Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het plaatsen van een schuifpui is een werkzaamheid die weinig mensen zelf uitvoeren. Vaak moet er een draagmuur worden gesloopt en dat is geen gemakkelijke klus. De schuifpui moet natuurlijk exact passen en netjes worden afgewerkt. Er zijn te veel risico’s in het spel. Daarnaast krijg je uiteraard geen garantie over de werkzaamheden als je de klus zelf oppakt. Mocht er iets misgaan, dan zal je de reparatiekosten zelf moeten dekken en deze kunnen in het geval van een schuifpui snel oplopen. Alleen echt ervaren doe-het-zelvers met voldoende bouwtechnische kennis kunnen zich hieraan wagen. Ben je benieuwd wat de kosten zijn als je jouw schuifpui laat plaatsen? Of wil je weten hoeveel je kunt besparen door dit zelf te doen? Lees dan hier verder.

Inhoudsopgave

De kosten

De meeste leveranciers bieden je schuifpuien aan al inclusief installatiekosten. Dat komt omdat eigenlijk niemand ervoor kiest enkel en alleen een schuifpui aan te schaffen. Toch kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld op een online marktplaats een mooie schuifpui op de kop hebt getikt of je hebt deze over kunnen kopen van een kennis. Er zijn voldoende situaties te bedenken waarin je een schuifpui hebt, maar nog niemand om deze te installeren. Je kunt er gemiddeld van uitgaan dat je voor het installeren van een schuifpui nog 70 procent extra betaalt over de installatie. Was jouw schuifpui €2000 in de aanschaf, dan zal de plaatsing ervan dus ongeveer €1400 kosten. Bij duurdere schuifpuien ligt dit percentage meer rond de 65 procent en bij goedkopere schuifpuien rond de 75 procent. Het onderstaande overzicht (alle bedragen zijn inclusief btw) schept hier meer duidelijkheid in.

Soort schuifpui Materialen Installatie Totaal
2-delig (3m breed) €1500 €1125 (75%) €2625
3-delig (4,5m breed) €2350 €1650 (70%) €4000
4-delig (6m Breed) €3000 €2000 (65%) €5000

De besparing

De besparing die je maakt als je zelf de schuifpui installeert is dus niet gering. Je kunt rekenen op gemiddeld 70 procent minder. Er is echter ook een reden waarop dit zo duur is. Het plaatsen van een schuifpui is arbeidsintensief en specialistisch en daar betaal je voor. Wil je graag geld besparen, dan kun je dit misschien beter op een andere manier proberen. Bijvoorbeeld door naar een outlet te gaan of door tweedehands een schuifpui proberen te zoeken.

  • Outlet: bij een schuifpui outlet verkopen bepaalde producenten hun schuifpuien met korting. Dit is omdat deze bijvoorbeeld van een vorig seizoen zijn, omdat ze beschadigd zijn of omdat er een fabrieksfout is ontdekt. Ook showmodellen kun je daar vinden. Als je het niet erg vindt een oudere schuifpui of een schuifpui met een klein gebrek te bezitten, dan is een outlet een uitstekende optie. De keuze is uiteraard wel beperkt.
  • Tweedehands: als je op de tweedehands markt gaat kijken zal je zien dat er veel schuifpuien te koop staan. Dat komt doordat mensen gaan verbouwen of een huis hebben gekocht en soms een schuifpui in zeer goede staat over hebben. Met een beetje geluk en heel veel geduld kun je daar soms een schitterende schuifpui op de kop tikken voor een prikkie.

 Vergelijk offertes

Als je exact zou willen weten wat je moet betalen voor het laten plaatsen van je schuifpui, dan kun je gebruik maken van onze vergelijkingstool. Deze tool kan je in een korte tijd aan een aantal offertes helpen door betrouwbare installateurs hiervoor te benaderen. Geef je exacte details door en de tool bespaart je een boel tijd en moeite.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren