Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een schuifpui staat hoog op de verlanglijst van veel woningeigenaren. Wie echter op het internet gaat zoeken naar ervaringen met een schuifpui komt heel uiteenlopende zaken tegen. We hebben een aantal van deze ervaringen voor jou opgezocht. Daarnaast hebben we gekeken naar problemen die mensen ondervinden met hun schuifpui en hoe jij die kan voorkomen.

Een potentieel gevaarlijke situatie

De eerste ervaring die je veel leest is dat je met een schuifpui een potentieel gevaarlijke situatie in huis haalt. Een schuifpui is namelijk een stuk lastiger te beveiligen dan een reguliere buitendeur. Dit probleem is iets wat vooral behoort bij oude schuifpuien. Die werden namelijk zodanig geplaatst dat ze met een simpele handeling uit het frame konden worden gehaald. Wie nog een dergelijke oud model schuifpui heeft doet er verstandig aan om deze alsnog extra te beveiligen. Dat kan bijvoorbeeld met een balkslot wat je bovenin het frame van de schuifpui laat plaatsen. Je voorkomt daarmee dat het voorste deel van de schuifpui gemakkelijk uit het frame kan worden getild door een inbreker. Zo is ook een oud model schuifpui in één keer een stuk handiger en veiliger geworden.

Een schuifpui is zwaar

Een schuifpui openen kan behoorlijk zwaar zijn. De reden hiervan ligt in de combinatie van het frame met het glas wat erin zit. Je kan kiezen voor een frame wat licht van gewicht is om dit probleem te voorkomen. Een dergelijk frame zal ervoor zorgen dat de schuifpui zich gemakkelijker laat openen. Kies bijvoorbeeld voor een schuifpui van aluminium als je zeker wil weten dat  je een schuifpui gemakkelijk open krijgt. Een schuifpui van kunststof is eveneens een lichter materiaal. Dit is echter zwaarder dan een schuifpui van aluminium. Hout is nog het zwaarste materiaal om een schuifpui van te laten maken.

Zorg dat een schuifpui lichter rolt

Je kan ervoor zorgen dat een schuifpui lichter rolt door te kiezen voor meerdere deuren. Zo hoef jij geen heel groot zwaar paneel te duwen om jouw schuifpui open te krijgen. Je zou in plaats van voor twee panelen van ieder bijna twee meter breed kunnen kiezen voor drie panelen in hetzelfde frame. Op die manier heb je wat minder gewicht te verplaatsen.

Een andere manier om te zorgen dat een schuifpui lichter rolt is goed onderhoud. Daarbij let je goed op dat de wieltjes onder je schuifpui goed schoon blijven. Door regelmatig doorsmeren van de wieltjes en het schoonhouden van de rail voorkom je dat er vuil en haren in de wieltjes van de schuifpui kunnen komen.

Een schuifpui kan tochten

Het is een uitspraak van eigenaren van een schuifpui waar je als potentieel koper niet vrolijk van wordt. Een schuifpui zou zomaar kunnen tochten. In dat geval is het aan te raden om te kijken naar de reden. In dat geval is de schuifpui bij de montage niet goed af gekit. Er komt een luchtstroom langs het frame van de schuifpui waardoor er jij kou ervaart. Door het goed afwerken met kit van de schuifpui voorkom jij dat deze situatie ontstaat. Komt er tocht langs de deuren van de schuifpui, informeer dan naar de mogelijkheid om de randen extra te laten afwerken. Dit kan met rubbers waardoor er geen lucht tussen de panelen kan zitten. Ga je nog een schuifpui bestellen; bestel deze dan zo dat de panelen elkaar altijd net wat overlappen. Op die manier ontstaat er geen tocht. Je krijgt zo juist een stuk isolatie langs de achterkant van je huis bij de schuifpui.

Een schuifpui voor extra isolatie

Een schuifpui kan je kopen voor het mooie, maar hij wordt ook vaak aangeprezen als de oplossing voor een goede isolatie. Een oude gevel van een huis zal poreus worden. Zit de radiator tegen die muur aan, dan zal een aanzienlijk deel van de warmte naar buiten trekken. Een schuifpui is afgewerkt met HR++ glas. Dat is glas wat bestaat uit twee panelen met een laagje gas er tussenin. Dit systeem zorgt ervoor dat de warmte dus niet zomaar jouw huis uit kan trekken. Een schuifpui is dan ook niet alleen een heel mooi systeem; het bespaart jou ook flink op je stookkosten. Zo verdient een schuifpui zichzelf weer terug.

Weet waar je een schuifpui koopt

De meeste meldingen over schuifpuien gaan over betrouwbare maar vooral ook onbetrouwbare leveranciers. Voordat je een schuifpui gaat bestellen is het aan te raden om eerst reviews te lezen over de leverancier van jouw keuze. Een lage prijs is immers niet altijd het belangrijkste. Daar staat tegenover dat een hogere prijs niet altijd garant staat voor een goede kwaliteit. Het is dan ook verstandig om te bedenken waar je de schuifpui gaat aanschaffen. Met deze button vraag je in één keer een paar offertes op. Die kan je rustig vergelijken. Zo heb jij een overzicht van het type schuifpui van jouw keuze met de beste aanbiedingen op een rij.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren