Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

KiepschuifpuiEr zijn op de markt tegenwoordig verschillende soorten schuifpuien terug te vinden. Naast de hefschuifpui is het dan ook mogelijk om te kiezen voor een zogenaamde kiepschuifpui. Dit type schuifpui zorgt er voor dat de deur niet alleen kan schuiven, maar daarnaast ook kan kiepen. Met andere woorden, wil je een beetje verluchting voorzien voor je huis, maar wil je voorkomen dat bijvoorbeeld de hond van de buren naar binnen glipt? Dan kan een kiepschuifpui een zeer interessante oplossing betekenen. Daar komt bij dat een kiepschuifpui door de jaren heen aanzienlijk is geëvolueerd waardoor er niet meer zo’n grote kracht is vereist om ze te kunnen openen.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Voordelen van een kiepschuifpui

Wanneer je er voor kiest om een kiepschuifpui aan te kopen om te integreren in je huis kan je altijd rekenen op een aantal zeer interessante voordelen, namelijk:

  • Een kiepschuifpui is een relatief voordelige oplossing voor je huis.
  • Dit type schuifpui kan in een kiepstand worden geplaatst waardoor ze de ruimte kan ventileren, maar tegelijkertijd toch zorgt voor een afsluiting voor andere mensen en dieren die je huis binnen willen dringen.
  • Een kiepschuifpui is ideaal voor een overspanning tot 300 centimeter.
  • De kiepschuifpui kan op zeer eenvoudige wijze worden onderhouden. Let wel, het type materiaal waarvoor wordt gekozen is hier mede verantwoordelijk voor.
  • Net zoals bij een hefschuifpui kan je ook in een kiepschuifpui zeer eenvoudig elk soort dubbel glas plaatsen. Zo kan je altijd rekenen op een zo optimaal mogelijke isolatie.

Hoeveel kost een kiepschuifpui?

De kostprijs die voor een kiepschuifpui in rekening wordt gebracht valt eigenlijk niet zomaar aan te geven. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. De prijs van een dergelijke schuifpui wordt namelijk bepaald aan de hand van niet alleen het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook de eventuele opties die worden toegepast. Op vlak van opties moet je wel steeds rekening houden met de kiepstand. Dit is vooral van belang wanneer je bijvoorbeeld aan de binnenzijde van de schuifpui zonwering wenst te plaatsen. Niet alle oplossingen zullen in deze situatie namelijk tot de mogelijkheden behoren.

Opties bij een kiepschuifpui

De opties die mogelijk interessant kunnen zijn bij een kiepschuifpui zijn een beetje verschillend in vergelijking met die van een hefschuifpui. Omdat een kiepschuifpui in een kiepstand kan worden geplaatst is er bijvoorbeeld veel minder vaak nood aan een ventilatierooster. Daarnaast dien je er zoals eerder reeds aangegeven ook rekening mee te houden dat een mogelijke zonwering of rolhor aangepast zal moeten worden aan het kiepsysteem. Is dat niet het geval, dan kan het immers zomaar gebeuren dat je tegen één of meerdere problemen aanloopt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een