Hefschuifpui kosten

Hefschuifpui kostenVooraleer er kan worden overgegaan tot het daadwerkelijk plaatsen van jouw schuifpui zijn er toch een aantal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Wat bijvoorbeeld te denken van het systeem voor de schuifpui die je laat plaatsen? Tegenwoordig zijn het merendeel van de mensen het er over eens dat vooral een zogenaamde hefschuifpui bijzonder interessant is. Een dergelijke schuifpui is niet alleen inbraakwerend, daarnaast komt ze ook nog eens tot vlak op de vloer wat er voor zorgt dat er geen rekening dient te worden gehouden met een drempel waar men over kan struikelen. Zou jij voor jouw schuifpui ook graag gebruik willen maken van een hefschuifpui-systeem, maar wil je eerst even te weten komen welke kosten er aan verbonden zijn? Dat kan op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een hefschuifpui?

Het is zeer lastig om aan te geven hoeveel een hefschuifpui nu precies kost. Dit komt omdat het systeem altijd wordt geïntegreerd in het kostenplaatje van de hefschuifpui. Wat we wel kunnen doen is het verschil duidelijk maken tussen een schuifpui die beschikt over een hefschuifpui-systeem en één die gebruik maakt van een draai-kiepsysteem. Wanneer we het onderlinge prijsverschil even in detail gaan bekijken voor bijvoorbeeld een houten schuifpui ziet dat er zo uit:

Type schuifpui (3-delig) Gemiddelde kostprijs
Houten schuifpui met draai-kiepsysteem Tussen 1.650 & 3.550 euro
Houten schuifpui met hefschuifpui systeem Tussen 1.850 & 3.900 euro

Zoals bovenstaande prijstabel duidelijk maakt kan het gemiddelde prijsverschil tussen deze beide systemen voor jouw schuifpui zomaar tot wel 400 euro bedragen. Dat is behoorlijk wat, in het bijzonder aangezien we het hier nog maar uitsluitend hebben over een houten schuifpui. Kies je voor een dergelijke, 3-delige schuifpui die is opgebouwd uit kunststof of aluminium? Dan ligt het prijskaartje waar je rekening mee dient te houden nog heel wat hoger.

De prijsopbouw van een hefschuifpui

Wanneer we de prijsopbouw van een hefschuifpui in detail gaan bekijken zien we dat dit systeem eigenlijk over dezelfde opbouw beschikt als de schuifpui op zich. Ze maakt er dan ook integraal deel van uit in de offertes die er voor uitgeschreven worden. De prijsopbouw bestaat wat dit betreft in ieder geval uit 75 procent materiaalkosten aangevuld met 25 procent arbeidskosten. Uiteraard is deze prijsopbouw aan wijzigingen onderhevig.

Keuzes die de kostprijs van een hefschuifpui beïnvloeden

Vooraleer daadwerkelijk over te gaan tot het gebruik van een hefschuifpui-systeem is het altijd belangrijk om rekening te houden met de verschillende keuzes die mogelijks de kostprijs van je schuifpui kunnen beïnvloeden. Welke keuzes dit zijn en welke impact ze op het kostenplaatje van je schuifpui kunnen hebben wordt duidelijk aan de hand van onderstaand overzicht.

Keuze 1: De omvang en indeling van de schuifpui

Het systeem waar een schuifpui over beschikt is uiteraard niet het enige aspect dat een invloed uitoefent op de kostprijs die wordt aangerekend. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de afmetingen? Hoe groter de schuifpui, des te hoger ook het kostenplaatje logischerwijs zal komen te liggen. Bovendien is het zo dat ook het aantal bewegende delen een invloed kan hebben op de kostprijs. Hoe meer bewegende delen, des te meer materiaal er is vereist en des te meer geld er logischerwijs voor jouw schuifpui moet worden betaald.

Keuze 2: Het glas waar gebruik van wordt gemaakt

Buiten het materiaal van je schuifpui, het systeem evenals de omvang is het tot slot nog belangrijk om stil te blijven staan bij het soort glas dat je gaat gebruiken. Kies je bijvoorbeeld voor het klassieke, dubbel glas, dan kan je rekenen op de laagste kosten. Heb je het in tegenstelling meer begrepen op het moderne, hoogrendementsglas? Dan zal je misschien één keer meer betalen, maar kan je wel jaarlijks rekenen op een interessante besparing op de energiefactuur. Op middellange tot lange termijn zal je dan ook altijd kunnen genieten van meer voordeel wanneer je er voor kiest om te investeren in hoogrendementsglas voor jouw schuifpui met hefschuifpui-systeem.

Interessante bespaartips

Indien je er voor kiest om een schuifpui met hefschuifpui-systeem in huis te halen zal je zoals reeds aangegeven rekening moeten houden met het feit dat je kiest voor een iets duurder systeem dan strikt noodzakelijk is. Gelukkig bestaan er nog verschillende mogelijkheden om het kostenplaatje van jouw schuifpui met hefschuifpui-systeem te drukken. Wij hebben de interessantste bespaartips even voor jou op een rijtje gezet.

  • Zelf plaatsen van je schuifpui

De arbeidskosten die in rekening worden gebracht voor het plaatsen van een schuifpui kunnen in principe vrij eenvoudig worden voorkomen. Hoewel, vrij eenvoudig. Je dient er wel rekening mee te houden dat het plaatsen van een schuifpui geen eenvoudige opdracht is. Bovendien is het zo dat de grote ramen ook nog eens een bedreiging kunnen vormen voor met name de pezen in je hand(en). Hoe dan ook, beschik je over de vereiste kennis voor het plaatsen van een schuifpui? Dan kan je door ze zelf te plaatsen uiteraard altijd rekenen op een niet onaantrekkelijk financieel voordeel.

  • Meer dan één schuifpui bestellen? Dat betekent korting!

Is één van jouw vrienden of familieleden eveneens geïnteresseerd in het aanschaffen van een schuifpui met hefschuifpui-systeem? In dat geval is het de moeite waard om deze aankoop samen te doen. Op deze manier kan je namelijk rekenen op een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting kan oplopen tot wel 10 procent en zorgt er toch voor dat het kostenplaatje nog even wat extra kan worden gedrukt. Op deze manier wordt een schuifpui met hefschuifpui-systeem zomaar even nog betaalbaarder.

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw hefschuifpui

Zou je graag ook gebruik willen kunnen maken van een hefschuifpui-systeem bij jouw schuifpui? Wil je de kosten hiervoor echter zo laag mogelijk houden? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een offerte op te vragen bij meerdere bedrijven. Dit zorgt er voor dat je de verschillende prijzen eenvoudig met elkaar kan vergelijken waardoor je er de scherpst geprijsde offerte zo tussenuit zal weten te halen. Ook tot 30% besparen op de kosten van jouw schuifpui met hefschuifpui-systeem? Dan is het opvragen van meerdere offertes de moeite altijd meer dan waard!

Vergelijk specialisten uit jouw regio!

Een schuifpui wordt vaak op maat gemaakt. Vergelijk daarom specialisten in jouw regio. Zo kun je tot wel 30% op de totale prijs besparen! Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.