Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuifpui 6 meterBen je een fan van grote ramen die je kunnen voorzien van een fantastisch uitzicht op bijvoorbeeld je tuin? In dat geval kan het bijzonder interessant zijn om er voor te kiezen om een schuifpui 6 meter in je woning te integreren. Een schuifpui met een dergelijke breedte is uiteraard iets duurder in vergelijking met uitvoeringen met beperktere afmetingen, maar daar staat tegenover dat ze een subliem uitzicht op buiten weten te garanderen. Ben jij ook van plan om een schuifpui 6 meter te kopen, maar ben je in eerste instantie nog op zoek naar duidelijke prijsinformatie? In dat geval kan de informatie op deze pagina je ongetwijfeld van dienst zijn!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een schuifpui 6 meter?

De eerste vraag die je, je zal stellen vooraleer over te gaan tot het kopen van een schuifpui 6 meter is uiteraard welke kosten hier nu precies aan verbonden zijn. De kostprijs voor een schuifpui 6 meter kan behoorlijk uiteenlopend zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat allerhande factoren, waaronder ook het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt er een invloed op uitoefenen. Om je toch reeds een bepaald beeld te kunnen geven van de aankoopprijs van een schuifpui 6 meter hebben we alvast even de basisprijs opgenomen in de onderstaande prijstabel.

Type schuifpui Gemiddelde kostprijs
Schuifpui met een breedte van 6 meter Tussen 5.000 & 5.600 euro

We kunnen ons best inbeelden dat veel mensen bij het aanschouwen van de bovenstaande kostprijs even behoorlijk zullen moeten slikken. Toch is hier niet echt reden voor. Je moet er namelijk rekening mee houden dat de hierboven aangegeven kostprijs niet alleen inclusief de schuifpui is, maar ook het HR++ glas, de BTW en de arbeidskosten. Er zijn op dit vlak dus geen extra kosten meer waar je nog rekening mee dient te houden.

De prijsopbouw van een schuifpui 6 meter

Een inschatting kunnen maken van de standaard kostprijs van een schuifpui 6 meter is uiteraard interessant, maar wat met de precieze prijsopbouw? Deze is zeer eenvoudig uit te leggen. 80 procent van het totale prijskaartje van je schuifpui 6 meter gaat immers op in het aanschaffen van het vereiste materiaal. De overige 20 procent is dan weer voorbehouden voor de arbeidskosten. In principe zou hierbij ook nog eens rekening moeten worden gehouden met de voorrijkosten, maar deze zitten nu ingecalculeerd in de 20 procent die voor het verrichten van de arbeid wordt aangerekend.

Keuzes die de kostprijs van een schuifpui 6 meter beïnvloeden

De eerder op deze pagina vermelde prijs in de tabel heeft uiteraard nog maar uitsluitend betrekking tot het basisbedrag waar rekening mee dient te worden gehouden. Zoals toen reeds aangegeven kunnen verschillende keuzes dan ook het kostenplaatje nog behoorlijk beïnvloeden. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes nog even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal van de schuifpui

De keuze voor een schuifpui 6 meter kan bij jou vrij snel zijn gemaakt, maar wat ook te denken van het materiaal waaruit ze bestaat? Op dit vlak onderscheiden we immers toch drie verschillende mogelijkheden. Zo kan je er voor kiezen om gebruik te maken van hout, maar behoren ook kunststof en aluminium tot de mogelijkheden. Op vlak van materiaal moet je uiteraard stil blijven staan bij de uitstraling waarover ze beschikt, maar wat bovendien ook te denken van de isolatiewaarde, het onderhoud die ze vereist, etc. Op vlak van kostprijs is hout bijvoorbeeld het interessantst, maar ze vereist wel heel wat meer onderhoud in vergelijking met kunststof of aluminium. Aan jou om uit te maken welk materiaal het meest geschikt is voor jouw schuifpui 6 meter.

Keuze 2: Het systeem voor jouw schuifpui 6 meter

In tegenstelling tot wat veel mensen nog wel eens denken wordt er bij een schuifpui lang niet altijd gebruik gemaakt van hetzelfde systeem, in tegendeel. De twee populairste systemen zijn in ieder geval een hefschuifpui evenals een draai-kiepsysteem. Specifiek voor wat het prijskaartje betreft dient er rekening mee te worden gehouden dat gebruikmaken van een hefschuifpui gemiddeld tussen de 210 en 400 euro duurder uitvalt voor jouw schuifpui 6 meter. Ook dit is dus zeker en vast iets om even bij stil te blijven staan.

Interessante bespaartips

Uiteraard wil ook jij in jouw woning graag gebruik kunnen maken van een schuifpui 6 meter. Het moet echter gezegd dat een dergelijke schuifpui kopen gepaard kan gaan met een behoorlijk stevig prijskaartje. Deze prijs hoeft echter gelukkig niet altijd roet in het eten te gooien, in tegendeel. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips is het dan ook mogelijk om het prijskaartje van je schuifpui 6 meter aanzienlijk te verlagen. 

  • Een houten schuifpui, financieel altijd het interessantst?

Van de verschillende materialen waaruit een schuifpui 6 meter kan bestaan wordt algemeen aangegeven dat hout het interessantst is. Hoe komt dat nu precies? Zeer eenvoudig, namelijk doordat de kostprijs van dit materiaal in vergelijking met kunststof en aluminium een behoorlijk stuk lager is gelegen. Bovendien kan je ook hout perfect aanpassen aan de uitstraling van je interieur en exterieur door ze te voorzien van een passend likje verf.

  • Zelf je schuifpui plaatsen?

Het moet gezegd, het zelf plaatsen van een schuifpui is geen eenvoudig karwei. Toch kan de handige doe-het-zelver er ongetwijfeld wel mee uit de voeten. Door zelf de schuifpui te plaatsen is het in ieder geval mogelijk om een besparing van om en bij de 20 procent op de totale kostprijs te realiseren. Je dient er uiteraard wel zelf de nodige tijd voor ter beschikking te hebben. Hou bovendien bij het zelf plaatsen van je schuifpui 6 meter ook altijd rekening met de nodige bescherming, zeker voor de handen!

  • Recht op kwantumkorting

Het aanschaffen van een schuifpui is tegenwoordig bijzonder populair. Dit zorgt er in de praktijk voor dat de kans erg groot is dat er ook iemand uit je vriendenkring of familie interesse in zal hebben. Is dat het geval? Kies er dan voor om jullie schuifpui 6 meter samen bij hetzelfde bedrijf te bestellen. Op deze manier kunnen jullie beiden namelijk profiteren van een zogenaamde kwantumkorting die tot wel 10 procent kan bedragen.

Tot 30% (extra) besparen op een schuifpui 6 meter!

Weten de bovenstaande bespaartips voor jou onvoldoende besparing te realiseren? Geen probleem! We hebben er nog ééntje extra voor jou in petto die zomaar het prijskaartje van je schuifpui 6 meter tot nog eens 30 procent (extra) kan verlagen. Veel mensen die een schuifpui 6 meter bestellen doen dat namelijk nog steeds zomaar bij het eerste, het beste bedrijf. Dat is niet bepaald verstandig. De kans dat je dan de hoogste kostprijs zal betalen is namelijk bijzonder groot. In plaats daarvan loont het altijd de moeite om een offerte op te vragen bij verschillende bedrijven. Op deze manier kan je ze onderling vergelijken en haal je er de goedkoopste optie meteen tussenuit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je