Informatie en advies over schuifpuien
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Er zijn verschillende redenen waarom het mogelijk zou kunnen zijn dat je je schuifpui wilt laten vervangen. Als je huidige schuifpui oud is en versleten, dan is het soms goedkoper om een nieuwe aan te schaffen dan om de huidige pui te laten renoveren. Misschien heb je net een nieuwe woning gekocht en vind je de huidige schuifpui niet mooi. Of wil je je woning juist verkopen en ziet de oude schuifpui er onverzorgd en beschadigd uit. Wat ook de reden, als je een schuifpui laat vervangen is er goed nieuws. Dit is namelijk aanzienlijk gemakkelijker (en dus ook goedkoper) dan wanneer je een schuifpui voor de eerste keer plaatst.

De werkzaamheden

Het vervangen van een schuifpui is binnen een dag gedaan. Het oude exemplaar wordt verwijderd en de nieuwe schuifpui wordt geplaatst. Het is echt zo simpel. Wijken de afmetingen van je nieuwe schuifpui af van de oude, dan zal er wat meer werk nodig zijn om deze passend te maken. Het is wel verstandig om duidelijke afspraken te maken met de leverancier over wie de oude schuifpui gaat afvoeren. Wil je deze verkopen, dan zal hij bij jou blijven staan totdat er een koper is gevonden. Is de oude schuifpui niet meer te repareren of te oud, dan is het voor jou beter dat deze wordt meegenomen door de leverancier. Maak dit dus bespreekbaar, anders blijf jij zo meteen met ongewenst puin zitten.

De kosten

De prijs voor het aanschaffen en laten vervangen van een schuifpui ligt lager dan wanneer je deze voor het eerst laat plaatsen. Dit is ook logisch, want het zware breekwerk is al gedaan. De onderstaande tabel geeft je een idee van de kosten waarmee je te maken kunt krijgen als je je schuifpui laat vervangen. Deze zijn inclusief btw. Ter vergelijking liggen de percentages die je betaalt als je een nieuwe schuifpui plaatst tussen de 65 procent en de 75 procent.

Soort schuifpui Materialen Installatie Totaal
2-delig (3m breed) €1500 €675 (45%) €2175
3-delig (4,5m breed) €2350 €940 (40%) €3290
4-delig (6m Breed) €3000 €1050 (35%) €4050

Extra opties

Je kunt je oude schuifpui dus al laten vervangen voor een nieuwe voor maar €675. En dit is een gemiddeld bedrag, het is mogelijk om dit goedkoper te vinden als je wat tijd besteedt aan het vinden van een geschikte leverancier of monteur. Naast de prijzen die je voor de schuifpui en de montage betaalt, zal je ook te maken krijgen met bepaalde extra opties die je aan je schuifpui kunt laten toevoegen. Zonwering is bijvoorbeeld niet onbelangrijk en als je dit nog niet had kun je de leverancier direct een zonnescherm, screens, shutters, jaloezieën of markiezen laten plaatsen. Vaak leveren ze die ook zelf. Daarnaast zal je weten dat je met een schuifpui risico loopt op insecten in huis. Het is dan ook mogelijk direct een insectenhor aan te laten brengen. Zo zijn er vele opties waaruit je kunt kiezen en deze verschillen per leverancier. Het onderstaande overzicht kan hier meer duidelijkheid in scheppen. De exacte prijzen en mogelijkheden kun je dus het beste bij de leverancier opvragen.

Onderdeel schuifpui Bijzonderheden Meerprijs per eenheid
Het bedieningssysteem Schuifkiep- of hefschuifsysteem €0 – €400 per schuifpui
De rails Op de vloer of in de vloer €0 – €250 per schuifpui
Het glas Standaard is HR++ glas €0 – €20 per m2
Zonwering Verscheidene opties beschikbaar, verschilt per leverancier €0 – €500 per schuifpui
Insectenhor Verscheidene opties beschikbaar, verschilt per leverancier €0 – €200 per schuifpui
Ventilatierooster Om voor continue verluchting te zorgen zonder de pui open te zetten €50 – €175 per schuifpui

Alternatieven

Wanneer je je huidige schuifpui wilt verwijderen hoef je deze natuurlijk niet te vervangen met een nieuwe schuifpui. Er zijn ook alternatieven die voor jou misschien beter zijn. Aangezien het gat in de muur al is gemaakt kun je deze vaak ook voor minder geld laten plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan openslaande deuren of een harmonicadeur.

  • Openslaande deuren: in plaats van twee vaste panelen en een schuifdeur kun je natuurlijk ook twee vaste panelen en openslaande deuren kiezen. Openslaande deuren zijn wel iets duurder, maar hebben meer charme en stijl. Je kunt ze letterlijk openzetten als de eerste lentedag is aangebroken en veel mensen houden van dit gevoel. Ze nemen echter tijdens de bediening veel meer plek in beslag en kunnen belemmerd worden door een object dat erachter staat. Openslaande deuren zijn ideaal in landelijke- en authentieke woningen.
  • Harmonicadeur: als er toch al een gat in je muur zit, dan kun je deze ook laten vullen met een harmonicadeur. Dit zijn een aantal glaspanelen op een rij die je opendoet door ze te vouwen. Je kunt hiermee de grootste opening realiseren van de drie en dus echt je buitengedeelte met binnen verenigen. Het probleem is wel dat niets meer wordt tegengehouden je woning in te gaan, zoals insecten en andere dieren maar ook stof, vuil en bladeren.

Vergelijk offertes

Ben je geïnteresseerd in het vervangen van je huidige schuifpui? Dan zal je ongetwijfeld interesse hebben in de financiële kant van het verhaal. De exacte kosten vraag je gemakkelijk op via onze vergelijkingstool. Je vult je gegevens in en de tool doet de rest. De offertes die je ontvangt kun je toevoegen aan je marktonderzoek.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen schuifpui

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verrijken met een

6x Tips schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten schuifpui

Een schuifpui kan een schitterende toevoeging zijn aan je interieur. Deze deuren