Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
schuifdeur woning

Kosten schuifpui optiesWanneer je er voor hebt gekozen of voor gaat kiezen om een schuifpui te kopen is het vanzelfsprekend dat je ook even stil zal willen blijven staan bij de opties die er voor een dergelijke aanvulling op je woning kunnen worden aangekocht. Op vlak van deze opties bestaan er zeer veel verschillende mogelijkheden. Enkele zijn bijvoorbeeld bedoeld om het comfort in je woning te verbeteren, maar daarnaast kan er door middel van het toepassen van één of meerdere schuifpui opties ook zomaar een besparing worden gerealiseerd op je energiefactuur. Hoe dit precies in z’n werk gaat en welke verschillende schuifpui opties er allemaal bestaan kom je te weten op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kosten schuifpui opties?

Het spreekt voor zich dat er tegenwoordig op de markt zeer veel verschillende schuifpui opties zijn terug te vinden. Lang niet al deze opties zullen voor iedereen even interessant zijn, maar in bepaalde gevallen kunnen ze wel een aantrekkelijke meerwaarde creëren. Om er zeker van te zijn dat je alvast een correcte inschatting kan maken van de kostprijs die is verbonden aan dergelijke opties hebben we ze even op een rijtje gezet door middel van onderstaande prijstabel.

Soort schuifpui optie Gemiddelde kostprijs
Schilderen van een houten schuifpui Tussen 37 & 45 euro per uur
Plaatsen van een zonwering Tussen 175 & 1.100 euro
Plaatsen van HR+++ isolatieglas Tussen 55 & 60 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van schuifpui opties

De prijsopbouw waar je rekening mee dient te houden bij het kopen van schuifpui opties is altijd afhankelijk van de optie in kwestie. Globaal gezien kan je er echter rekening mee houden dat de materiaalkost bij deze opties veelal zo’n 70 à 75 procent in beslag neemt. De resterende 25 of 30 procent is dan voorbehouden voor de arbeidskost. In bepaalde gevallen bestaat de optie echter volledig uit alleen maar arbeidskosten. Dit is bijvoorbeeld zo bij het laten schilderen van een houten schuifpui.

Keuzes die de kostprijs van schuifpui opties kunnen beïnvloeden

Net zoals bij het kopen van de schuifpui zelf het geval is geldt ook voor het in huis halen van één of meerdere opties dat de uiteindelijke kostprijs altijd wordt bepaald aan de hand van de keuzes die door jou als eigenaar van de woning zelf worden gemaakt. Om er zeker van te zijn dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan hebben wij de belangrijkste keuzes alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Schilderen van je houten schuifpui

Indien je er voor hebt gekozen om een houten schuifpui te kopen spreekt het voor zich dat je deze waarschijnlijk zal willen voorzien van dezelfde kleur als de rest van je interieur. Dat kan, alleen moet je, je de vraag stellen of je dit gaat uitbesteden aan een professionele schilder of je dit karwei zelf kan doen. Het gemiddelde uurtarief voor het schilderen van een houten schuifpui is gelegen tussen de 37 & 45 euro.

Keuze 2: Plaatsen van een eventuele zonwering

De veelal grote omvang van een schuifpui zorgt er voor dat je rekening dient te houden met een aanzienlijke hoeveelheid lichtinval. Tijdens de wintermaanden is dit natuurlijk zeer aangenaam, maar in de zomer kan het de temperatuur in huis explosief de lucht in stuwen. Door gebruik te maken van een passende zonwering kan dit probleem gelukkig enigszins tegen worden gegaan. Op vlak van een zonwering kan er worden gekozen voor screens, maar ook voor een zonnescherm, een uitvalscherm, een knikarmscherm en ga zo maar door. De kostprijs voor een dergelijke zonwering kan vrij uiteenlopend zijn, gaande van 175 tot 1.100 euro.

Keuze 3: Toepassen van smalle profielen

Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker dat mensen die investeren in een schuifpui er voor kiezen om gebruik te maken van smalle profielen. Dergelijke smalle profielen kunnen een nog meer luxueuze uitstraling genereren. Het spreekt voor zich dat dit de meerwaarde van jouw schuifpui alleen maar nog verder kan vergroten.

Interessante bespaartips

De ene schuifpui optie is de andere niet. Dit geldt niet alleen voor de functie die ze vervult, maar ook voor het prijskaartje dat er aan verbonden is. Alles bij elkaar gezien is het echter zo dat het merendeel van de mensen die investeren in een schuifpui ook meteen verzekerd willen zijn van het best mogelijke eindresultaat. Geldt dat ook voor jou en ben je daarom geïnteresseerd in het aanschaffen van meerdere schuifpui opties, maar wil je de verschuldigde kostprijs graag tot een minimum beperken? In dat geval is rekening houden met de onderstaande bespaartips zeker en vast een aanrader!

  • Plaats de schuifpui opties zelf

Het laten plaatsen van één of meerdere schuifpui opties brengt altijd een bepaalde meerprijs met zich mee. Zoals reeds aangegeven is deze meerprijs uiteraard altijd afhankelijk van het type optie in kwestie, maar toch mag je er rekening mee houden dat de plaatsingskost veelal ergens rond de 25 à 30 procent is gelegen. Door de opties zelf te plaatsen is het dan ook altijd mogelijk om een niet onaantrekkelijke besparing te realiseren op het uiteindelijke kostenplaatje.

  • Koop meerdere schuifpui opties in één keer

Heb je al eens gehoord van een kwantumkorting? Een korting als deze wordt door bedrijven of shops toegekend op het ogenblik dat er niet één, maar bijvoorbeeld twee of nog meer schuifpui opties in één keer worden besteld. Deze manier van werken realiseert voor de winkel uiteraard in één klap meer omzet wat er voor zorgt dat ze maar wat graag een bepaalde korting willen toekennen. Ook op deze manier worden de schuifpui opties die je wenst te kopen een stukje voordeliger.

Bespaar tot wel 30% op jouw schuifpui opties!

Het is vanzelfsprekend dat de kostprijs van schuifpui opties niet zijn vastgesteld. Dit zorgt er in de praktijk altijd voor dat het de moeite waard is om even een offerte voor deze opties aan te vragen bij niet één, maar wel bij verschillende bedrijven. Alleen door deze manier van werken en door het uitvoeren van een objectieve vergelijking is het namelijk mogelijk om uiteindelijk een besparing te realiseren die kan oplopen tot zomaar even 30 procent op de standaard kostprijs van schuifpui opties. Het is onnodig om te zeggen dat je op deze manier uiteindelijk heel veel (extra) geld kan besparen!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een