Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifdeurEen schuifdeur is een sfeervolle toevoeging aan je woning. Schuifdeuren brengen licht naar binnen, creëren een overgang tussen je woon- en buitengedeelte en voegen waarde toe aan je huis. Ook wel schuifpui genoemd, kun je deze deuren krijgen in verscheidene uitvoeringen. Er is ruime keuze aan afmetingen, materiaal, glassoort, model, kleuren, uitvoeringen en uitbreidingen. Natuurlijk gaan hier ook bepaalde kosten mee gepaard. Wat deze kosten zijn, en waardoor ze worden beïnvloed lees je in deze tekst.

 

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De kosten

Omdat er zo veel verschillende soorten schuifdeuren zijn, is het moeilijk te zeggen hoeveel je precies zal betalen voor jouw exemplaar. Er zijn standaardmodellen die goedkoper zijn dan wanneer je een schuifdeur op maat laat maken. In de volgende tabel vind je een indicatie van de prijzen, inclusief btw en exclusief montage voor een aantal mogelijke situaties. De eventuele montagekosten worden onderaan in de tabel gegeven.

Soort schuifdeur/werkzaamheden Gemiddelde prijs
Kunststof schuifdeur 2-delig €700 – €1700
Kunststof schuifdeur 3-delig €2000 – €2700
Houten schuifdeur 2-delig €800 – €1800
Houten schuifdeur 3-delig €2400 – €3000
Aluminium schuifdeur 2-delig €900 – €1900
Aluminium schuifdeur 3-delig €2700 – €3200
Inmeten schuifdeur €95 – €145
Plaatsen schuifdeur Vanaf €500
  • De goedkoopste situatie: als je enkel en alleen een schuifdeur zoekt en deze zelf of door een kennis wilt laten installeren ben je het minste geld kwijt. Voor €700 kun je al een kleine kunststof schuifpui aanschaffen. Het installeren is lastig en specialistisch werk dus hier heb je wel aardig wat doe-het-zelf kennis voor nodig. Bovendien heeft het gevolgen voor de garantieregeling als je de montage niet door een erkend bedrijf laat uitvoeren. Is jouw situatie zo dat je dit veilig en op eigen risico kunt doen, dan kun je voor onder de €1000 een schitterende schuifdeur hebben staan.
  • Een 3-delige kunststof schuifdeur: kunststof is het goedkoopste materiaal waar je uit kunt kiezen. Toch is dit erg in trek, omdat kunststof nauwelijks onderhoud nodig heeft, goed isoleert, duurzaam is en lang meegaat en het is veelzijdig. Je kunt een kunststof schuifdeur krijgen in een groot aantal kleuren en uitvoeringen, zodat je de traditionele kenmerken van hout kunt nabootsen of het moderne uiterlijk van aluminium. Voor een bedrag van €2750 kun je een grote 3-delige kunststof schuifdeur aanschaffen en laten plaatsen.
  • Een 3-delige aluminium schuifdeur: aluminium is een perfect materiaal wanneer je grote glaspartijen wilt laten plaatsen. Het is erg sterk dus met een klein frame kun je grote afstanden overbruggen. Aluminium is modern, laag in onderhoud, slank en isoleert goed. Het is ook het duurste gangbare materiaal op de markt. Voor €3500 heb je een 3-delige aluminium schuifdeur inclusief installatie.

De prijsopbouw

De totaalkosten voor een nieuwe schuifdeur bestaan voor het grootste gedeelte uit de materialen, dus de schuifdeur zelf. In de standaard gevallen nemen deze 75 procent in beslag. De kosten om de schuifdeur te monteren zijn 23 procent van de eindprijs en de laatste 2 procent is voor de voorrijkosten. Door de schuifdeur zelf te installeren kun je 25 procent besparen en omdat de schuifpui zelf zo’n groot onderdeel is van de totaalprijs, kun je waarschijnlijk ook aanzienlijk besparen als je goed marktonderzoek doet en verscheidene leveranciers en opties bekijkt. De bovengenoemde prijsopbouw wordt nogmaals weergegeven in het volgende diagram.

prijsopbouw schuifdeur

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tot op zekere hoogte heb je de kosten die je maakt voor je nieuwe schuifdeur zelf in de hand. Dit doe je door een aantal keuzes slim te maken.

  • Het materiaal: het is erg belangrijk dat je het juiste materiaal kiest voor je schuifpui. Hout is sfeervol, maar heeft veel onderhoud nodig. Aluminium is sterk, maar ook duur en kunststof is het goedkoopste maar soms mist het uitstraling. Doe hier goed onderzoek na en kijk naar wat jij van je schuifpui wilt wat betreft uiterlijk, isolatiewaarde, uitstraling etc.
  • Het glassoort: de meeste schuifpuien worden uitgerust met een HR++ hoogrendementsglas. Dit is echter niet verplicht en vaak krijg je de mogelijkheid dit te veranderen. Vergeet niet dat woningen veel warmte verliezen via de ramen, dus een goede isolatiewaarde is eerst een investering maar uiteindelijk een besparing.
  • Extra opties: de laatste beslissing die je maakt is het uitrusten van je schuifdeur. Je kunt denken aan zonwering of ventilatieroosters, de meeste leveranciers geven je een aantal opties.

Interessante bespaartips

Een nieuwe schuifdeur is de kosten meer dan waard, maar je kunt ook te veel betalen. Hier vind je enkele bespaartips.

  • Tweedehands: heb je een streng budget, maar zou je graag een grote deur aanschaffen of een aluminium deur? Kijk dan eens op de tweedehands markt, hier zijn soms schitterende exemplaren te vinden voor een fractie van de prijs.
  • Help mee: voor de meeste mensen is het te ingewikkeld om de schuifdeur zelf te installeren, maar je kunt wel meehelpen door het inmeten zelf te doen, op te ruimen tijdens en na de werkzaamheden en eventueel puin afvoeren.

Vergelijk offertes

Als je wilt weten hoeveel je precies moet betalen voor een nieuwe schuifdeur, dan kun je hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool gebruiken en binnen een korte tijd een aantal offertes ontvangen van leveranciers uit jouw omgeving.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een