Keurmerken schuifpui

Keurmerken schuifpuiHoe kun je enige garantie krijgen dat de schuifpui die jij gaat aanschaffen voldoet aan de kwaliteitseisen die jij eraan hebt? Of hoe weet je dat er tijdens de productie van de schuifpui aandacht geschonken is aan milieukwesties en andere vragen wat betreft verantwoord produceren? Dit is vrij makkelijk te controleren. Elke schuifpui die je koopt wordt voorzien van bepaalde keurmerken die elk ergens voor staan. Hier vind je een lijst van de belangrijkste keurmerken voor schuifpuien.

 

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen van jouw schuifpui? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Inhoud

Wat is een keurmerk?

Een keurmerk is een certificaat dat de leverancier heeft ontvangen door aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Je vindt deze terug op de website van de leverancier en met een label op de schuifpui die je koopt. Je krijgt hiermee een garantie van bijvoorbeeld de veiligheid van het product, de duurzaamheid, de kwaliteit, de betrouwbaarheid en of het product verantwoord is geproduceerd. Aangezien een schuifpui uit verschillende onderdelen bestaat, zijn er ook een aantal keurmerken waar je naar op zoek kunt gaan. Hoe hoger de kwaliteit van het product, hoe beter de keurmerken zijn. Ook het aantal keurmerken geeft je een indicatie. Heb je hier vragen over, dan kan je leverancier altijd meer uitleg geven.

De verschillende keurmerken voor schuifpuien

Wat betreft schuifpuien worden er vaak zes belangrijke keurmerken genoemd, namelijk het SKG-keurmerk, FSC/PEFC-keurmerk, de CE-markering, het KOMO-keurmerk, het Politiekeurmerk veilig wonen en het Bouwgarant keurmerk. Wat deze precies inhouden lees je hier.

  • Het SKG-keurmerk: SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en deze wordt afgegeven zowel over de schuifdeur als over de kozijnen. De SKG is een onafhankelijk bedrijf dat alle processen die te maken hebben met gevelbouw nauwkeurig controleert. Bevat jouw schuifpui dit keurmerk, dan heb je de garantie dat deze kwalitatief is, duurzaam is en veilig is geproduceerd. De leverancier wordt hier regelmatig, ook onverwachts, op getest.
  • De FSC- en PEFC-keurmerken: als jouw schuifpui van hout is gemaakt, dan kan dit keurmerk interessant voor je zijn. FSC staat voor Forest Steward Council en PEFC staat voor Program fort he Endorsement of Forest Certification. Beide geven je een garantie dat het hout dat gebruikt is voor jouw schuifpui verantwoord is gegroeid en gekapt. Ook laten ze zien dat zo veel mogelijk van de boom wordt gebruikt.
  • De CE-markering: de CE-markering bewijst dat de kozijnen en deuren van je schuifpui voldoen aan de nodige Europese eisen. Dit is dus keurmerk dat laat zien dat jouw schuifpui voldoet aan de Europese wetgeving wat betreft waterdichtheid, windbestendigheid en luchtdoorlatendheid. Sinds 2009 moeten alle nieuw geproduceerde Nederlandse kozijnen met deze markering zijn gelabeld.
  • Het KOMO-keurmerk: KOMO staat voor Keuring en Onderzoek van Materialen voor Openbare werken. De eisen van de Nederlandse Overheid wat betreft producten en diensten in de bouwsector worden bijgehouden in het Bouwbesluit. Het KOMO-keurmerk laat zien dat jouw schuifpui hieraan voldoet. Dit betreft punten zoals isolatiewaarde, duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit.
  • Het politiekeurmerk veilig wonen: de naam zegt het al, dit keurmerk garandeert veiligheid tegen inbraak, vandalisme en andere criminaliteit. Bij schuifdeuren en ramen kan het hang- en sluitwerk zo’n keurmerk bevatten. Hoe hoger het aantal punten dat je slot scoort (op een schaal van 1 tot 100), hoe beter deze beveiligd is. Is deze score bijvoorbeeld 75, dan betekent dit een 75 procent minder kans op inbraak. Dit is dus geen onbelangrijk keurmerk om te controleren.
  • Het Bouwgarant keurmerk: nadat je een schuifpui hebt gevonden die voldoet aan jouw veiligheidseisen, zal deze ook moeten worden geïnstalleerd. Het Bouwgarant keurmerk wordt gegeven aan bedrijven die bewezen hebben vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit te leveren. Ook worden ze hier later nog regelmatig op getest.

 

Erkende bedrijven

Installatiebedrijven die het Bouwgarant keurmerk hebben ontvangen mogen zich erkend noemen. Dit is een andere manier om te garanderen dat je kwalitatieve service zal ontvangen. In zee gaan met een erkend bedrijf heeft vele voordelen. Ten eerste weet je dat ze aan strenge kwaliteitseisen voldoen en dat ze hier regelmatig op worden getest. Dit betekent ook dat ze betere garantieregelingen kunnen aanbieden dan andere bedrijven. Dit zullen ze alleen doen als ze zeker zijn van hun eigen geleverde werk. Mochten er toch problemen zijn, dan kun je altijd ergens terecht om je klacht in te dienen. Het bouwbedrijf is namelijk lid van een vakvereniging. Als laatste kun je als je een erkend bedrijf hebt aangenomen gebruik maken van een onafhankelijke geschillencommissie. Deze is speciaal in het leven geroepen voor als er onenigheid mocht ontstaan tussen jou en de installateur. Je kunt deze dan eerlijk en zonder behulp van een rechter oplossen.

Vergelijk offertes

Wil jij graag in contact gebracht worden met een betrouwbare leverancier van kwalitatieve schuifpuien? Dan kun je onze vergelijkingstool gebruiken om alvast een idee te krijgen van de prijzen die je hiervoor zou moeten betalen. Je vult je gegevens in en de tool zal je in een korte tijd voorzien van een aantal offertes. Deze kun je met elkaar vergelijken en gebruiken bij het maken van een beslissing voor jouw schuifpui.

 

 

Vergelijk specialisten uit jouw regio!

Een schuifpui wordt vaak op maat gemaakt. Vergelijk daarom specialisten in jouw regio. Zo kun je tot wel 30% op de totale prijs besparen! Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.