Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui 7 meterWanneer je er de ruimte voor beschikbaar hebt spreekt het voor zich dat gebruikmaken van een schuifpui 7 meter bijzonder interessant is. Door gebruik te maken van een dergelijke, toch wel zeer brede schuifpui wordt immers niet alleen de lichtinval in je huis geoptimaliseerd, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ook het uitzicht op je tuin er eentje wordt om van te smullen. Zie jij dit al helemaal voor je en wil je graag investeren in een schuifpui 7 meter? Lees dan eerst even verder en ontdek met welke kosten je op dit vlak allemaal rekening dient te houden!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een schuifpui 7 meter?

De kostprijs van een schuifpui 7 meter wordt in tegenstelling tot wat veel mensen denken uiteraard niet uitsluitend bepaald aan de hand van de afmetingen waarover ze beschikt. Wel hangt alles een beetje samen. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat ook het soort materiaal de uiteindelijke kostprijs kan beïnvloeden. Hoe groter echter de schuifpui op zich, des te meer materiaal er ook voor moet worden gebruikt. Wij hebben in ieder geval de gemiddelde basisprijs voor een schuifpui van 7 meter even voor jou op een rijtje gezet in deze tabel.

Type schuifpui Gemiddelde kostprijs
Schuifpui met een breedte van 7 meter Tussen 6.000 & 6.500 euro

De grote afmetingen van een schuifpui 7 meter zorgen er uiteraard voor dat de kostprijs niet onaanzienlijk wordt. Je moet er echter rekening mee houden dat deze prijs niet alleen wordt veroorzaakt door de schuifpui op zich, maar ook door bijvoorbeeld het HR++ glas dat er in terug te vinden is. Daarnaast dient er ook geen rekening meer te worden gehouden met extra verschuldigde BTW of loonkosten. Alles is in deze prijs immers reeds inbegrepen.

De prijsopbouw van een schuifpui 7 meter

Mensen die gaan investeren in een schuifpui 7 meter zullen zich graag ook bewust zijn van de precieze prijsopbouw. Dat is geen probleem, want in vergelijking met andere onderdelen van je woning is deze eigenlijk zeer transparant. In principe bestaat de prijsopbouw van een schuifpui (buiten de voorrijkosten) slechts uit twee delen. Het gaat hierbij om de materiaalkosten, goed voor zo’n 80 procent van het totale prijskaartje en de arbeidskosten die de resterende 20 procent in beslag nemen. Uiteraard is de prijsopbouw wel onderhevig aan het exacte, type schuifpui evenals jouw keuze op vlak van plaatsing. Ga je deze schuifpui zelf plaatsen? Dan verdwijnt de 20 procent aan arbeidskosten uiteraard.

Keuzes die de kostprijs van een schuifpui 7 meter kunnen beïnvloeden

Vooraleer daadwerkelijk over te gaan tot het in huis halen van een schuifpui 7 meter spreekt het voor zich dat je eerst graag nog even een goed beeld zal willen hebben van de verschillende keuzes die een invloed uitoefenen op de kostprijs die moet worden betaald. Wij hebben deze verschillende keuzes alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal van jouw schuifpui 7 meter

Een eveneens zeer belangrijke keuze waar je rekening mee dient te houden bij het kopen van een schuifpui 7 meter is terug te vinden in het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak onderscheiden we drie mogelijkheden, te weten hout, kunststof en aluminium. Van de drie materialen is hout het goedkoopst en aluminium het duurst. Bij het uitkiezen van het materiaal is het uiteraard niet alleen belangrijk om stil te blijven staan bij de kostprijs, wat verder ook te denken van de uitstraling waarover het materiaal beschikt evenals de extra eigenschappen. Hoeveel onderhoud vereist de schuifpui 7 meter bijvoorbeeld en hoe goed is de isolatiewaarde? Het zijn stuk voor stuk factoren die je uiteindelijke keuze op vlak van een schuifpui 7 meter zullen beïnvloeden.

Keuze 2: Van welk systeem wordt er gebruik gemaakt?

De wijze waarop je schuifpui 7 meter zal worden bediend is uiteraard eveneens van belang voor de uiteindelijke kostprijs waar je rekening mee dient te houden. Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende soorten systemen voor je schuifpui, maar de belangrijkste twee zijn:

  • Een hefschuifpui
  • Een draai-kiepsysteem

Beide systemen zijn op zich bijzonder interessant, maar je moet er wel rekening mee houden dat er onderling sprake kan zijn van een niet onbelangrijk prijsverschil. Een hefschuifpui beschikt dan ook gemiddeld over een meerprijs die is gelegen tussen de 210 en 400 euro in vergelijking met de aankoopprijs van een draai-kiepsysteem.

Interessante bespaartips

De vrij aanzienlijke breedte van een schuifpui 7 meter maakt dat je als eigenaar van de woning natuurlijk rekening zal moeten blijven houden met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Toch bestaan er heel wat verschillende mogelijkheden op de hoogte van deze kostprijs te drukken. Wij hebben de interessantste bespaartips op dit vlak voor jou verzameld en op een rijtje gezet.

  • Kwantumkorting bij meer dan één schuifpui

De kans is niet zo groot dat je er zelf voor zal kiezen om meer dan één schuifpui te kopen, maar dat neemt niet weg dat er ook iemand uit je familie of vriendenkring met dit idee kan spelen. Wanneer dat het geval is schuilt er hier voor jullie beiden een mooie besparing in. Door meer dan één schuifpui te kopen bij hetzelfde bedrijf en ze samen te laten plaatsen kan je immers aanspraak maken op een kwantumkorting. Deze korting kan uiteindelijk oplopen tot een niet onaanzienlijke 10 procent.

  • Kies voor hoogrendementsglas

In het merendeel van de gevallen wordt er tegenwoordig voor gekozen om een schuifpui 7 meter uit te rusten met HR++ glas. Dit type glas is uiteraard een stukje duurder in vergelijking met gewoon dubbel glas, maar daar staat tegenover dat ze veel beter isoleert. Zeker met het zicht op de toekomst en de almaar stijgende energieprijs is het altijd interessant om voor jouw schuifpui gebruik te maken van hoogrendementsglas.

  • Zelf je houten schuifpui schilderen

Heb je er voor gekozen om een houten schuifpui 7 meter te kopen en wil je deze geheel in de stijl van het interieur & exterieur van je woning krijgen? Dan zal je er waarschijnlijk voor willen kiezen om ze te schilderen. In plaats van dit karwei uit te besteden kan je het ook zonder al teveel problemen zelf doen. Zo realiseer je meteen een besparing die is gelegen tussen de 30 en 35 euro per uur.

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw schuifpui 7 meter

Uiteraard zal je voor het kopen van een schuifpui 7 meter rekening moeten houden met een bepaald prijskaartje, maar deze kan gelukkig nog extra worden gedrukt. De bovenstaande bespaartips zullen er reeds voor zorgen dat de kostprijs van je schuifpui 7 meter aanzienlijk kan worden verlaagd maar er is meer. Door een offerte voor een schuifpui 7 meter aan te vragen bij verschillende bedrijven zal je immers kunnen vaststellen dat er een (extra) besparing kan worden gerealiseerd die zomaar kan oplopen tot een mooie 30 procent. Het is onnodig om te zeggen dat op deze manier het aanschaffen van een schuifpui 7 meter weer een stukje extra interessanter wordt op financieel vlak.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je