bedragen in de tabel zijn inclusief btw.

Glassoort Prijsverschil per vierkante meter
Dubbel glas €15 per vierkante meter goedkoper
HR glas €10 per vierkante meter goedkoper
HR+ glas €5 per vierkante meter goedkoper
HR++ glas 0
HR+++ glas €35 per vierkante meter duurder
  • De goedkoopste optie: kies je voor standaard dubbel glas in plaats van HR++ glas, dan kun je €15 per vierkante meter besparen. Of dit verstandig is, is een tweede. Omdat schuifpuien vooral uit glas bestaan zal je aanzienlijk veel energie verliezen als je deze niet uitrust met een goed isolatieglas. En dat betekent een hogere energierekening waardoor je besparing in principe komt te vervallen. Hier zal je dus een initiële besparing mee maken, maar op de lange termijn kan dit juist een extra uitgave betekenen.
  • De standaard optie: HR++ glas is een uitstekende glaskeuze die ook goed past bij de isolatiewaarde van de schuifpui zelf. Deze worden tegenwoordig namelijk zo vervaardigd dat ze erg goed isoleren. Voor de beste prijs/kwaliteit verhouding is HR++ glas niet de goedkoopste, maar wel de verstandigste optie.
  • De beste isolatie: woon je in een erg energiezuinige woning en wil je niks van je warmte verliezen door je schuifpui, dan kun je er HR+++ glas in laten installeren. Dit glas heeft de beste isolatiewaarde, maar kost je ook het meest. Ten opzichte van HR++ glas betaal je €35 per vierkante meter meer.

De prijsopbouw

De prijs die je betaalt voor de gehele schuifpui inclusief installatie en btw kan worden opgesplitst in een aantal componenten. De kleinste bijdrager zijn de voorrijkosten, die gemiddeld 2 procent van de totaalprijs innemen. De kosten voor het monteren van de schuifpui zijn goed voor ongeveer 23 procent. De laatste 75 procent wordt ingenomen door de schuifpui zelf. Als je geld wilt besparen dan kun je dit dus het beste doen door de markt goed af te zoeken naar koopjes. Installeer je de schuifpui zelf, wat overigens vaak wordt afgeraden, dan bespaar je 25 procent van de totaalprijs. Deze verhouding wordt weergegeven in het volgende diagram.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Behalve de keuze die je maakt wat betreft het glassoort, zijn er ook andere beslissingen die je maakt tijdens het planproces. Deze hebben een positieve of negatieve invloed op de totaalprijs. Hier vind je enkele bijdragers.

  • Het materiaal: het goedkoopste materiaal waar je uit kunt kiezen is kunststof. Dit materiaal is duurzaam, heeft een goede isolatiewaarde, gaat lang mee, is onderhoudsvrij en veelzijdig. Hout is net iets duurder dan kunststof, maar kan een knusse en authentieke sfeer creëren, zowel binnen als buiten. Aluminium is het duurste materiaal, maar dit is erg sterk en kan grote partijen glas dragen.
  • Het model: er zijn twee gangbare modellen schuifpui beschikbaar. Dit heeft te maken met de manier waarop ze worden geopend. Schuifpuien met een draai/kiepraam zijn goedkoper en hebben als voordeel dat ze ook open kunnen door gekanteld te worden voor een extra ventilatiefunctie. Hefschuifpuien moeten eerst worden opgetild voordat ze kunnen worden geschoven. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen inbraak.
  • Extra opties: je kunt kiezen voor uitbreidingen op je schuifpui, zoals zonwering, ventilatieroosters en een speciale uitgave. Hier betaal je meer voor, maar geeft je wel de mogelijkheid de schuifpui aan te passen op jouw wensen.

Interessante bespaartips

Je kunt op het glas en de schuifpui besparen door gebruik te maken van de volgende tips.

  • Een goed isolerende glassoort: door iets meer te betalen kun je er zorg voor dragen dat jouw schuifpui zo min mogelijk warmte doorlaat en je dus niet onnodig veel hoeft te stoken in de winter.
  • Meehelpen: je kunt de schuifpui waarschijnlijk niet zelf installeren, maar door mee te helpen tijdens de werkzaamheden (gereedschap aangeven, opruimen, afvoeren) bespaar je op de arbeidskosten.

Vergelijk offertes

Als je hier gebruik maakt van onze vergelijkingstool kun je alvast een aantal offertes opvragen bij betrouwbare bedrijven. Door simpelweg de informatie in te vullen ontvang je deze in een korte tijd. De service is gratis en verplicht je verder niet tot aankoop. De offertes kun je vervolgens met elkaar vergelijken om een goed idee te krijgen van wat de markt voor jou te bieden heeft.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren